صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، خرداد ۲۹، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

گروه تبعیدی ایرانی از ملل‌متحد می‌خواهد که از کمپی در عراق حفاظت کند

به نقل از سایت همبستگی ملی، خبرگزاری آسوشیتدپرس فرانسه، ۲۸ خرداد، در گزارشی از گردهمایی ایرانیان در پاریس نوشت: ویلپنت، رهبر یک گروه اپوزیسیون تبعیدی ایرانی می‌گوید که ملل‌متحد باید بعد از حمله مرگباری که در ماه آوریل توسط ارتش عراق صورت گرفت، کمپ این گروه را مانیتور کند. آسوشیتدپرس افزود: مریم رجوی از مجاهدین خلق ایران، به هزاران تن از حامیانش در یک گردهمایی که روز شنبه در خارج از پاریس برگزار شد گفت که مانتیتورینگ ملل‌متحد در کمپ اشرف، مقتضی ترین راه کوتاه‌ مدت برای حفاظت از ۳۴۰۰نفری است که در آنجا زندگی می‌کنند. این خبرگزاری در گزارش خود گفت: این کمپ در دوران صدام حسین دایر شد و زمانی از آن، بعنوان پایگاهی برای نبرد با رژیم روحانی ایران، که در آنسوی مرز بود، استفاده می‌شد. آمریکا به مجاهدین لقب تروریستی داده است، و رجوی می‌گوید که واشنگتن نسبت به وضعیت در اشرف مسئولیت دارد زیرا “نیروی اصلی برای تغییر در ایران را در زنجیر نگاه داشته است”. حمله‌ای به این محدوده محصور شده توسط ارتش عراق، باعث کشته شدن ۳۵نفر و مجروح گردیدن صدها تن شد.

كارگران كارخانه ريسندگي قزوين، دست به تجمع اعتراضی زدند

ایران کارگر گزارش داد: كارگران كارخانه هاي ريسندگي در قزوين در جلوي فرمانداري اين شهر تجمع اعتراضي برگزار كردند و خواهان پرداخت حقوق معوقه و حق بازنشستگي خود شدند. از قرار معلوم قرار بود كه در اين ماه تعدادي از كارگران را بازنشسته كرده و به آنها حق بازنشستگي پرداخت شود. همچنين چندين ماه است كه حقوق كارگران اين كارخانه ها پرداخت نشده است كه اين عوامل علت برگزاري اين تجمع اعتراضي بوده است.

عفو بین‌الملل نسبت به اعدام ۵زندانی از جمله ۳مادر توسط رژیم، هشدار داد
سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد: آنها در دادگاه شعبه 2 همدان محکوم به اعدام شده‌اند، در حالی که دسترسی به وکیل نداشته‌اند. حوریه صباحی دارای 4کودک است، لیلا حیاتی دارای یک پسر 10ساله و رقیه خلجی دارای یک دختر و پسر می‌باشد. همسران آنها معتاد به مواد مخدر یا زندانی حبس ابد بوده‌اند. آنها همین‌طور بی‌خانمان بوده و قادر به پشتیبانی از کودکان خود نیستند. گزارش عفو حاکی است آنها به‌خاطر فقر دست به قاچاق مواد مخدر زده‌اند.

