صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۱۸، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

مادران صلح کردستان به مناسبت ١٩ اردیبهشت، روز 17 اردیبهشت بیانیه ای منتشر کرده و از مردم کردستان و ایران خواسته است تا در روز 19 اردیبهشت در اولین سالگرد شهادت فرزاد کمانگر، شیرین علم هویی، علی حیدریان، مهدی اسلامیان و فرهاد وکیلی را با برگزاری اعتصاب سراسری پاس دارند. مادران صلح کردستان در بیانیه خود افزودند: ... ما مادران صلح به‌عنوان مادران رنج جامعه، به‌عنوان مادران فریاد و به‌ عنوان مادران ایستادگی و غرور، انتظاراتمان را اینچنین بیان می‌کنیم: اولین خواسته ما از مردم کردستان و ایران این است که روز ١٩ اردیبهشت را به روز ایستادگی در برابر ستم و ترور دولت مبدل نمایند. فرزندانمان در چنین روزی چشم در چشم جلادان خود، تنها برای گفتن ”نه“ و برای تسلیم نشدن، با سربلندی شهادت را به‌جان خریدند. این ”نه“ را آنها بجای همه‌ی ما گفتند. زمان آن رسیده است که همه با هم به این ظلم وستم و سرکوب پایان دهیم. روز ١٩ اردیبهشت، روزی است که میان سر بزیری و سر بلندی انتخاب خود را بنماییم. این بیانیه در گوشه ای دیگر می افزاید: آنان که فرزندانمان را به جرم محارب و تروریست بودن در زندانها به‌دار می‌آویزند و یا در کوهستانها به قتل می‌رسانند، حرفها و نگاههای مزدورانه اشان از نوع همان نگاههایی است که در تلویزیونها، نوشته‌ها و در محافل، فرزندانمان را تروریست می نامند. ما مادران این نگاهها و این سخنان را خوب می‌شناسیم، روی سخنمان با کسانی است که می‌خواهند ایستادگی، شجاعت و عزت مادران را در راه منافع خفت بارشان بفروشند. شما از نوع همان هایی هستید که فرزندانمان را شکنجه کردید، طناب دار به گردنشان انداختید، صندلی را از زیر پایشان کشیدید و جنازه فرزندنمان را به ما برنگردانیدید. قلم هایتان، گفتارتان، نگاه هایتان از نوع همان پاسداری است که در مقابل اصرار گرفتن جنازه عزیزانمان، ما را کشان کشان بیرون انداخت. شما با این سخنانتان می‌خواهید که دستاویز لازم برای اعدام دیگر فرزندانمان را به دولت بدهید، در حالی که فرزندانمان شیرکوه معارفی، حبییب الله لطیفی و زینب جلالیان در پای چوبه‌ی دار هستند و در حالی که روی لوله‌ی توپ و تانک دولت به فرزندانمان در کوهستانها نشانه گرفته، سخنان شما به‌معنای تأیید همه‌ی این کشتارهاست. شما که از مقاومت فرزندانمان در هراس هستید این بار از خشم مادران باید که در هراس باشید. ما مادران صلح، مادران شهیدان و مادران ایستادگان، از همه‌ی مردم کردستان و ایران می‌خواهیم که با شرکت در اعتصاب سراسری ١٩ اردیبهشت، نشان دهند که راه مقاومت فرزاد، فرهاد، شیرین و علی را برگزیده‌اند، نه راه یاوه گویان فرصت‌طلب را.

