صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

دوشنبه، تیر ۰۶، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

صلیب سرخ جهانی شرکت در کمیته سه جانبه با عراق و رژیم ایران برای بستن اشرف را تکذیب کرد

خبرگزاری بلومبرگ ۵ تیرماه نوشت: «خانم کلر کاپلون سخنگوی صلیب سرخ در یک تماس تلفنی گفت سازمان او در عراق، شرکت در این کمیته را رد کرده است. او گفت: "ما جزئی از این کمیته نخواهیم بود"». موضعگیری صلیب سرخ جهانی در حالیکه است که به گفته خبرگزاری بلومبرگ جلال طالبانی، رئیس جمهور عراق در یک بیانیه که به این خبرگزاری ایمیل شده بود، گفته بود صلیب سرخ بین المللی، بخشی از کمیته سه جانبه با ایران و عراق است که با بستن کمپ اشرف موافقت کرده است. این خبرگزاری افزود: به پناهندگان کمپ اشرف، در سال ۲۰۰۳، موقعیت افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو داده شده بود. نیروهای آمریکایی در فوریه ۲۰۰۹، حفاظت کمپ اشرف را به نیروهای امنیتی عراق تحویل دادند. لازم به ذکر است که روز شنبه 4تیر، رژیم ایران اقدام به برگزاری یک کنفرانس ضدتروریستی! در تهران علیه سازمان مجاهدین و اعضایش در اردوگاه اشرف، نمود. در این کنفرانس که با تحریم کشورهای عربی مواجه شد طالبانی رئیس‌ جمهور عراق گفت: «تصمیم داریم که اردوگاه اشرف در پایان سال جاری بسته شود... و یک کمیته سه‌جانبه از عراق و جمهوری اسلامی ایران و صلیب‌سرخ تشکیل شد برای ایجاد راه‌کارهای لازم در این خصوص، و ما تصمیم داریم که مانع از هرگونه تجاوز به همسایگان داشته باشیم». طالبانی ابراز امیدواری کرد که با اعلام عفو از سوی رژیم ایران، ساکنان اشرف بتوانند به ایران بازگردند. پس از بخش خبری با میهمان این هفته ایرآوا آقای شهرام گلستانه، مسئول انجمن ایران دمکراتیک خواهیم بود و در این مورد با ایشون گفتگو خواهیم داشت.

ایستگاهها وچادرهای برخورد با زنان در تهران برپا شد

به نقل از سایت همبستگی ملی، نیروی انتظامی با همراهی نیروهای بسیج و سپاه در برخی از نقاط شهر تهران اقدام به برپایی ایستگاهها وچادرهای ثابت بازرسی و برخورد با دختران وزنان ایرانی کرده است. تعدادی از این ایستگاهها و چادرها را در نقاطی مانند تیراژه، جردن، هفت حوض، درددشت، میدان ولیعصر و جمهوری برپا کرده است که از مراکز مهم خرید بانوان ایرانی به شمار می رود. لازم به ذکر است که پیش از این خبرگزاری حکومتی ایسنا ۲۹ خرداد خبر داده بود ۱۷۲ نماینده مجلس رژیم از قوه قضاییه‌، وزارت کشور و نیروی انتظامی خواسته‌اند تا با بدحجابی در جامعه به‌صورت قانونی برخورد کنند. در این بیانیه، مجلس رژیم پشتیبانی خود را از سرکوب زنان و جوانان ابراز کرده و خطاب به نیروهای خود گفته بود مصرانه از قوه قضاییه، وزارت کشور و نیروی انتظامی می‌خواهیم برای حفظ جامعه در برابر این ناهنجاری‌ها، اقدامات لازمه‌ قانونی را انجام داده و بدانند حمایت و پشتیبانی ما نمایندگان در همه‌ موارد همراه آنها خواهد بود.

کارگران کارخانه آزمایش مرودشت، اعتراض کردند

۱۵۰ تن از کارگران کارخانه آزمایش مرودشت در اعتراض به اخراج ۶ تن از کارگران این کارخانه و عدم پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه خود در محل کارخانه روز شنبه چهارم تیرماه دست به تحصن اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر کارگران اعلام کرده اند تا زمانی که کارگران سر کار خود برنگردند و حقوق معوقه آنها پرداخت نشود به اعتراض خود ادامه میدهند.

******

خانم محبوبه منصوری از بستگان ساکنان اشرف که نزدیک به یک ماه پیش توسط مأموران اطلاعات ربوده شد، در وضعیت بلاتکلیف قرار دارد. برادر وی محمدعلی منصوری نیز هم‌اکنون در زندان گوهردشت بدلایل سیاسی در زندان می‌باشد.

