صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۳۹۰

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

منوچهر سخایی، هنرمند عضو شورای ملی مقاومت، درگذشت

منوچهر سخایی، در سال ۱۳۱۴ در شهر تهران متولد شد. برادر بزرگترش سرگرد سید محمود سخایی، رئیس شهربانی برگزیده دکتر محمد مصدق در کرمان بود که در جریان وقایع ۲۸ مرداد ۳۲ در این شهر به طرز بسیار فجیعی به قتل رسید و مثله گردید. منوچهر سخایی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران ادامه داد و از همان دوران تحصیل به مقولات هنری بویژه موسیقی علاقه و اشتیاق نشان داد. با این وجود وی قبل از آن که وارد دنیای موسیقی شود، برای مدتی در روزنامه کیهان مشغول به کار شد و به عنوان خبرنگار پارلمانی این روزنامه فعالیت می کرد. منوچهر در 60 سالگی به عضویت شورای ملی مقاومت در آمد و وارد فعالیت جدی سیاسی شد. منوچهر که بازیگر سینمای ایران قبل از انقلاب نیز بود از قدیمی‌ترین چهره‌های موسیقی پاپ و از بازماندگان نسلی است که با اجرای ترانه‌های عاشقانه بر بستر ملودی‌های ایرانی، با ارکستراسیون غربی و کلام فارسی، در اواخر دهه ۳۰ خورشیدی، محبوبیت خیره کننده‌ای برای این سبک موسیقی به ارمغان آورد. وی در سال 57 به آمریکا مهاجرت کرد و تا آخر عمر در کالیفرنیا زندگی کرد. منوچهر سخایی بر اثر سرطان در سن 76 سالگی چشم از جهان فرو بست.

******

آسوشیتدپرس۳ اردیبهشت، درباره تضادهای تشدید شونده در رژیم پس از عزل وزیر اطلاعات توسط احمدی نژاد و ابقای او توسط خامنه ای نوشت: خامنه‌ای (وزیر اطلاعات) را بلافاصله در یک سیلی به رئیس‌جمهور، مجدداً در سمت خود گماشت. خامنه ای هشدار داد که هرگاه ضروری باشد او در امور دولت دخالت خواهد نمود. آسوشیتدپرس افزود: برخی احمدی نژاد و متحدین وی را به تلاش برای کسب قدرت بیشتر و به چالش کشیدن اقتدار بی‌چون و چرای خامنه‌ای متهم می‌کنند… آسوشیتدپرس خبر داد: بیانیه‌یی که توسط ۲۱۶ عضو مجلس ـ یعنی بیش از دو سوم این مجلس با ۲۹۰ کرسی ـ به امضا رسیده، روز چهارشنبه به احمدی‌نژاد هشدار داد که او نمی‌تواند از خامنه‌ای، که در تمامی امور دولت حرف آخر را می‌زند، سرپیچی کند. پاسدار محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور رژیم دو هفته پیش در جلسه هیئت وزیران با کناره‌گیری حیدر مصلحی از وزارت اطلاعات موافقت و وی را به سمت مشاور امور اطلاعاتی خود منصوب کرد که خامنه‌ای به دلیل آنچه از سوی وی «غفلت از مصلحتی بزرگ» خوانده شد، با این اقدام مخالفت ورزید و خواستار ابقای مصلحی شد. همین اختلاف باعث گردید تا پاسدار احمدی نژاد برای نزدیک به دو هفته از حضور در محل کار خود و شرکت در جلسات رسمی دولت خودداری نماید و باعث شکافی عمیق در رأس حکومت شده و واکنشهای تهدیدآمیزی را به دنبال داشته باشد. با بالاگرفتن بحران در رأس رژیم، اعضای مجلس رژیم با شعار مرگ بر ضد ولایت فقیه علیه پاسدار احمدی‌نژاد موضع‌گیری کردند. آنان خواستار جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی این بحران شدند. غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجلس از تهران گفت: وقتی ولایت فقیه حکمی می‌دهد، باید مورد توجه قرار بگیرد. مشروعیت مسئولان نظام به‌ حکم و تنفیذ ولی‌فقیه است و هرگونه تصرفی بدون اذن ایشان نامشروع است. گفتنی است که پاسدار احمدی نژاد اکنون به سر کار خود بازگشته ولی مصلحی، وزیری که باعث شکاف در رأس حکومت شد، قهر کرده است.

