صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، شهریور ۰۷، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته


مردم ارومیه نسبت به رد طرح دوفوریتی آبرسانی به دریاچه ارومیه، اعتراض کرده و با نیروهای حکومتی درگیر شدند
هرانا گزارش داد که در پی فراخوان فعالین مدنی آذربایجان برای اعتراض به رد طرح دو فوریتی «آبرسانی به دریاچه ارومیه» در مجلس رژیم، نیروهای امنیتی برای جلوگیری از برگزاری هرگونه تجمع در خیابانهای شهرهای ارومیه و تبریز مستقر گردیدند اما برغم این تمهیدات، هزاران نفر از شهروندان در ارومیه با نیروهای حکومتی درگیر شدند. بر اساس گزارشات منتشر شده از سوی هرانا، دست کم 12 تن بر اثر شلیک مستقیم گاز اشک آور و برخورد خشونت آمیز نیروهای ضد شورش آسیب دیدند. هرانا امروز یکشنبه 6 شهریور خبر داد که با مداخله نیروهای ضد شورش غیر بومی، دست کم 30 تن از معترضین بازداشت شدند. هرانا اضافه کرد که امروز (یکشنبه) نیروهای امنیت در باغ گلستان، چهارراه شهناز، گونگا باشی، بازار، بازار آغزی خیابان فردوسی و چهارراه آبرسان حضور چشمگیری دارند. مرکز درگیریهای روز گذشته خیابان امام اعلام شده بود اما درگیریها به خیابانهای عطایی و عسگرآبادی نیز کشیده شده بود. در این درگیریها دو موتور سیکلت نیروهای ضد شورش توسط شهروندان معترض به آتش کشیده شدند. از سوی دیگر ملاحسنی امام جمعه رژیم در ارومیه، مردم را تهدید و تظاهرات مردمی را غیرقانونی و مخالف با مصالح نظام اعلام کرده است. 

بازاریان بازار تهران تظاهرات اعتراضی برپا کردند
به نقل از سایت همبستگی ملی، روز شنبه 5 شهریور، تظاهرات بازاریان که هسته مرکزی آنان را پارچه فروشان اعتصابی تشکیل می دادند، با شعارهایی چون "الله اکبر" و "بازاری با غیرت، اتحاد اتحاد"، نسبت به سیاستهای رژیم اعتراض کردند. رئیس اتحادیه پارچه فروشان تهران با تایید اعتصاب گفت: طبق تفاهمات صورت گرفته قرار بود جرایم مالیاتی بخشیده شود اما به دلیل عملی نشدن این تفاهم، بازار پارچه همچنان تعطیل است. گفتنی است که رسانه های حکومتی ضمن اشاره به اعتصاب پارچه فروشان تلاش می کنند این حرکت اعتراضی را مخدوش کنند. پارچه فروشان تهران روز شنبه بیست و هشتمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. 

******
تظاهرات ایرانیان در واشینگتن در راستای حذف نام مجاهدین از لیست تروریستی آمریکا و حفاظت از ساکنین اشرف، در مقابل وزارت خارجه آمریکا روز جمعه 26 اوت در واشنگتن برگزار شد. در این تظاهرات، شماری از مقامات دولتهای سابق آمریکا و همچنین آقای برایان بنلی، نماینده پارلمان انگلیس سخنرانی کرده و دولت آمریکا را طبق تعهدات دولت این کشور و کنوانسیونهای بین المللی به حذف نام مجاهدین از لیست و حفاظت از اشرف فرا خواندند. به نقل از خبرگزای فرانسه 4 شهریور، حامیان سازمان مجاهدین خلق ایران گفتند چندین هزار نفر از آنها از 41 ایالت آمریکا به این‌جا سفر کرده اند تا در تظاهرات واشینگتن شرکت کنند. این خبرگزاری افزود: مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، ائتلاف فراگیری که مجاهدین را هم شامل می‌شود خواهان خروج مجاهدین خلق از این لیست شد. پیام ویدیویی او به این گردهمایی، شعارهای جمعیت را درحمایت از او برانگیخت. این گروه در سال 2009 از لیست اروپا خارج شد. دانیل بنجامین هماهنگ‌کننده ضدتروریزم در وزارت‌خارجه در ماه مه گفت دولت پرزیدنت اوباما در ظرف ۶ ماه بر سر خارج کردن مجاهدین خلق از لیست، تصمیم می‌گیرد. چندین مقام دولت بوش از جمله تام ریج، جان بولتون، فرانسس تاونزند و مایکل موکیزی از خروج مجاهدین خلق از لیست حمایت کرده‌اند. این مقامات گفتند چنین برخوردی لازم است، زیرا که سیاست دولت اوباما برای تعامل با رژیم ایران محکوم به شکست می باشد. خبرگزاری فرانسه یادآوری کرد که آمریکا امنیت پایگاه مجاهدین در اشرف را تا زمانی که در سال 2009 آن را به نیروهای عراقی منتقل کرد، تضمین نمود. در حمله نیروهای عراقی در8 آوریل 2011 به این کمپ، 36 تن کشته شدند. ‌شرکت کنندگان در تظاهرات اعتراضی هم چنین از واشینگتن خواستند حفاظت اشرف را تضمین کند.

