صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، شهریور ۲۷، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


سازمان ملل متحد ساکنان اشرف را بطور رسمی پناهجو می شناسد
سایت همبستگی ملی روز شنبه 26 شهریور در اینباره گزارش داد: کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در بیانیه خود اعلام کرد: هیچ الزامی وجود ندارد که ساکنان اشرف برای استاتوی پناهندگی از سازمان مجاهدین خلق ایران جدا شوند. کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد متعهد  میشود نقش مناسب خود را همراه با دولت عراق، یونامی و طرفهای ذیربط ایفا کند تا راه حلی برای این مشکل دراز مدت پیدا شود. همبستگی ملی افزود که ساکنین اشرف در ۲۱ مرداد و ۱۲ شهریور درنامه های خود به کمیسر عالی پناهندگان ملل متحد، باز تأیید موقعیت پناهندگی خود را  طبق قانون اساسی عراق در سال ۱۹۷۰ و قانون اقامت خارجیان در این کشور در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۲  خواستار شدند. در این نامه ها خاطر نشان شده بود که مالکی، حملات خود به اشرف را به بهانه اینکه مجاهدین دارای استاتو و موقعیت قانونی نیستند توجیه می کند. بر اساس گزارش همبستگی ملی روز 13 سپتامبر= 22 شهریور کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، در آستانه ششمین ماه تحصن ایرانیان در برابر مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو، اعلام کرد که درخواست های مشخص کردن موقعیت پناهندگی ساکنان اشرف را دریافت نموده است و اعلام کرد: ساکنان کمپ اکنون بطور رسمی پناهجو تحت قانون بین الملل هستند و درخواست آنها (برای باز تأیید پناهندگی شان) نیازمند داوری است. به این ترتیب ملل متحد از طریق کمیساریای عالی پناهندگان اعلام میکند: قانون بین الملل ایجاب می کند که آنها باید قادر باشند از حفاظت بنیادین امنیت و رفاه برخوردار باشند. این شامل اصل «نان رفولمان» و حفاظت علیه اخراج یا بازگشت به مرزهای سرزمین هایی است که جان یا آزادی آنها مورد تهدید قرار می گیرد. علاوه بر این کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد از دولت عراق میخواهد که ضرب الاجلش را برای بستن اشرف تمدید کند و امکانات لازم را فراهم نماید تا این درخواست ساکنان اشرف درخصوص موقعیت پناهندگی شان بتواند در زمانبندی و با شیوه مناسب استماع شود. در واکنش نسبت به اقدام ملل متحد، خانم مریم رجوی خاطر نشان کرد آنچه ملل متحد و کمیساریای عالی انجام دادند بسیار لازم، اما ناکافی است. وی آنرا لازم دانست زیرا از کشتار ساکنین اشرف توسط نیروهای مالکی جلوگیری می کند اما وی خاطرنشان کرد که ایالات متحده هم می باید طبق آنچه ملل متحد و کمیساریای عالی اعلام کرده اند، در تأمین و  تحقق حقوق و حفاظت های تأکید شده در بیانیه کمیساریا مشارکت و از نقض آنها توسط دولت عراق ممانعت کند.

دراویش گنابادی در مقابل زندان اوین تجمع می کنند
سایت مجذوبان نور۲۷ شهریور با انتشار اطلاعیه دراویش گنابادی نوشت: با توجه به فشارها و سرکوبهای اخیر، دراویش گنابادی صبح دوشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۰ در مقابل درب اصلی زندان اوین در اعتراض به بازداشت غیر قانونی برادران ایمانی و وکلای ایشان در اقدامی مسالمت آمیز و به دور از خشونت مجتمع می شوند. دراویش و پیروان طریقت نعمت اللهی گنابادی به یاد شهید درویش وحید بنانی که برای عقیده اش از جان خویش گذشت و در اعتراض به بازداشتهای اخیر با اجتماع مقابل درب اصلی زندان اوین اعلام خواهیم کرد که ما می خواهیم به حمایت از برادرنمان به زندان برویم.