۸ زندانی در شهرهای مختلف، اعدام شدند

دبیرخانه شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ای اعلام کرد، 8 زندانی در شهرهای مختلف اعدام شدند. این اطلاعیه گفت: رژیم روز سه شنبه ۱۳اردیبهشت دو زندانی را در شهر ساری به دار آویخت. روز ۱۰اردیبهشت یک زندانی دیگر در یکی روستاهای شهر آشتیان به دار آویخته شد. رئیس دادگستری استان مرکزی اتهام این زندانی را «ایجاد ناامنی و بدبینی به نظام» و هدف از این اعدام را «ارتقاء سطح امنیتی در جامعه» ذکر کرد. روز ۸ اردیبهشت یک زندانی در ماهشهر در ملأعام و روز اول اردیبهشت ۴ زندانی به‌طور جمعی در بندر عباس اعدام شدند که دو تن از آنها به هنگام ارتکاب جرم انتسابی زیر ۱۸سال داشتند. پیش از این رئیس دادگستری استان فارس از اعدام زندانیان «در ملأ عام در آینده یی نزدیک» به منظور «افزایش ضریب امنیت» خبر داده بود.

وضعیت جسمی منصور اسانلو به وخامت گراییده است

منصور اسانلو رئیس هیأت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه به‌دلیل فشارهای طاقت‌فرسا و پس از آنکه وضعیت جسمی اش وخامت پیدا کرد به یکی از بیمارستانهای خارج از زندان منتقل گردید. دلیل انتقال این فعال کارگری ناراحتی حاد قلبی وی می‌باشد.

یکی از جوانان زندانی در زندان گوهردشت در مقابل چشم سایر زندانیان، شکنجه شد

به نقل از سایت مجاهدین خلق ایران، روز پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه حوالی ساعت ۰۶:۳۰ صبح احمد رضا گرشاسپی جوان زندانی در سالن ۷ بند ۳ زندان گوهردشت کرج در حالی که در خواب به‌سر می‌برد مورد یورش ۵ پاسداربند قرار گرفت. نوجوان زندانی احمدرضا گرشاسپی ۲۰ ساله از تخت خواب پایین کشیده شد و در حالی که با باتون او را مورد ضرب وجرح قرار می‌دادند و بر زمین می‌کشاندند به بیرون از سلول بردند. 5 پاسداربند مزبور ابتدا به جوان زندانی از پشت دست‌بند زدند و سپس او را به‌حالت قپونی درآوردند. پاسداربندها او را دایره کردند و شروع به زدن وی با باتون نمودند ضرب‌وجرح و شکنجۀ وی برای مدت طولانی ادامه داشت. پس از آن برای در هم شکستن این زندانی قصد شکنجۀ جنسی او را در مقابل چشمان سایر زندانیان داشتند. شکنجه‌های این زندانی به ظن داشتن تلفن موبایل می‌باشد. این منبع اسامی شکنجه گران احمدرضا گرشاسپی را اینگونه عنوان کردند: امیریان از فرماندهان گارد ویژه زندان، پاسدار شیفت حسین دفتری، پاسداربند حسینی، زانوسی و کاظمی می‌باشند. احمد رضا گرشاسبی از نوجوانانی می‌باشد که در سن ۱۷ سالگی دستگیر شده است و اکنون ۳ سال است که در زندان به‌سر می‌برد.

زندانی سیاسی زهرا جباری همچنان در کما به‌سر می‌برد

بر اساس گزارش سایت همبستگی ملی، زندانی سیاسی زهرا جباری در کما به‌سر می‌برد و جان وی در معرض خطر جدی قرار دارد. بر اساس همین گزارش؛ زهرا جباری که از روز اول فروردین‌ماه وضعیت جسمی‌اش به وخامت گرایید و به کما فرو رفت به یکی از بیمارستانهای تهران منتقل گردید. از زمان انتقال به بیمارستان تاکنون در شرایط وی هیچ تغییری ایجاد نشده است. از طرفی دیگر به‌رغم در کما بودن این زندانی سیاسی چند مأمور درون و مقابل درب اتاق وی قرار دارند. مأموران اجازه ملاقات و دیدار خانواده با وی را نمی‌دهند. این منبع اضافه کرد که زهرا جباری از اعضای خانواده ساکنان اشرف می باشد.

