صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، آذر ۲۱، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

سازمان ملل از مالکی خواستار تمدید ضرب‌الاجل بستن کمپ اشرف شد
تلویزیون الرافدین عراق گزارش داد: سازمان ملل‌متحد از دولت نوری مالکی خواستار تمدید ضرب‌الاجل خود برای بستن قرارگاه اشرف شد. فرستاده سازمان ملل به عراق مارتین کوبلر در گزارش خود به شورای امنیت گفت که موانع زیادی جلوی یافتن راه‌حلی برای آینده ساکنان اشرف وجود دارد. وی افزود، مدت زمان باقی مانده برای بازاسکان ساکنان قرارگاه در کشورهای دیگر، کافی نیست. سازمان عفو بین‌الملل نیز می‌گوید ساکنان اشرف توسط ارگانهای دولتی مورد آزار و اذیت و فشار قرار دارند و از معالجات پزشکی ضروری محروم می باشند. ایرانیان در آمریکا هفته هاست که خود را برای برگزاری تظاهرات بزرگی جهت حمایت از ساکنین اشرف و اعتراض به حضور مالکی در کاخ سفید فردا 12 دسامبر، آماده می کنند. نوری مالکی نخست وزیر عراق تحت تاثیر رژیم ایران، در آوریل 2011 با گسیل نیروهای نظامی خود به کمپ اشرف، 36 تن از جمله 6 زن ایرانی این کمپ را با شلیک گلوله به قتل رسانید. پرونده وی در دادگاه اسپانیا به جرم جنایت علیه بشریت مورد بررسی می باشد. مالکی روز 5 دسامبر در مقاله ای که در واشنگتن پست به چاپ رسید در مورد ساکنین اشرف، نوشت: ساکنان کمپ اشرف موجب جنجال بسیاری در عراق و در آمریکا شده‌اند. من علاقمندم این مشکل پیچیده، با کمک ملل ‌متحد و به‌طور مسالمت آمیزی حل ‌و فصل شود. ساکنان این کمپ توسط بسیاری از کشورها به‌عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی شده‌اند، بنابراین هیچ پایه قانونی برای باقی ماندن در عراق ندارند. هیچ کشوری حضور شورشیان خارجی را در خاک خودش نمی‌پذیرد، اما ما به سختی کار خواهیم کرد تا یک راه‌حل مسالمت‌آمیز بر اساس ارزشهای بین‌المللی حقوق‌بشر بین‌المللی را پیدا کنیم. از سوی دیگر شخصیتهای سیاسی آمریکایی برای به تعویق انداختن روز 31 دسامبر جاری روز اخراج ساکنین اشرف از عراق که از سوی مالکی اعلام شده است، تلاش می کنند. مالکی خواهان انتقال ساکنین اشرف در داخل خاک عراق است در حالیکه ساکنین اشرف خواهان انتقال به کشورهای اروپایی تحت نظر سازمان ملل می باشند. لازم به ذکر است که ایرانیان در ژنو ماههاست که در برابر مقر اروپایی ملل متحد بطور روزانه در حال تحصن می باشند.


******
بر اساس گزارش سایت مجاهدین خلق، ابراهیم مددی، نایب‌رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، که بعد از گذشت بیش از سه سال زندان با قرار وثیقه آزاد شده بود، با مراجعه به زندان اوین برای تمدید مرخصی‌اش، بازداشت و مجدداً به زندان منتقل شد. رضا شهابی، عضو دیگر سندیکای کارگران شرکت واحد در اعتراض به بلاتکلیفی خود همچنان در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد. در خبری دیگر و برغم اتمام محکومیت بهروز جاوید تهرانی، دستگاه قضایی رژیم از آزادی این زندانی سیاسی ممانعت به‌عمل می‌آورد. به علت پرونده‌سازی جدیدی که به‌دلیل عاملیت در پخش فیلمی از محسن دکمه‌چی زندانی سرطانی بر علیه‌ بهروز جاوید تهرانی صورت گرفته بود، وی چندی پیش مدت ۴ ماه را در بند ۲۰۹ زندان اوین به‌سر برد. دستگاه قضایی برای این اتهام وی قرار وثیقه ۳۰ میلیون تومانی صادر کرده بود اما به‌رغم اینکه این مبلغ توسط خانواده‌اش به ودیعه گذاشته شد ولی با آزادی او مخالفت کردند. بهروز جاوید تهرانی، در اعتراضات دانشجویی ۱۸ تیر سال ۷۸ و در سال 83 دست اندرکار تجمعه مقابل سازمان ملل در تهران شرکت داشت و در زمینه تحریم انتخابات در سال 84 فعالیت می کرد. وی به همین دلایل بیش از ده سال از عمر خود را در زندان گذرانده است.