"وزیرخارجه عراق گفت موضوع دیدار از اشرف به هیچ وجه قابل بحث نیست"

استرون استيونسون، رئیس کمیته رابطه با عراق در پارلمان اروپا، كه در رأس يك هيات ده نفره از اتحاديه اروپا با بالاترين مقامات دولتي و پارلماني عراق در بغداد و اربيل ديدار كرده بود، درباره اين سفر و ملاقاتهاي هيات عاليرتبه اروپايي با مقامات عراقي اطلاعيه يي صادركرد. در این اطلاعیه آمده است: وزیر خارجه عراق در پاسخ به درخواست هیات برای دیدار از اشرف گفت این موضوع بهیچ وجه قابل بحث نیست. این اطلاعیه می افزاید: هر گونه گفتگو درباره اشرف باید پس از آن شروع شود که نیروهای مسلح از اشرف خارج شده، محاصره برداشته شود، تحقیقات مستقل شروع شود و مسئولان قتل عام ۸ آوریل به پای میز عدالت آورده شوند. در خبری دیگر در رابطه با وضعیت ساکنین اشرف، روزنامه السیاسه کویت ۱۰ اردیبهشت نوشت: سازمان مجاهدین خلق ایران اپوزیسیون، دیروز اعلام کرد که اطلاعات ایران مجدداً تعدادی از مأموران خود را تحت عنوان خانواده از داخل ایران به ورودی اشرف فرستاد تا هم شکنجه روانی مجاهدان اشرف را تشدید کند و هم برای اقدامهای سرکوبگرانه جدید زمینه‌سازی کنند. السیاسه افزود: در میان مامورانی که رژیم ایران به اشرف فرستاده بود زنی به نام آن خدابنده (سینگلتون) مقیم انگلستان، در مقابل کمپ، به همراه یک عراقی نیروی تروریستی قدس به نام احلام مالکی و شمار دیگری از مأموران اطلاعات و نیروی تروریستی قدس که صورتهای خود را پوشانده بودند، دیده شدند. لازم به ذکر است که پس از گذشت 23 روز از کشتار ساکنین اشرف توسط نیروهای عراقی، هنوز مراسم تدفین اجساد کشته شدگان برگزار نشده است و کمپ اشرف همچنان در محاصره و در اختیار نیروهای مسلح عراقی می باشد.

******

مصور اسانلو، رئیس هیأت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی ایران و فعال کارگری، از زندان گوهردشت کرج در پیامی به مناسبت روز جهانی کارگر ضمن قدردانی از پشتیبانی های بی‌دریغ فدراسیون کارگران و اتحادیه های بین‌المللی کاگری جهانی و سپاسگذاری از تک‌تک کسانی که به یاد او بوده اند، اعلام داشت امسال همبسته با دیگر مردم مخالف دیکتاتوری برای رسیدن به آزادی و دمکراسی خیال خود را به میدانها و خیابانها می فرستد. منصور اسانلو در حالی این پیام را فرستاده که از ناراحتی قلب رنج می برد. فدراسیون جهانی کارگران حمل‌ونقل با انتشار بیانیه‌ای در روز جمعه اعلام کرد که شرایط جسمانی منصور اسانلو، بدتر شده و او نیاز به‌عمل جراحی فوری قلب دارد. این فعال کارگری از زمان بازداشت در تیر ماه سال ۸۶، یک روز نیز امکان استفاده از مرخصی را نداشته است. فدراسیون جهانی کارگران حمل‌ونقل از رژیم ایران خواست تا هر چه زودتر او را برای انجام معالجات پزشکی آزاد کند.

مراسم روزجهانی کارگر در شهرهای مختلف ایران برگزار شد

امروز اول اردیبهشت برابر با روز جهانی کارگر، کارگران کارخانه قطعات پلاستیک تهران در خیابان وزرا تجمع کرده و خواهان مطالبات عقب‌افتاده خود شدند. کارگران کارخانه لاستیک سازی دنا در شیراز نیز امروز در مقابل این کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند و سپس به طرف استانداری رژیم در این شهر دست به راهپیمایی زدند. همزمان نمایندگان کارگران مجتمع گوشت شیراز در مقابل استانداری رژیم در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. در قزوین نیز کارگران کارخانه پوشینه بافت در تظاهراتی به ‌مناسبت روز کارگر شرکت کردند. آنها پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: "ماحقوقمان را می‌خواهیم چرا نمی‌دهید، بازنشستگی حق مسلم ماست." در سنندج هرچند برگزاری مراسم با حضور پیشاپیش ماموران اطلاعات نیروی انتظامی روبرو شد اما بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران شهر سنندج به‌دعوت اتحادیه آزاد کارگران ایران و کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری قصد بر پایی یک گردهمایی برای استقبال از اول ماه مه در منطقه هفت آسیاب شهر سنندج حضور پیدا کردندبه گزارش اتحادیه آزاد کارگران، پس از رسیدن جمعیت به منطقه هفت آسیاب، مأموران انتظامی نسبت به برگزاری هرگونه مراسمی در آنجا به کارگران هشدار دادند و از آنان خواستند محل را ترک کنند. اما کارگران تنها پس از روشن کردن آتش و برپایی رقص و پخش شیرینی محل را ترک نمودند. کارگران، امروز به علامت اعتراض و در حین خواندن قطعنامه، جلسه روز کارگر در خانه کارگر تهران را ترک کردند. دلیل این حرکت اعتراضی طرح موضوعات خسته کننده و تکراری و اجازه صحبت ندادن به هیچیک از کارگران عنوان شده است.