زنان زندانی گوهردشت به زندان قرچک ورامین منتقل شدند

رژیم به‌منظور فشار بر زندانیان زن زندان گوهردشت کرج، عده‌یی از آنها را به زندان قرچک ورامین منتقل کرده است. گفته می شود زندان قرچک ورامین وضعیت نامناسبی همچون زندان کهریزک دارد و محل نگهداری زندانیانی با جرایم سنگین از قبیل اعتیاد و توزیع مواد مخدر، سرقت و تخلفات اجتماعی است. یکی از زندانیان منتقل شده زندانی سیاسی شبنم مددزاده از فعالین دانشجویی می باشد. یکی دیگر از زندانیان، نسرین ستوده، وکیل، است که به گفته همسرش، رضا خندان به زندان چرم شهر ورامین منتقل شده است. حدود ۲۰۰ زن زندانی که تعدادی زندانی سیاسی و بقیه اززندانیان عادی هستند در این محل بر روی هم انباشته شده اند و از هیچ امکان معیشتی برخوردار نیستند. زندانیان به خانواده های خود گفته اند که اینجا اصلا محل زندگی نبوده و اطراف آن نیزار خالی است و سکنه ای در آنجا وجود نداشته است. برای تعداد ۲۰۰ نفر زندانی فقط یک سرویس بهداشتی وجود دارد و بیماران مبتلا به دیسک کمر و یا پادرد و... به هیچ وجه نمیتوانند از این مجموعه استفاده نمایند و شرایط بیماری انان روز به روز به وخامت می گراید. زندانیان خودشان بر این باورند که اگر اقدامی برای آنان صورت نگیرد، جنازه هایشان به خارج از زندان منتقل خواهد شد. در سوله ای در قرچک ورامین که بعنوان زندان ورامین موسوم گشته است، گزارشات حاکی از آن است که گوئیا این سوله از قبل بعنوان اصطبل حیوانات و یا مرغداری مورد استفاده قرار میگرفته و اصلاً شباهتی به محل سکونت انسان و یا زندان ندارد. زندانیان درشرایط غیر انسانی نگهداری میشوند و روزانه با یک قرص نان و چهار حبه قند در حالت گرسنه و تشنگی کامل بسر میبرند.

******

یونس آقایان، زندانی محکوم به اعدام، به قرنطینه زندان مرکزی ارومیه منتقل شده است. پدر این زندانی ضمن تأیید این خبر اظهار داشته است که مأموران زندان ارومیه یونس آقایان زندانی محکوم به اعدام را که حدود ۷سال است در حبس به‌سر می‌برد، به قرنطینه زندان مرکزی ارومیه منتقل کرده‌اند. یونس آقایان زندانی اهل حق میاندوآبی به همراه چند تن دیگر از اهالی روستای اوچ‌تپه این شهر، در درگیریهای سال ۸۳ در این روستا، دستگیر و نامبرده پس از محاکمه در دادگاه به اعدام محکوم شد.


کارگران رسمی شرکت صنعتی مهرآباد، اخراج شدند

کاظم‌زاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا ۱۴اردیبهشت اعلام کرد: مدیریت شرکت صنعتی مهرآباد بدون اینکه نظر کمیته انظباطی شرکت را جویا شود اقدام به این کار کرده است که عملی غیرقانونی و برخلاف سخنان وزیر کار است. وی تصریح کرد: کارگران اخراجی دارای سابقه ۲۰ تا ۲۴سال هستند و حتی یکی از کارگران اخراجی، عضو شورا می باشد و طبق ماده ۲۸ قانون کار مصونیت قانونی و شغلی دارد. وی با اشاره به مراجعه کارگران به اداره کار گفت: تا‌کنون که این مراجعات نتیجه‌ای نداشته است. کاظم‌زاده با اشاره به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال ۸۲ و با قیمت ۳میلیارد تومان که کمتر از ارزش واقعی آن بود، اظهار داشت: ۵۷۰کارگر این شرکت اکنون به ۱۴۰کارگر کاهش یافته است.

