صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۲۵، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران با شعار مرگ بر دیکتاتور، آغاز شد

حدود 300 دانشجو روز یکشنبه 25 اردیبهشت صبح حوالی ساعت ۱۱۳۰(به وقت تهران) در محوطه دانشگاه تهران تجمع کردند. ماموران حراستی و بسیجیان هم وارد دانشگاه شده بودند و از دانشجویان فیلم می گرفتند. در این ساعت موبایلها برای جلوگیری از انتقال خبرهای قیام دانشجویان، بسته بود. دانشجویان با شعارهای "مرگ بر دیکتاتور، دانشجوی باغیرت حمایت حمایت" به تظاهرات پرداختند. در خبری دیگر و به نقل از خبرگزاری هرانا، تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان صبح امروز یکشنبه، در مقابل مجتمع تالارهای این دانشگاه دست به تحصن زدند. این خبرگزاری گفت: از صبح امروز ماموران حراست حضور پرتعدادی در محوطه دانشگاه و مجتمع تالار‌ها داشتند و این روند تا جایی ادامه یافت که در ساعت ۱۰: ۹ صبح با شش دستگاه خودرو به گشت زنی پرداختند. این افراد همچنین اقدام به متفرق کردن دانشجویان از این مکان و توقیف کارت دانشجویی اکثریت دانشجویان نمودند. علی رغم وضعیت امنیتی موجود اما، تعدادی از دانشجویان در مقابل مجتمع تالار‌ها به تحصن پرداختند و به همین علت در ساعت ۴۵: ۱۰ ماموران حراست با خشونت محض شروع به فحاشی و متفرق کردن دانشجویان کردند؛ تا جایی که دانشجویانی را که کوچک‌ترین مقاومتی می‌کردند به دفتر حراست دانشگاه منتقل کردند. لازم به ذکر است که بیش از 40 دانشگاه در سراسر کشور برای پیوستن به اعتراضات 25 اردیبهشت ماه، اعلام آمادگی کرده بودند. خواست دانشجویان از جمله، عدم توهین به شعور دانشجو از طریق وضع قوانین به اصطلاح اخلاقی و اجرای آن توسط دربان و نگهبان دانشگاه، رسیدگی به وضع نامناسب سرویس رفت و آمد دانشجویان و سلف دانشگاه، رسیدگی به وضعیت اینترنت دانشگاه، و اختصاص کتابخانه و محلی برای مطالعه دانشجویان، ذکر شده است.

رژیم طی یک هفته 25 تن را اعدام کرد

دبیرخانه شورای ملی مقاومت روز گذشته در اطلاعیه ای اعلام کرد که طی یک هفته 25 تن اعدام شده اند. این اطلاعیه اعلام داشت: رژیم روز شنبه ۲۴ اردیبهشت سه زندانی را در قزوین و تنکابن به دار آویخت. روز ۲۳اردیبهشت نیز چهار زندانی در کرمان و روز ۲۲ اردیبهشت چهار نفر در یزد و ۲۰ اردیبهشت پنج زندانی در ارومیه اعدام شدند. سه تن از زندانیان در یزد در ملأعام به دار آویخته شدند. در روز ۱۸اردیبهشت ۹تن از هموطنان عرب در اهواز به دار آویخته شدند. ۶تن در زندان کارون اهواز و سه تن از آنان که برادر بودند و بین ۲۱تا ۲۵سال داشتند، در ملاعام به دار آویخته شدند. ماموران حکومتی قربانیان را قبل از اعدام در منطقه حاشیه اهواز گرداندند. خبرگزاری فرانسه نیز ضمن انعکاس خبر چند اعدام، اضافه کرد: بر اساس محاسبات خبرگزاری فرانسه طبق گزارش رسمی و مطبوعاتی، با این بدار آویختنها، آمار اعدامهای سال ۲۰۱۱ تاکنون به ۱۱۸نفر رسیده است. مطبوعات ایران ۱۷۹ حلق‌آویز را در سال گذشته گزارش کردند. اما گروههای حقوق‌بشر بین‌المللی می‌گویند عدد واقعی خیلی بیشتر است که بدین صورت جمهوری اسلامی بعد از چین در مقام دوم اعدام کردن قرار دارد.