موج اعدامها در ایران شدت می یابد
بر اساس اطلاعیه شورای ملی مقاومت 23 شهریور، رژیم طی روزهای ۱۹تا ۲۲شهریور ۱۳ زندانی را در شهرهای مختلف اعدام کرده است. بر اساس گزارش رسانه های حکومتی سه زندانی در قم، یک زندانی در دشستان و یک زندانی در تهران (۲۲شهریور)، ۵زندانی در شاهرود( ۲۱شهریور)، یک زندانی در مشکین شهر(۲۰شهریور) و دو زندانی در ساری (۱۹شهریور) اعدام شدند. دو تن از این زندانیان در (تهران و دشستان) در ملأعام اعدام شدند. به این ترتیب شمار اعدامها صرفا طی روزهای ۱۲تا۲۲شهریور به ۲۷نفر بالغ می شود. این  اطلاعیه افزود که رسانه های خبری حکومتی پیش از این از قول رضایی، رئیس کل دادگستری استان اردبیل، از اجرای ۴۰حکم اعدام در آینده نزدیک، صرفا در استان اردبیل خبر داده بودند. در خبری دیگر بنا به گزارش فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، 7 زندانی در زندان گوهردشت کرج به دار آویخته شدند. روز یکشنبه 27 شهریور ماه 7 زندانی که از روز پنجشنبه 25 شهریورماه از واحد 2 زندان قزل حصار به سلولها انفرادی بند 1 زندان گوهردشت کرج منتقل شده بودند در زندان گوهردشت کرج اعدام شدند. این منبع افزود که از سرنوشت 20 زندانی دیگر که از واحد 2 زندان قزل حصار به سلولها انفرادی زندان اوین منتقل شده بودند و در انتظار اجرای حکم اعدام بسر می برند هنوز خبری در دست نیست. تعداد زندانیان منتقل شده به سلولهای انفرادی به 27 نفر می رسید.
رژیم، زنان را عامل بیکاری مردان دانست
به گزارش خبرگزاری مهر وابسته به وزارت اطلاعات ۲۲ شهریور، استاندار هرمزگان مدعی شد که نیازی به اشتغال زنان در جامعه ندارد و گفت: ”متاسفانه ترویج تعریف غلط از نقش زنان موجب شده است تا زنان برای نشان‌دادن تواناییها و استعدادهای خود در خارج از خانه مشغول به کار شوند، که این امر موجب شده است تا مردان بسیاری که تأمین کننده اقتصاد خانواده هستند بیکار بمانند“. وی با دادن وعده سر خرمن گفت: "پیشنهاد می کنم تا زنان شاغل در محیط خانه و در نقش واقعی خود که همانا همسرداری و تحکیم بنیان خانواده است بپردازند و ماهیانه از دولت حقوقی معادل ۳۰۰ هزار تومان دریافت کنند و مشاغل ایجاد شده در اختیار جوانان بیکار که چرخ اقتصادی خانواده را می‌چرخانند قرار بگیرد“.
رژیم ایران نخست وزیر ترکیه را تهدید به سرنگونی دولتش نمود
هفته‌نامه
۹ دی در جدیدترین شماره خود که روز شنبه منتشر شده، نوشته است که در پیام یکی از ایادی رژیم به نخست‌وزیر ترکیه اعلام شده که ”پایتان را از گلیم خود درازتر نکرده و گمان نکنید کسانی که عروسک دست آمریکا در منطقه شوند، خواهند توانست در منطقه جای پایی برای خود بیابند“. این پیام در واکنش به مواضع ترکیه نسبت به کشتار در سوریه و از سوی دیگر اجازه برخورداری ناتو از پایگاه نظامی اعلام شده است.
عراقیان دخالتهای رژیم ایران را در کشورشان محکوم کرده خواهان برگزاری انتخابات شدند
بنا به گزارش تلویزیون بغداد، روز جمعه در سی و یکمین هفته تظاهرات در میدان تحریر عراق، مردم خواهان انتخابات زودرس، تشکیل شورای ملی انتقالی و آزادی زندانیان سیاسی شدند. آنان  همچنین دخالتهای رژیم ایران و حمایت از شبه‌نظامیان را در این کشور محکوم کردند.