اعتصاب‌غذای شماری از زندانیان سیاسی گوهردشت کرج، ادامه دارد

شماری از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج در اعتراض به رفتارهای غیرانسانی و اذیت و آزار زندانیان که از دوشنبه پنجم اردیبهشت ماه از سوی چند زندانی سیاسی آغاز شده بود و هم‌ اکنون شمار بیشتری از زندانیان سیاسی به آن پیوسته‌اند، ادامه دارد. علاوه بر اذیت و آزار، تراکم جمعیت و کمبود جا برای خواب شب، وضعیت بد تغذیه و بهداشت که بیداد می‌کند و جلوگیری از دسترسی زندانیان به‌دارو و درمان، جلوگیری از ملاقات با خانواده‌ها، انداختن زندانیان خطرناک به بند زندانیان سیاسی و ضرب‌وشتم مداوم آنها، بر رنج و ناراحتی زندانیان افزوده است. زندانیان اعتصابی تأکید کرده‌اند، اگر به خواسته‌هایشان رسیدگی نشود، اعتصاب، نا محدود خواهد بود و ادامه خواهد داشت.

شیرکو معارفی به انفرادی منتقل شد

خبرگزاری هرانا 10 اردیبهشت گزارش داد که شیرکو معارفی از زندانیان سیاسی در زندان سقز، که از هشتم اردیبهشت در اعتصاب غذا بسر می برد، به سلول انفرادی منتقل شده است. رژیم قبل از اجرای حکم اعدام، زندانیان را به سلول انفراد منتقل می کند، بنابراین بیم آن می رود که قصد اجرای این جنایت را داشته باشد. شیرکو معارفی حدود سه سال پیش دستگیر شد و به اتهام محاربه به اعدام محکوم گردید. چندی قبل خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه به این زندانی سیاسی به صورت شفاهی ابلاغ شده که در اردیبهشت ماه حکم اعدام او اجرا خواهد شد.

"پدرم خودکشی کرده است"

یک روز پس از انتشار خبر درگذشت سیامک پورزند، روزنامه‌نگار، و همسر مهرانگیز کار، وکیل و حقوقدان، لی لی پورزند، دختر وی اعلام کرد که پدرش به نشانه اعتراض خودکشی کرده است. وی در گفتگو با رادیو فردا گفت: «این مرگ، مرگی بود اعتراضی و در کمال قدرت و اراده؛ ایشان تصمیم گرفت به این زندگی پایان بدهد و از طبقه ششم بالکن منزل کوچک مسکونی خودش دیروز ساعت دو بعد از ظهر، نهم اردیبهشت، خودش را به پائین پرت کرد.» لی‌لی پورزند افزود: «لحظه‌ای رسید در زندگی ایشان که آن را با ما هم قسمت نکردند و فکر کردند که این همه التماس برای گناه ناکرده بس است و زندگی خودشان را اینطور پایان دادند تا اعتراض کنند به این همه سال‌های رنج و ناعدالتی.» به نقل از این رسانه، سیامک پورزند متولد 1331، از سال ۱۳۸۰ تحت فشار نهادهای امنیتی رژیم و به دور از خانواده‌اش در ایران زندگی می‌کرد. وی هرگز اجازه خروج از کشور و دیدار با اعضای خانواده‌اش را نیافت. وی پس از نزدیک یک سال بازداشت،‌ که از حق داشتن وکیل و ملاقات با خانواده محروم بود در دادگاهی غیرعلنی محاکمه و به یازده سال زندان محکوم شد، اما چندی بعد به دلیل وخامت حال جسمانی‌اش به بیمارستان منتقل و سپس در منزل شخصی تحت تدابیر امنیتی قرار گرفت.

رژیم، یک نفر را درآشتیان به دار آویخت

سایت حکومتی خبرآنلاین ۱۰ اردیبهشت اعلام کرد: رئیس کل دادگستری استان مرکزی اعلام کرد یک نفر به جرم محاربه در روستای موسی آباد از توابع شهرستان آشتیان به‌دار مجازات آویخته شد. این منبع حکومتی نام این زندانی را ذکر نکرد.

انتخابات فدرال کانادا، روز دوشنبه دوم مه، برگزار می شود

واجدین شرایط در کانادا روز دوشنبه دوم ماه مه، پای صندوقهای رای خواهند رفت تا به حزب مورد علاقه خود رای دهند. احزاب کانادا شامل حزب محافظه کار بریاست آقای استیون هارپر- دولت اقلیت کنونی-، آقای مایکل ایگناتیف از حزب لیبرال، آقای جک لیتن از حزب نیو دمکرات، خانم الیزابت می از حزب سبز و آقای ژیل دوسپ از حزب بلاک کبکوآ می باشند.