دختر ۲۱ ساله در زندان قرچک ورامین، مورد آزار و اذیت قرار گرفت

روز سه‌شنبه در پی درگیری در سوله ۷ زندان زنان قرچک ورامین، چندین نفر از زندانیان این بند به دختر ۲۱ ساله‌ای حمله‌ور شده و وی را مورد آزار و اذیت و تجاوز قرار دادند. به گزارش «خانه حقوق‌بشر ایران» این آزار و اذیت در حالی اتفاق افتاد که سایر زندانیان و هم‌چنین نگهبانان بند حضور داشتند و شاهد این ماجرا بودند، اما واکنشی نشان ندادند. وضعیت جسمی و روحی این زندانی ۲۱ ساله در پی این آزار و اذیت وخیم گزارش شده است. مسئولین زندان که تنها شاهد و ناظر این اتفاق دهشتناک بوده و هیچ واکنشی در جهت جلوگیری از این اقدام به‌عمل نیاوردند حتی از انتقال این زندانی به بهداری خودداری کرده‌اند. در همین رابطه کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت در فراخوان برای نجات جان زنان زندانی اردوگاه قرچک ورامین اعلام داشت: وضع اردوگاه مرگ قرچك كه در بين مردم به كهريزك دوم معروف است، از هر لحاظ بسا وخامت بارتر از زندانهاي اوين و گوهردشت است. زندانيان به چند سوله متعفن و فوق العاده كثيف و غيربهداشتي منتقل شده اند. زندانيان از نظر آب، امكان استحمام، امكانات بهداشتي و درماني و امكانات زندگي روزمره به شدت در مضيقه هستند. غذاي زندانيان تكه يي نان و پنير بخور و نمير است. به زندانيان تنها يك بار در روز اجازه استفاده از دستشويي داده مي‌شود. اعتراض زندانيان به اين فشارهاي ضد انساني، با ضرب و جرح با باتون و هتاكي هاي رذيلانه پاسخ داده مي شود. خانم سروناز چیت ساز، مسئول کمیسیون زنان شورای ملی مقاومت ایران، نسبت به جان زندانیان سیاسی زن که به اردوگاه مرگ قرچک منتقل شده اند هشدار داد و از دبیرکل، کمیسر عالی حقوق بشر و دیگر ارگانهای ذیربط ملل متحد خواستار مداخله فوری به منظور نجات جان زندانیان سیاسی به‌ویژه زندانیان زن شد.

******

روز پنجشنبه 22 اردیبهشت و در آستانه هشتمین سالگرد ۱۷ ژوئن، قرار رسمی منع تعقیب خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران و ۲۳ تن از مسئولان، اعضا و هواداران به اتهام تروریسم و تأمین مالی تروریسم توسط دادگستری فرانسه و قاضی تحقیق ضد تروریسم، صادر گردید و بدین ترتیب پرونده ۱۷ ژوئن که از ۱۰ سال پیش در زمان خاتمی، بر اساس برچسب تروریستی علیه مجاهدین بازگشوده شده بود، بطور رسمی خاتمه یافت. طبق حکم صادره، رسیدگی به اتهامات مالی و پولی در این پرونده نیز به تحقیقات بعدی موکول شده است. لازم به ذکر است که در 17 ژوئن 2003، بدنبال دستگیری مریم رجوی توسط دولت وقت فرانسه، چندین تن به نشانه اعتراض اقدام به خودسوزی کردند. دو تن از آنان به نامهای ندا حسنی، دانشجوی دانشگاه کارلتون، ساکن اتاوا و صدیقه مجاوری بر اثر جراحات ناشی از خودسوزی اعتراضی، جان باختند.

"سوریه دوروتی پرواز، خبرنگار الجزیره، را به ایران تحویل داده است"