تعدادی از کارگران شرکت نفت آبادان و مه نخ قزوین تجمع اعتراضی برپا کردند

بیش از صد وهشتاد تن از کارگران شرکت نفت آبادان در اعتراض به اخراج خود در مقابل فرمانداری رژیم در این شهر تجمع نمودند. کارگران معترض گفتند ما را به بهانه کارگر اضافی اخراج می‌کنند ولی همزمان کارگران جدیدی که روزمزد هستند به‌کار می‌گیرند تا بیمه و مزایا به آنها ندهند.

بیش از چهارصد تن از کارگران کارخانه مه نخ در مقابل استانداری رژیم در قزوین تجمع اعتراضی برگزار کردند و خواهان هفده ماه حقوق عقب‌افتاده خود شدند.

یک شهروند ۷۱ سالهٔ بهایی را با گرداندنش در سطح شهر، تحقیر کردند

خبرگزاری هرانا گزارش داد: "وجیه الله میرزا گلپور" شهروند بهایی ۷۱ ساله مازندرانی، عصر روز سه شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه، به شکل تحقیر آمیزی با دست بند و پابند در سطح شهر تنکابن گردانده شد. بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، وجیه الله میرزا گلپور شهروند بهایی سالخورده ساکن روستای صفرآباد ساری در روز پنج شنبه هشتم اردیبهشت پس از احضار و معرفی خود به ستاد خبری اطلاعات ساری بازداشت و سپس به زندان تنکابن منتقل شد. آقای میرزا گلپور عصر روز سه شنبه ۱۳ اردیبهشت به دستور یکی از بازجویان اداره اطلاعات که خود را جوادی معرفی می‌کند به منظور گرفتن اعتراف با دستبند و پاهای زنجیر شده به پابند فولادی به مدت دو ساعت در شهر تنکابن پیاده گردانده شد و در طی این مسیر به ماموران دستور داده می‌شود که وی را مورد ضرب و شتم قرار داده و توهین نمایند. این در حالیست که نامبرده به دلیل عارضه قلبی به تازگی از بیمارستان مرخص شده و در حال مصرف داروهای قلبی است.

اختلافات پاسدار احمدی‌نژاد و خامنه‌ای، به درگیری فیزیکی بین طرفدارانشان انجامید

سایت همبستگی ملی خبر داد: یک سایت باند مغلوب رژیم از درگیری میان طرفداران پاسدار احمدی‌نژاد و خامنه‌ای خبر داد و نوشت: نیروی انتظامی در نمایشگاه کتاب در قبال خشونت عده‌یی از اراذل و اوباش واکنشی دیرهنگام از خود بروز داد. در این درگیری که طرفین با کمربند و زنجیر به‌جان هم افتاده بودند، عده‌یی از آنها از ناحیه سر دچار شکستگی و خونریزی شده بودند. بنا‌ به اخبار رسیده گفته می‌شود درگیری بین طرفداران دولت و حاکمیت بوده است.

******

انتخابات فدرال کانادا که روز دوم مه برگزار شد، به دست یافتن دولت اکثریت از سوی محافظه کاران انجامید. در این انتخابات تاریخی، نیو دمکراتها با بدست آوردن بیش از 100 صندلی به اپوزیسیون اصلی کانادا تبدیل شدند. حزب نیو دمکرات در ایالت کبک بطور گسترده ای نمایندگان خود را به پارلمان فرستاد که در بین آنان چندین جوان 19 و 20 ساله به چشم می خورند. بدنبال شکست سنگین حزب لیبرال و کبکوآ در این انتخابات، رهبران این احزاب از سمت خود استعفا دادند. همچنین برای اولین بار حزب سبز با بدست آوردن یک صندلی به پارلمان راه یافت.