صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، آذر ۲۷، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

کمیته خارجی پارلمان کانادا لایحه حفاظت ازساکنان اشرف را تصویب نمود
سایت همبستگی ملی نوشت: در کمیته خارجی پارلمان کانادا، لایحه  حفاظت از ساکنان اشرف توسط سو کمیسیون حقوق بشر به تصویب رسید. سو کمتیه حقوق بشر پارلمان کانادا با اشاره به این موضوع که ساکنین کمپ اشرف از سوی کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، بعنوان پناهجو برسمیت شناخته شده اند و دولت عراق در کار مقامات کمیساریا جهت رفتن به کمپ و انجام مصاحبه با ساکنین اشرف، اخلال ایجاد کرده و خشونتهایی که ساکنین تاکنون دو بار در سالهای 2009 و 2011 با آنان روبرو شده اند و با اشاره به ضرب الاجل 31 دسامبر دولت عراق، این موارد را تصویب نمود:
-از دولت عراق می خواهد ضرب الاجل خود را تمدید کند و زمان کافی برای ساکنان  بدهد تا اقدامات ضروری را برای پناهجویی انجام دهند و اجازه ورود به ناظران بین المللی و گروههای کمک رسانی بدهد.
-از دولت کانادا می خواهد با متحدان بین المللی کانادا و با سازمان ملل متحد کار کند تا از امنیت پناهندگان در کمپ اشرف اطمینان یابد.
- خاطر نشان می کند دولت عراق مسئول هر گونه حمله به کمپ اشرف شناخته خواهد شد و از دولت کانادا می خواهد به فوریت شرایط را در ملاقاتهای دوجانبه و چند جانبه مطرح کند تا اطمینان یابد ساکنان کمپ اشرف فراموش نشده اند و زندگی آنها بعد از ۳۱ دسامبر به مخاطره نخواهد افتاد.

ساکنان کمپ اشرف علیه خامنه ای شکایت میکنند
خبرگزاری فرانسه 24 آذر گزارش داد: ساکنان کمپ اشرف، در مقابل یک دادگاه مدنی آمریکا علیه علی خامنه ای ولی فقیه رژیم ایران، فرماندهان نیروی قدس و مقامات نظامی عالیرتبه عراقی، به خاطر حمله ۸ آوریل 2011 به کمپ اشرف شکایت کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این شکایت که علیه اِعمال «شکنجه، رفتار بیرحمانه، غیرانسانی و توهین آمیز و جنایت علیه بشریت» و نقض قوانین داخلی و بین المللی صورت گرفته است، در دادگاه واشینگتن ثبت شده و  میتواند غرامت طلب کند. شاکیان می گویند در جریان حمله ۸ آوریل ۲۰۱۱ «توسط نیروهای عراقی و نیروهای رژیم ایران به شدت مجروح شده اند». ساکنان اشرف در این شکایت، علی خامنه ای، فرمانده نیروی قدس، سپاه پاسداران رژیم ایران، وهمچنین نظامیان عالیرتبه عراقی را متهم میکنند که در یک «توطئه» علیه ساکنان اشرف، کنترل و فرماندهی عاملان شکنجه و حمله علیه «شهروندان غیر مسلح در کمپ اشرف» را بعهده داشته اند. خبرگزاری فرانسه افزود: دولت عراق میخواهد این کمپ را که ۳۳۰۰ پناهنده ایرانی مخالف رژیم تهران در آن بسر میبرند، ببندد. مذاکراتی از چند هفته پبش میان سازمان ملل و مقامات عراقی برای یافتن یک راه حل صلح آمیز برای این بحران در جریان است. اشرف تاکنون صحنه دو درگیری خونین میان نیروهای امنیتی عراق و ساکنان بوده است. امسال  در حمله ۸ آوریل ۳۶ تن از ساکنان کشته شدند .