میانگین سنی زندانیان جرایم غیرعمد در ایران 25 سال می باشد
جوانانی با میانگین سنی ۲۵سال با محکومیت ”دیه“ در زندانهای کشور محبوس هستند که بیشتر آنها به‌دلیل عدم داشتن گواهینامه و بیمه‌نامه و یا به‌دلیل عدم توان پرداخت دیه یا مهریه در زندان می باشند. مدیرعامل ستاد دیه کشور با اعلام این‌که میانگین سنی متهمان جرایم غیرعمد مانند دیه و مهریه در زندانها ۲۵سال است، گفت: «حدود ۱۰هزار زندانی جرایم غیرعمد در زندانهای دوران محکومیت خود را می‌گذرانند». جولایی در گفتگو با خبرگزاری حکومتی مهر از حضور ۹۹۴۷زندانی جرایم غیرعمد در زندانهای ایران خبر داد و افزود: «۱۹۵۰زندانی محکوم به پرداخت دیه و ۸۰۲۴زندانی بدهکار مالی هستند که از این تعداد ۷۸۰نفر نفقه و 3هزار نفر محکوم به پرداخت مهریه و ۴۳۵۰نفر محکومان غیرعمد مالی هستند». وی افزود: «متاسفانه جوانانی با میانگین سنی ۲۵سال با محکومیت دیه در زندانهای کشور محبوس هستند که بیشتر آنها به‌دلیل عدم داشتن گواهینامه و بیمه‌نامه و یا به‌دلیل عدم توان پرداخت دیه یا مهریه در زندان هستند».

سازمان ملل‌متحد برای کمک به زنان به‌ویژه در کشورهای فقیر، به آنها موبایل می دهد
سازمان ملل‌متحد طرحی را برای کمک به زنان به‌ویژه در کشورهای فقیر در دستور کار قرار داده است. سازمان ملل‌متحد با همکاری شرکت مویرتو Movirtu طرحی اجرا می‌کند که بر اساس آن به مردم فقیر آفریقا و جنوب آسیا همراه ارزان‌قیمت ارائه می‌شود. طرح اهدای گوشی از سوی سازمان ملل‌متحد به‌منظور مبارزه با فقر صورت گرفته است و اکثر افرادی را که در این جوامع گوشی‌های ارزان‌قیمت دریافت خواهند کرد، زنان تشکیل می‌دهند. بر اساس طرح سازمان ملل، به جای استفاده هر خانواده از یک گوشی، هر نفر می‌تواند یک دستگاه گوشی برای ارتباط با اعضای دیگر خانواده داشته باشد و به اطلاعات شخصی و سرویس‌هایی هم‌چون بانکداری الکترونیکی دسترسی پیدا کند. از آن‌جا که از ارتباطات موبایلی به‌عنوان روشی برای پیشرفت زندگی یاد می‌شود، سازمان ملل‌متحد امیدوار است با این طرح در زندگی یک میلیارد نفر از مردمی که با روزی یک، دو دلار روزگار می‌گذرانند، بهبود و پیشرفتی حاصل شود. به‌ویژه‌این که زنان می‌توانند با استفاده از تلفن همراه، برای تولیدات داخلی و محصولات داخلی، بازاریابی کنند و درآمد کسب کنند. شرکت مویرتو که در انگلیس مستقر است در حال برنامه‌ریزی است تا با کمک سازمان ملل، دسترسی به تلفن همراه را حداقل در دوازده بازار آفریقا و جنوب آسیا تا سال دوهزارو سیزده افزایش دهد. اگر این برنامه انجام شود، حداقل پنجاه میلیون نفر از مردم این دو قاره به تلفن همراه دسترسی پیدا خواهند کرد.