هانیه فرشی به اتهام توهین به مقدسات و توهین به رهبری به 7 سال زندان محکوم شد

هرانا 28 خرداد گزارش داد: به گزارش بامداد خبر، مقیسه، قاضی شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، در حکمی سنگین، خانم فرشی ۳۸ ساله را به دو اتهام توهین به مقدسات و توهین به رهبری مجموعا به هفت سال حبس تعزیری محکوم کرد. این حکم در حالی روز چهارشنبه (۲۵ خردادماه) و پس از دو ماه از برگزاری دادگاه به هانیه فرشی ابلاغ شده که وی در جلسه‌ی دادگاه خود از داشتن وکیل محروم بوده است. بر اساس این گزارش، مبنای صدور این حکم سنگین، ارسال چند ای-میل و فعالیت اینترنتی و نیز اعترافات خانم فرشی بوده که در شرایط زندان انفرادی و تحت فشار شکنجه‌های روحی و جسمی بازجویان صورت گرفته است. این درحالی است که بر اساس گفته‌های مادر هانیه، وی تا پیش از بازداشت سابقه‌ی فعالیت سیاسی نداشته است. هانیه فرشی بامداد ۲۷ تیرماه ۸۹ با هجوم نیروهای امنیتی به منزلش در تبریز بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شد. وی که دو ماه اول بازداشت خود را در سلول انفرادی گذراند از بهمن‌ماه سال گذشته به بند متادون زندان اوین که به محل نگهداری زندانیان سیاسی زن تبدیل شده بود منتقل گردید و پس از اعتراض‌های صورت گرفته نسبت به شرایط نامناسب زندانیان زن در این بند به همراه سایر زندانیان سیاسی از اردیبهشت ماه سال جاری در بند زنان سیاسی زندان اوین نگهداری می‌شود.

دستگیریها در ایران به اوج تازه ای رسیده است

مأموران اطلاعاتی و امنیتی رژیم منصوره بهکیش از خانواده زندانیان سیاسی دهه 60 را به همراه چند نفر دیگر دستگیر کردند. گفتنی است که 6 تن از اعضای خانواده وی در جریان قتل‌عامهای سال ۱۳۶۷ توسط رژیم اعدام شدند. وی پیش از این نیز به جرم برگزاری مراسم در خاوران دستگیر شده بود. در خبری دیگر علی معزی از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ دستگیر و به نقطه نامعلومی منتقل شده است. قابل ذکر است که علی معزی از ناراحتیهای جسمی زیادی به دلیل شکنجه هایی که در زندان در طول 3 سال اسارت در دهه 60، متحمل شده، رنج می‌برد. وی در سال 87 نیز به دلیل حضور فرزندانش در اشرف، دستگیر شد و چند سال در زندان بود.

یک نفر در شهر کرد و یک نفر دیگر در نی ریز اعدام شدند

خبرگزاری هرانا گزارش داد: یک مرد صبح روز، شنبه ۲۸ خرداد ماه در زندان مرکزی شهرکرد اعدام شد. به گزارش ایسنا، احمدرضا بهرامی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهرکرد اتهام این فرد را «تجاوز به عنف» اعلام کرده است. بنا بر این گزارش، این مرد که با نام «ایوب. ت» معرفی شده، از کارکنان بیمارستان بروجن است که در ۱۳ مهرماه سال گذشته به یک زن «تجاوز» کرده و به وی «صدمه جسمی» وارد کرده است. تنها خبری که از اعدام زندانی در نی ریز در دست می باشد این است که وی روز 25 خرداد در ملأعام به دار آویخته شد.

حکم شلاق یک مرد در ملاءعام در مسجد سلیمان به اجرا درآمد

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، محمد معینی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مسجد سلیمان، از اجرای حکم شلاق یک شهروند که به گفته او "سارقی سابقه دار" است، در ملاء عام خبر داد و گفت:‌ به منظور افزایش تاثیر مجازات‌ها در بازدارندگی جرایم، حکم شلاق در خصوص محکوم‌ علیه با هویت "ع. م" به ارتکاب سرقتهای متعدد، در منطقه سه‌راه پشت برج به مرحله اجرا درآمد.