******
 کاترین اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا روز ۱۶ دسامبر، طی بیانیه ای از دولت عراق خواست تا مذاکرات را با آقای کوبلر، نماینده ویژه دبیرکل ملل متحد و رئیس هیات همیاری ملل متحد در عراق (یونامی) ادامه بدهد تا به یک راه حل قابل قبول برسند. خانم اشتون به ساکنان اشرف و رهبری آنها و به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای سوم فراخوان داد تا به طور کامل و بدون تاخیر با طرح سازمان ملل همکاری کنند. وی تاکید کرد تمامی طرفها و همه کسانی که بر آنها نفوذ دارند باید امنیت و سلامت ساکنان را در بالاترین اولویت خود قرار دهند.
در خبری دیگر، نمایندگان پارلمان اروپا طی فراخوانی از بارونس اشتون، اتحادیه اروپا و از دولت آمریکا و ملل متحد می خواهند با رد ضرب الاجل و وادار کردن دولت عراق به تمدید آن تا انتقال تمامی ساکنان اشرف به کشورهای ثالث از یک فاجعه انسانی جلوگیری کنند. در همین رابطه 380 نماینده پارلمان اروپا یعنی اکثریت نمایندگان این پارلمان، ضرب الاجل دولت عراق برای ساکنین اشرف را محکوم کردند. آنان بیانیه یی را امضا کرده اند که طی آن تصمیم نخست وزیر عراق نوری المالکی برای بستن کمپ اشرف در پایان ماه دسامبر و جابجایی اجباری نفرات به سایر نقاط در داخل عراق قویا محکوم شده است. نمایندگان پارلمان اروپا خواستار بکارگیری نیروهای سازمان ملل برای حفاظت ساکنان تا زمان انتقال آنها به کشورهای ثالث، شده اند. گفتنی است جابجایی اجباری ساکنان اشرف به سایر نقاط در عراق توسط پارلمان اروپا در قطعنامه آن درباره اشرف، مصوبه ۲۴ آوریل ۲۰۰۹، محکوم شده است. لازم به ذکر است که هزاران پارلمانتر در سراسر دنیا  و همچنین سیاستمداران ارشد در عراق شامل نایب رئیس جمهور عراق، رئیس مجلس عراق و معاون نخست وزیر عراق، این جابجایی اجباری  و نقض حقوق اولیه ساکنین اشرف را محکوم کرده اند.

******
به گزارش رسانه حکومتی عصر ایران، رژیم دو نفر را در شهرستان رستم، در ملاء عام به دار آویخت. اسامی این دو نفر «سامر- ر» و حسین – م» عنوان شده است. شهرستان رستم در غرب استان فارس و در فاصله ۱۶۰ کیلومتری شهر شیراز واقع می باشد. همچنین در ادامه موج سرکوب و اعدامهای گسترده، یک زندانی در دلیجان و دو تن دیگر در اراک به دار آویخته شدند.
یک آبدارچی به خاطر نگرفتن حقوق تهدید به خودکشی کرد
آبدارچی یکی از ادارات دولتی روز 22 آذر بدلیل عدم دریافت 7 ماه حقوق در حالیکه به پشت بام ساختمان محل کار خود رفته بود، تهدید به خودکشی نمود. فقر و استیصال از عمده دلایل خودکشی در ایران می باشد. این درحالیست که رحیمی معاون پاسدار احمدی نژاد گفته بود: امروز در ایران یک گرسنه هم وجود ندارد. و « هیچ فردی سر بر بالین گرسنگی نمی گذارد».
اعتصاب غذای رضا شهابی همچنان ادامه دارد
زندانی سیاسی رضا شهابی عضو هیأت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بهرغم انتقال به بیمارستان همچنان در اعتصاب غذا بهسر میبرد. وی در اعتراض به بلاتکلیفی خود در زندان از اوایل آذر ماه دست به اعتصاب غذا زده است. لازم به ذکر است که این زندانی سیاسی روز سهشنبه ۲۲ آذر به بیمارستان منتقل شد.