وجیهه ناشری، شهروند بهایی در ساری بازداشت شد
خانم وجیهه ناشری همسر وجیه الله میرزا گلپور، در 29 مرداد بازداشت و به زندان کچویی ساری منتقل گردید. خبرگزاری هرانا که این خبر را در 6 شهریور انتشار داده می افزاید: در جریان این بازداشت آقای گلپور همسر ایشان، که پیش از این سابقه‌ی بازداشت، بازجویی و گرداننده شدن با پابند در شهر را دارد از مامورین خواست که همراه همسر بیمارش برود که با مخالفت مامورین مواجه شد. خانم ناشری 60 ساله و از بیماری معده رنج می برد. با وجود گذشت 8 روز از بازداشت، وی همچنان در انتظار اجازه ملاقات و رسیدن داروهای خود می باشد. هرانا گفت به نظر می رسد پرونده‌ی خانم ناشری به دلیل نوشتن رنج نامه و در ادامه‌ی پرونده‌ی همسرش، وجیه‌الله میرزاگلپور است که پس از بازداشت و بازجویی با پابند در سطح شهر گرداننده شده بود.

یک زن 75 ساله خودسوزی کرد
آسیه مرادی، زن 75 ساله اهل روستای بدرآباد شهر روانسر در استان کرمانشاه، که گفته می شود به علت مشکلات خانوادگی اقدام به خودسوزی کرد، پس از انتقال به بیمارستان جان سپرد. 

مراسم یادبود جک لیتون، لیدر حزب نیودمکرات کانادا روز شنبه در تورنتو برگزار گردید
درگذشت جک لیتون لیدر حزب نیودمکرات کانادا و یکی از محبوبترین سیاستمداران این کشور روز دوشنبه 22 اوت بر اثر بیماری سرطان در سن 61 سالگی، کشور کانادا را عزادار کرد. تابوت جک لیتن به مدت دو روز در پارلمان کانادا در شهر اتاوا حضور داشت و مردم برای ادای احترام در صفهای طولانی با گلها و البسه نارنجی رنگ به استقبال او رفتند. استیون هارپر نخست وزیر کانادا، اعلام کرده بود که مراسم تشییع جنازه دولتی برای جک لیتن برگزار خواهد شد امری نادر که ویژه وزرا و مقامات بلندپایه دولتی است. پیکر جک لیتن که از تورنتو به اتاوا و سپس به کبک منتقل شده بود، به تورنتو باز گردانیده شد. روز شنبه در میان جمعیت چندین هزار نفری مردم تورنتو مراسمی در یکی از سالنهای شهر برگزار گردید تا زندگی جک لیتن مردی که در ماههای اواخر عمر با عصایش شناخته می شد، را جشن بگیرند. جک لیتن که در جریان انتخابات فدرال 2011 همزمان با فعالیتهای انتخاباتی با سرطان پروستات نیز مبارزه می کرد، دچار شکستگی لگن خاصره گردید و پس از عمل جراحی با عصا راه می رفت. در انتخابات فدرال 2011 ، لیتن با شعار "تغییر"، 103 صندلی را از آن حزب خود کرد و نیودمکراتها را به اپوزیسیون رسمی دولت حاکم مبدل نمود. وی پس از انتخابات در کنفرانس مطبوعاتی با حضور همسرش الیویا چو (Olivia Chow ) که او نیز از اعضای پارلمان کاناداست، اعلام کرد که با نوع دیگری از سرطان روبرو شده است. در مراسم یادبود جک لیتن نخست وزیر دولت محافظه کار کانادا، مقامات دولتی فدرال و ایالات و نخست وزیران سابق از جمله ژان کرتین و پال مارتین از حزب لیبرال نیز حضور داشتند. جک لیتن درپایان آخرین نامه خود در 20 اوت 2011 نوشت: دوستان، محبت از خشم بهتر است. امید از ترس بهتر است. خوش بینی از نومیدی بهتر است. پس بیایید بامحبت، امیدوار و خوش بین باشیم و ما دنیا را تغییر خواهیم داد.