دکتر یازرلو نیز که از 11اردیبهشت ۹۰ بدون هیچ دلیلی و به بهانه پاسخ به چند سؤال بازداشت شده است، پس از گذشت نزدیک به 2ماه هم‌چنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و به پیگیریهای بستگانش تاکنون پاسخی داده نشده است. گزارشات حاکی از آن است که هانی یازرلو که از بیماری حاد قلبی رنج می‌برد، اخیراً در این رابطه دچار مشکلاتی بوده است، این موضوع باعث نگرانی بستگان و دوستان وی شده است. همچنین با گذشت ده روز از بازداشت علی معزی، از بستگان ساکنان اشرف، به‌رغم این‌که وی از بیماریهای مختلفی رنج می‌برد، تلاش و پیگیری بستگانش برای آگاهی از وضعیت او بی نتیجه مانده است.

بازجویان، از درمان فوری یک زندانی سیاسی، جلوگیری می کنند

وضعیت جسمی زندانی سیاسی اله وردی روحی ۶۳ساله، بسیار وخیم و حاد می‌باشد اما شکنجه‌گران وزارت اطلاعات از درمان وی جلوگیری به‌عمل آوردند. بر اساس خبری که در سایت همبستگی ملی درج شده، وی از ناراحتی حاد پروستات رنج می‌برد. از چند هفته پیش تومور پروستات او رشد خطرناکی نموده است و این مسأله باعث شده است که دردهای وی شدت یابد و وضعیت جسمی او روز به روز وخیم‌تر گردد. به‌رغم توصیه اکید پزشکان برای انتقال به یکی از بیمارستانهای خارج از زندان و شروع بلادرنگ درمان وی، بازجویان وزارت اطلاعات از انتقال به بیمارستان و درمان وی ممانعت به‌عمل می‌آورند.

نیروی انتظامی، مردی را به جرم ترک مواد مخدر مورد ضرب و شتم قرار داد

خبرگزاری هرانا روز جمعه 3 تیرماه خبر داد: روز دوم خرداد ماه نیروی انتظامی مستقر در یکی از پارک های تهرانپارس یکی از شهروندان تهرانی را مورد ضرب و شتم قرار دادند. این شهروند تهرانی به گزارشگر هرانا گفت: "دیروز به روی یکی از صندلی‌های پارک نشسته بودم پس از نگاه کردن به ماموران، این نیرو‌ها به سمت من آمده و به لحن تحقیر آمیزی گفتنند به چی نگاه می‌کنی؟ سپس مرا به کانکس پلیس منتقل کردند و اقدام به تفتیش بدنی کردند." وی در ادامه افزود: "ماموران نیروی انتظامی سوال کردند چه مصرف می‌کنی؟ و من هم گفتم ترک کردم و قبلا مصرف کننده بودم و سپس ضمن فحاشی به من گفتند حالا که ترک کردی باید کتک بخوری! و بعد اقدام به ضرب و شتم من کردند." عکس پاهای کبود این فرد در سایت هرانا درج شده است.

اجرای حکم شلاق ۱۴ تن از دراویش گنابادی، اجرا شد

به نقل از هرانا حکم شلاق ۱۴ تن از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی ساکن بیدخت که تیر ماه سال گذشته در جریان اعتراض به روش غیر قانونی دادستان گناباد با پیروان این طریقت عرفانی دستگیر و مجرم شناخته شده بودند به اجرا در آمد. گفتنی است روح الله صفری آخرین درویشی که از معرفی خود به دادگاه برای اجرای حکم خودداری کرده بود در پاسخ به ماموران که قصد بردن او را داشتند گفته است: در صورتیکه شما مایل به شکنجه من هستید می‌توانید به زور متوسل شده و من را جلب کنید. در پی مقاومت این درویش نیروهای انتظامی با دستبند او را بازداشت و حکم شلاق در مورد وی را اجرا کردند.

******

بدنبال اعتصاب غذای 12 تن از زندانیان در اعتراض به قتل هاله سحابی، عبدالله مومنی، محسن امین زاده، ابوالفضل قدیانی، مهدی کریمیان اقبال و بهمن احمدی امویی در هفتمین روز اعتصاب غذای خود در بند ۳۵۰ با مشکلات شدید جسمی مواجه شده اند و برای دریافت کمک های پزشکی به بهداری زندان اوین منتقل شده اند. در همین رابطه و بنا به گزارش كانون حمايت از خانواده هاي جانباختگان و بازداشتي هاي اخير، امیر شیبانی زاده فعال دانشجویی مشهد در حمایت از زندانیان اعتصابی، دست به اعتصاب غذای خشک زد. همچنین کوهیار گودرزی، فعال دانشجویی و حقوق بشری، خبر از آغاز اعتصاب غذای خود در حمایت از زندانیان داد این درحالیست که خاتمی، رئیس جمهور سابق رژیم و دیگر اصلاح طلبان حکومتی خواهان پایان دادن زندانیان به اعتصاب غذایشان هستند.