کشتار زندانیان در ایران همچنان ادامه دارد
رژیم یک زندانی را در میدان دانش در شهرکرد در ملأعام بدار آویخت. وی کیانوش ش.ک.گ» معرفی شده است. رژیم همچنین ۵زندانی را در زندان وکیل آباد مشهد بدار آویخت. اسامی این ۵زندانی عبارتند از رمضان ضمیری - محمد رمضانی - محسن خیابانی - حسین اصغر یعقوبی و مسعود مصراج. به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا ۸زندانی از جمله ۱زن در کرمانشاه و ۱زندانی در ساوه اعدام شدند. از این تعداد، ۲زندانی در میدان آزادی کرمانشاه و ۱جوان به نام «م. س» در ساوه در ملا عام اعدام شدند. ملکی دادستان رژیم در کرمانشاه گفت: دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در اجرای احکام الهی و بازدارنده مصمم و جدی است و رسانه‌های بیگانه و ضد نظام درباره اجرای حکم اعدام در ملأعام هر چه می‌خواهند، بگویند.

رئیس دفتر رادیو تلویزیون رژیم از باکو اخراج شد
جمهوری آذربایجان احمد کاظمی رئیس دفتر رادیو تلویزیون رژیم ایران را از این کشور اخراج کرد. وی پس از ورود به فرودگاه باکو، توسط مأموران فرودگاه به ایران برگردانده شد. پس از ترور رافق تقی نویسنده سرشناس آذری در اوایل این ماه، انگشت اتهام به سوی رژیم ایران نشانه رفت. فاضل لنکرانی فتوای قتل این نویسنده را صادر کرده بود. سایت تابناک متعلق به پاسدار رضایی نیز از کشته شدن این نویسنده استقبال کرده و نوشته بود «سلمان رشدی آذری به هلاکت رسید».
ژاپن 353 بانک، شخص حقیقی و نهاد رژیم ایران را تحریم کرد
وزیر خارجه ژاپن روز جمعه ۱۸آذر در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که کشورش  تحریمهای خود علیه رژیم ایران را گسترش میدهد. به گزارش دویچه وله، دولت ژاپن تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی را گسترش داد. در چارچوب تحریم‌های تازه، دارائی‌های ۱۰۶ سازمان و یک شخص‌حقیقی ایرانی دیگر در ژاپن مسدود می‌شود. ۲۰ بانک، ۲۶۷ نهاد و ۶۶ شخص حقیقی تاکنون مشمول تحریم‌ها شده‌اند. گفته میشود علت افزایش تحریمها به دلیل برنامه  هسته ای رژیم ایران میباشد. به گزارش خبرگزاری فرانسه ۱۸آذر، ژاپن سال گذشته تحریمهای جدیدی را علیه رژیم ایران از جمله  انسداد دارائیهای کسانی که با نهادهای برنامه اتمی رژیم مرتبط بودند اعمال کرد و محدودیتهایی را علیه معاملات مالی آن وضع نمود. ژاپن هم‌چنین اعلام کرد: سرمایه‌گذاریهای جدید نفت و گاز در ایران را معلق می‌سازد.

سوئیس18 تن از مقامات ارشد رژیم بشار اسد رابه لیست ممنوعه اضافه کرد
روز جمعه دولت سوئیس ۱۸تن از مقامات ارشد وزارت کشور و ارتش رژیم بشاراسد را به لیست ممنوعیت سفربه این کشور اضافه کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه ۱۸آذر، دولت سوئیس طی بیانیه ای اعلام کرد، اکنون ۷۴ نام در این لیست وجود دارند، این درحالی است که بانک تجارت سوئیس نیز، سوریه را به یک لیست مجزا که شامل ۱۹ شرکت تحریم شده می‌باشد، اضافه کرده است... ارزش داراییهای مسدود شده سوریه در سوئیس حدود ۴۵ میلیون فرانک (۴۹ میلیون دلار) می‌باشد... از سوی دیگر و به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز جمعه بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد رژیم سوریه را به خاطر کشتار مردم سوریه محکوم کرد و گفت اگر شورای امنیت دخالت کند، جان انسانها نجات می یابد.  بان کی مون و ناوی پیلای از رژیم اسد خواستند به ناظران بین المللی اجازه ورود به سوریه را بدهد و کشتار مردم را متوقف کند.