کارکنان بازنشسته کارخانه ذوب آهن اصفهان در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود، تجمع کردند
کارکنان بازنشسته کارخانه ذوب آهن اصفهان در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود مقابل اداره بازنشستگی شرکت ملی فولاد تجمع کردند. تعدادی از این معترضان نیز روز سهشنبه با حضور در مقابل مجلس رژیم خواستار دریافت حقوق خود شدند. بنابه گزارش یک رسانه حکومتی، ذوب آهن اصفهان ۳۲هزار بازنشسته دارد که حقوق ماه گذشته خود را دریافت نکرده اند. این در حالیست که حجم تولید در این شرکت بزرگ صنعتی بهشدت کاهش یافته و برخی از کورههای آن خاموش شدهاند.
رهبران العراقیه، حضور نمایندگانشان در جلسه پارلمان را به حالت تعلیق درآوردند
تلویزیون بغداد ۲۶آذر، گزارش داد: رهبران العراقیه ائتلاف برنده انتخابات عراق برای بحث درباره وضعیت کشور، عصر روز جمعه با حضور رهبران و اعضای هیات مذاکره کننده خود، اجلاسی در منزل طارق الهاشمی معاون رئیس جمهور برگزار کردند و تصمیم گرفتند تا تحقق
-به رسمیت شناختن حق شان در شراکت در تصمیم گیریهای امنیتی و سیاسی
- اجرای توافقات امضا شده،
-احاله درخواستهای استانهای بصره و صلاح الدین و دیالی برای تبدیل به ایالت به کمیساریای عالی انتخابات جهت اجرای همه پرسی.
- و جمع آوری عناصر مسلح که در استان دیالی گسترش یافته اند، حضور نمایندگان العراقیه در جلسه پارلمان را به حالت تعلیق در می آورند.
در نشست رهبران العراقیه بر لزوم التزام دولت به قانون اساسی و احترام به توافقاتی که فراکسیونهای سیاسی امضا کرده اند و همچنین فعال کردن مشارکت واقعی در تصمیم گیریهای سیاسی و امنیتی تاکید شده است.
العراقیه همچنین  اعلام کرد که حوادث دیالی نشانه خطرناکی است زیرا که دولت، به خلق بحران عادت کرده است و العراقیه از طریق مواضع قاطعی که خواهد گرفت به این بحرانها پایان خواهد داد. سخنگوی رسمی العراقیه گفت؛ تصمیم تعلیق شرکت در پارلمان، تصمیم اولیه است و  در پی آن گامهای دیگری نیز برداشته خواهد شد. یکی از گامها خروج از دولت مالکی است. وی افزود: العراقیه از اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد می خواهد تا قبل از اینکه اوضاعِ حساسِ عراق از این بدتر شود، دخالت نماید.

میدان تحریر مصر همچنان کانون درگیریها در این کشور است
به گزارش خبرگزاریها، در درگیری بین جوانان و معترضین مصری با نظامیان این کشور، 10تن کشته و صدها نفر مجروح شدند. این درگیریها از روز گذشته  و در شرایطی آغاز شد که پلیس تلاش میکرد به تجمع معترضان در اطراف ساختمان هیات دولت با خشونت پایان دهد. خبرگزاری رویتر در اینباره گزارش داد: "سربازان به سمت معترضانی که به سمت پارلمان سنگ پرتاب می کردند، آتش گشودند." نیروهای امنیتی همچنین به چادرهای معترضان هجوم برده و آنها را به آتش کشیدند. جوانان مصری، شورای نیروهای مسلح را که پس از سرنگونی حسنی مبارک، قدرت را در دست دارد، به تلاش برای از بین بردن نتایج انقلاب و ادامه حکومت نظامیان متهم می کنند. تظاهرکنندگان مصری خواهان پایان دخالت ارتش در تصمیم گیریهای سیاسی و انتقال فوری قدرت به سیاستمداران غیر نظامی می باشند.