******

پس از گذشت چند ماه از صدور قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو برای تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران، احمد شهید، وزیر امور خارجه سابق مالدیو، به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر معرفی شد. محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در واكنش به این اقدام گفت: سازمان ملل نهادي استعماري و بازيچه قدرتهاي استكباري است كه بسياري از تصميمها و زيرمجموعه هاي آن براي مردم دنيا ارزشي ندارد. از سوی دیگر زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر مجلس رژیم، گفت: "اساس قطعنامه ضدایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل، توسط لابی‌های آمریکا و صهیونیسم تهیه شده و مبنای حقوقی ندارد." وی افزود: "ما گزارشگران موضوعی سازمان ملل را خواهیم پذیرفت و برای ما تعامل و همکاری مهم است اما زمانی ‌که گزارشگر ویژه با اغراض سیاسی تعیین می‌شود از پذیرفتن آن معذوریم." لازم به ذکر است که احمد شهید، ۴۷ ساله سیاستمدار سابق و فعال حقوق بشر مالدیوی در جلسه روز ۱۷ ژوئن شورای حقوق بشر ملل متحد به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران انتخاب شد. شهید، نخستین گزارش خود درباره وضع حقوق بشر در ایران را در پایان تابستان امسال و در نشست سپتامبر ۲۰۱۱ به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد داد. شهید اعلام کرده است که برای تهیه گزارش از وضع حقوق بشر در ایران در این مدت به ایران سفر خواهد کرد.

عفو بین‌الملل از جایزه آزادی و حقوق‌بشر برای کامیار و آرش اعلائی استقبال می‌کند

سایت سازمان عفو بین‌الملل ۲۸خرداد، اعلام داشت که این سازمان از اعطای جایزه جاناتان من به دکتر کامیار اعلائی و دکتر آرش اعلائی به‌خاطر بهداشت و حقوق‌بشر جهانی استقبال می‌کند… در این سایت آمده است که هر دو این پزشکان، متخصصین بسیار محترم ایدز می‌باشند که فعالیت سیاسی نداشته‌اند. عفو بین‌الملل، همراه با طیف گسترده‌یی از سازمانهای بهداشتی و حقوق‌بشری، آنها را زندانیان عقیدتی تلقی می‌کند، که هیچگاه نباید زندانی می‌شدند. عفو بین الملل آزادی بی قید و شرط آنان را خواستار شد.

رژیم ایران برخی آزمایشهای موشکی را مخفیانه انجام داده است

بنا به خبری که در سایت مجاهدین خلق درج شده، کمیته نظارت بر تحریمهای شورای امنیت علیه رژیم ایران طی گزارشی فاش کرد رژیم ایران برخی آزمایشهای موشکی را مخفیانه انجام داده است. این منبع افزود: بر اساس این گزارش که به تازگی در اختیار اعضای شورای امنیت قرار گرفته و هنوز به‌طور رسمی منتشر نشده آمده است: رژیم ایران طی یک سال گذشته ۶ آزمایش موشکهای بالستیک انجام داده که دو مورد آن از دید رسانه‌ها دور بوده است. گزارش این کمیته تصریح می‌کند که تحریمهای شورای امنیت تأثیرگذار بوده و پیشرفت برنامه اتمی رژیم ایران را کند کرده است.

یک ایرانی به اتهام برنامه‌ریزی برای عملیات انتحاری در افغانستان، دستگیر شد

سایت رادیو بی.بی.سی گفت: اداره امنیت ملی افغانستان اعلام کرد یک ایرانی را به ظن برنامه‌ریزی برای حمله انتحاری در جنوب افغانستان بازداشت کرده است. لطف‌الله مشعل، سخنگوی امنیت ملی افغانستان در یک کنفرانس خبری گفت این فرد از ساکنان شهر زاهدان ایران است و برای اجرای عملیات انتحاری به شهر قندهار آمده بود.

******

کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، آکسیونی در مقابل پارلمان کانادا در شهر اتاوا از ساعت 12 تا 2 بعد از ظهر فردا دوشنبه 20 ژوئن برگزار خواهد کرد. 20 ژوئن که روز جهانی حمایت از زندانیان سیاسی نامگذاری شده به گفته خانم شیوا محبوبی مسئول این کمیته تاکنون 49 شهر جهان را در بر می گیرد.