رادیو فردا گزارش داد: شبکه الجزیره روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که مقام‌های سوریه گفته‌اند، دوروتی پرواز، خبرنگار این شبکه را که دارای تابعیت ایرانی، آمریکایی و کانادایی است، پس از بازداشت در دمشق به ایران تحویل داده‌اند. شبکه الجزیره می‌گوید، مقام‌های سوریه به این شبکه اطلاع داده‌اند که دوروتی پرواز، خبرنگار ۳۹ ساله شبکه انگلیسی الجزیره، هم اکنون در اختیار مقامات ایران است. دوروتی پرواز آخرین بار در ۲۹ آوریل به هنگام مسافرت به سوریه برای تهیه گزارش از اعتراضات در این کشور در دوحه دیده شده بود. شبکه الجزیره می‌گوید، در چهارم ماه مه مقامات سوریه تایید کردند که وی را بازداشت کرده اند. اما یک هفته پس از آن مقامات این کشور اعلام کردند که وی از اول ماه مه در این کشور نیست، بدون این که توضیح دهند، این خبرنگار شبکه الجزیره در کجا به سر می برد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تاکنون مقامات رسمی ایران واکنشی به خبر تحویل دوروتی پرواز به ایران نشان نداده‌اند، اما چنانچه این خبر درست باشد نشانه ای از همکاری نزدیک جمهوری اسلامی با حکومت بشار اسد در سرکوب معترضان سوری خواهد بود. شبکه الجزیره در بیانیه خود از رژیم ایران خواسته است تا وضعیت دوروتی پرواز را مشخص کند. شبکه الجزیره ضمن ابراز نگرانی عمیق خود نسبت به سلامتی دوروتی پرواز، گفته است: «ما اطلاعاتی دریافت کرده ایم که حاکی از آن است که وی در تهران نگهداری می شود.» این شبکه خبری در ادامه گفته است: «ما ازمقامات ایران می خواهیم علاوه بر ارائه اطلاعات درباره وضعیت دورتی، اجازه دسترسی به وی را بدهند.» شبکه الجزیره همچنین خواستار آزادی فوری دوروتی پرواز شده است. دوروتی پرواز همکاری خود را با شبکه الجزیره از سال ۲۰۱۰ شروع کرده است. وی پیشتر با سفر به ژاپن گزارش‌هایی در مورد سونامی و زلزله در این کشور تهیه کرده بود. به گزارش شبکه الجزیره دوروتی پرواز، فوق لیسانس روزنامه‌نگاری از دانشگاه آریزونا دارد و دوره های فلوشیپ را در دانشگاه هاروارد و کمبریج گذرانده است.

مردم شهر نوسود در استان کرمانشاه با مأموران نیروی انتظامی درگیر شدند
سایت همبستگی ملی خبر داد: ماموران هنگ مرزی بخش مرزی نوسود روز شنبه 17 اردیبهشت به‌وسیله یک کاروان نظامی از پاوه به نوسود مراجعه کرده و اقدام به بازداشت چند تن از شهروندان کرد این منطقه مرزی می‌کنند. مردم مانع این اقدام می‌شوند و وقتی با یورش ماموران رژیم روبه‌رو شدند اقدام به شکستن شیشه‌های خودروهای آنها کردند.

مردم با ماموران نیروی انتظامی در ورزشگاه آزادی تهران، درگیر شدند

تماشاچیان مسابقه فوتبال در ورزشگاه آزادی تهران با شعار نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران، با ماموران نیروی انتظامی درگیر شدند. تماشاچیان در ورود به ورزشگاه، با اذیت و آزار نیروهای انتظامی مواجه شدند که به مقابله با آنها برخاستند و درگیر شدند. شماری از تماشاچیان توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر شدند. برخی رسانه‌های حکومتی نیز این درگیری را منعکس کردند.

نامه مذاکره‌کنندگان اتمی، نشان‌دهنده اختلاف بین ایران و ۶قدرت جهان می‌باشد

واشنگتن پست به‌نقل از آسوشیتدپرس از وین ۲۱اردیبهشت، نوشت: نامه محرمانه مبادله شده، نشان‌دهنده اختلافات عظیم بین ایران و ۶قدرت جهان بر سر گفتگوهای جدید در مورد برنامه اتمی ایران است. این نامه‌ها روز چهارشنبه در دسترس خبرگزاری آسوشیتدپرس قرار گرفت. کاترین اشتون مقام خارجه اتحادیه اروپا می‌گوید، ضروری است گفتگوهای جدید روی کاهش نگرانی در مورد جاه‌طلبیهای اتمی ایران متمرکز باشد. یک پاسخ کتبی از جانب سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد اتمی ایران از هرگونه اشاره به این درخواست پرهیز می‌کند. در این نامه از ضرورت نشان‌دادن احترام به دموکراسی و حقوق مردم صحبت می‌کند. ایران می‌گوید، پیشنهاد گفتگوهای جدید را پذیرفته است، اما هیچ‌کدام از این نامه‌ها اشاره‌یی به توافقی بر سر ملاقات نمی‌کند. واشنگتن پست افزود: نزاع اصلی بر سر غنی‌سازی اورانیوم می‌باشد.