یک زندانی در اثر شکنجه های طاقت فرسا و شرایط غیر انسانی، خودکشی کرد

فعالين حقوق بشر و دمکراسی در ایران 3 تیر، گزارش داد: روز پنجشنبه 2 تیر ماه زندانی نادر رمضانی حدودا 26 ساله بدلیل شکنجه های وحشیانه و شرایط طاقت فرسا در سلولهای انفرادی بند1 شکنجه گاه زندان گوهردشت کرج اقدام به خودکشی نمود و مدتی بعد جان سپرد. چند روز پیش از این زندانی نادر رمضانی را از بند عمومی به اطلاعات زندان گوهردشت منتقل کردند در آنجا فرجی نژاد رئیس اطلاعات زندان و از شکنجه گران شناخته شده برای مدت طولانی با باتونهای برقی وی را مورد شکنجه های وحشیانه قرار داد. شکنجه ها بحدی شدید بود که بدن او خون آلود و کبود شده بود. زندانی نادر رمضانی برای پایان دادن به این شرایط طاقت فرسا و رهایی یافتن از شکنجه های قرون وسطایی دست به خودکشی زد که منجر به مرگ وی گردید. فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران افزود: از اوایل سال جاری با انتصاب "مردانی" به عنوان رئیس زندان ،"خادم" معاون زندان و بودن شکنجه گر دیگری به نام "فرجی نژاد" شرایط غیر قابل تحملی برای زندانیان ایجاد شده است از جمله اقدامات این جنایتکاران علیه بشریت؛ انتقال طولانی مدت به سلولهای انفرادی، شکنجه های وحشیانه و ایجاد درگیری خونین باندهای مافیایی زندان با زندانیان می باشد که به نحو غیر قابل تصوری شدت یافته است.






نهاد "مادران علیه اعدام" اعلام موجودیت نمود

خانم مهوش علاسوندی مادر دو برادر شهید، محمد و عبدالله فتحی به مناسبت چهلم قتل فرزندانش، اعلام موجودیت نهاد مادران علیه اعدام را به اطلاع عموم رسانید. وی گفت: من مهوش علا سوندی که دو فرزند رشيدم٬ چهل روز قبل به اتهام محاربه اعدام شدند٬ دست ياری بسوی مادران و پدران و خانواده هايی دراز ميکنم که چنين جنايتی در مورد آنها نيز انجام گرفته و عزيزترين کسان آنها به دست حکومت اسلامی اعدام شده اند. ما نبايد سکوت کنيم. ما بايد دست به دست هم دهيم و از دنيا بخواهيم که به اين جنايات رسيدگی شود. در دو سال گذشته و پس از انتخابات دروغين، مادران ديگری هم هستند که با اين فاجعه روبرو و فرزندانشان توسط عوامل رژيم جمهوری اسلامي ترور و يا اعدام شده اند. در سی و دو سال گذشته و بخصوص در دهه شصت مادرانی بوده و هستند که هنوز رنج و درد اين زخم عميق بر جان آنها سنگيني ميکند. مادرانی که عزيزانشان در گلستان خاوران و خاورانهای گمنام همچنان بی نام و نشان بخاک سپرده شده اند. من از همه خانواده ها و بويژه مادران داغدار درخواست مي نمايم که به ياری من آمده، تا با تشکيل يک نهاد عليه اعدام به نام " مادران عليه اعدام" و مبارزه عليه اعدام در سراسر دنيا بخصوص در کشور اشغال شده مان ايران از فاجعه ای که بر ما رفته است درس گرفته و با سعی و تلاش مداوم و مبارزه همه جانبه عليه اين قتل دولتی، ديگر شاهد روی دادن اين ظلم فجيع و ضد انسانی برای خانواده و مادر ديگری نباشيم. من بدينوسيله تشکيل نهاد مادران عليه اعدام را اعلام نموده و از همه تقاضای همکاری دارم. برای تماس و ثبت نام و اعلام هر نوع همکاری با اين نهاد از کليه مادران و خانواده ها، احزاب و سازمانها و... در سراسر دنيا ميخواهم که با نشانی ذيل تماس حاصل نماييد:

madaranalaihedam@googlemail.com

140 تن به جرم قاچاق مواد مخدر در خراسان جنوبی اعدام شدند

خبرگزاری هرانا شنبه 4 تیر گزارش داد: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی از اعدامِ ۱۴۰ نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در این استان طی سال گذشته خبر داد. به گزارش مهر، محمد باقر باقری صبح شنبه، اظهار داشت: "دادگاه انقلاب در برخورد با مفسدان و قاچاقچیان مواد مخدر با قاطعیت برخورد می‌کند." وی از رسیدگی به ۳۸ هزار پرونده طی سال گذشته در سطح استان خبر داد و تصریح کرد: "این مهم نشانگر اقدامات، برنامه ریزی و مدیریت‌های همه جانبه مدیران قضائی استان است." حجت الاسلام باقری با اشاره به جایگاه مدیریتی قوه قضائیه، عنوان کرد: "این مجموعه با متجاوزان به نوامیس مردم با قاطعیت کامل در کوتاه‌ترین زمان ممکن برخورد می‌کند."

تارا سپهری فر به هفت سال زندان و هفتاد و چهارضربه شلاق محکوم شد

خبرگزاری هرانا 2 تیرماه گزارش داد: تارا سپهری‌فر٬ دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف٬ به ۷ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. همچنین دادستانی تهران وثیقه وی را نیز ضبط کرده است. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، پرونده این فعال دانشجوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی پیرعباس مورد رسیدگی قرار گرفت. این در حالی است که حتا وکیل وی نیز در جریان تشکیل چنین دادگاهی قرار نگرفته بود و حکم دادگاه به صورت غیابی صادر شده است. براساس رای صادر شده٬ سپهری‌فر به اتهام «تبانی و اجتماع علیه امنیت کشور» به ۵ سال حبس٬ به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و به اتهام «اختلال در نظرم عمومی» به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. علاوه بر این دادستانی تهران وثیقه‌ای که برای ازادی وی در اسفند ۸۸ سپرده شده بود را نیز ضبط کرده است. تارا سپهری‌فر در اعتراضات پس از انتخابات در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۸ بازداشت و پس از گذراندن بیش از یک ماه در زندان و چند روز مانده به عید نوروز با تودیع قرار وثیقه پنجاه میلیون تومانی از زندن آزاد شد.

رژیم در قبال قراردادن سه تن از پاسدارانش در لیست تحریمها، واکنش نشان داد

روزنامه حکومتی جمهوری نوشت: دشمنی اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران در قالب تحریمها ابعاد جدیدتری یافته است و نام سه تن از فرماندهان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را در کنار چهار مقام سوری، به فهرست تحریمی‌های حکومت بشار اسد افزود. این سه تن به اتهام "تهیه تجهیزات و کمک به حکومت سوریه برای سرکوب اعتراضات" در فهرست تحریمها قرار گرفته‌اند.

مقاومت مسلحانه در برابر ماموران دولتی حداقل ۲۵ سال محکومیت خواهد داشت

همبستگی ملی گزارش داد: مجلس رژیم در يك مصوبه، که روز يكشنبه 5 تير به تصويب رساند اعلام كرد مقاومت مسلحانه در برابر مأمورين دولتي 25 تا 30سال محكوميت خواهد داشت. به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزییات لایحه‌ مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز، در فصل تشدید و تخفیف مجازات‌ها مقرر کردند هرگاه مرتکبین جرائم موضوع مواد ۶،۷،۱۲ و ۱۳ این قانون (حاملین سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات موثر و مهمات آن و قاچاق کنندگان این مواد و نیز کسانی که این مواد را خریداری و نگهداری کرده یا به توزیع و فروش آن‌ها اقدام کنند) یا یکی از آن‌ها مسلح باشد حسب مورد مجازات، یک درجه تشدید می‌شود و چنان که در برابر ماموران دولتی مقاومت مسلحانه کنند در صورتی که محارب شناخته نشوند به حبس تعزیری از ۲۵ تا ۳۰ سال محکوم می شوند. همچنین نمایندگان مقرر کردند که ارتکاب جرایم مربوط به قاچاق اسلحه توسط گروه‌های سازمان‌یافته مجازات شدیدتری دارد. بر اساس ماده ۱۵ این لایحه مقرر شد هرگاه جرایم مربوط به قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز توسط گروه‌های سازمان‌یافته ارتکاب یابد، مجازات مرتکبین حسب مورد، یک درجه تشدید می‌شود.