صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۲۲، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

رژیم، ۶۰هزار نیرو برای سرکوب تظاهرات روز جهانی زن، بسیج کرده بود

رژیم برای جلوگیری از شکل گیری تظاهرات ضد حکومتی در روز سه شنبه ۱۷اسفند (روز جهانی زن)، به تمهیدات گسترده یی ازجمله مستقر کردن دهها هزار تن از نیروهای حکومتی در خیابانهای تهران دست زد. دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران 17 اسفند در اطلاعیه ای اعلام داشت: در روز دوشنبه ۱۶اسفند، به کلیه نیروهای سپاه و نواحی بسیج تا روز ۲۵اسفند (بعد از چهارشنبه سوری) آماده باش داده شد. این آماده باش در صورت لزوم تمدید خواهد شد. همزمان سرکرده سپاه «سیدالشهدا» سرکردگان رده های مختلف، نیروی خود را برای سرکوب تظاهرات روز سه شنبه توجیه کرد. همچنین گردانهای عاشورا مستقر در اسلام شهر با تجهیزات و یگانهای موتورسوار به تهران اعزام شدند. این نیروها همراه با سپاه «سید الشهدا» در خیابان و میدان آزادی مستقر شدند. بیشتر نیروهای این سپاه نزدیک مناطق درگیری به صورت ذخیره نگهداری شدند و با دستور مشخص برای سرکوب تظاهرکنندگان اعزام شدند. سپاه «محمد» شامل ۱۸۴گردان ۲۵۰نفری است و در مجموع ۴۶هزار پاسدار و بسیجی را تحت امر دارد. عمده کار شناسایی معترضان به عهده عوامل اطلاعاتی سپاه و وزارت اطلاعات بود. کلیه نیروهای به کار گرفته شده در خیزشهای ۲۵بهمن، اول و ۱۰ اسفند برای سرکوب تظاهرات ۱۷اسفند نیز به کار گرفته شدند. با احتساب نیروهای سپاه سیدالشهدا، گردانهای اعزامی از اسلامشهر، عوامل نیروی انتظامی و گارد ضدشورش دست کم ۶۰هزار نیرو برای سرکوب اعتراضات روز سه شنبه بسیج شده بودند. علیرغم این، مردم به خیابانها آمدند و تظاهرات در اصفهان در خیابان میر، در شیراز در 3منطقه از خیابانهای ملاصدرا، نمازی و ارم، در نجف‌آباد و رشت برگزار شد. برخلاف وضعیت بسیار امنیتی شهر شیراز که توسط ماموران ایجاد شده بود، در ملاصدرا، فلکه عَلَم و ستارخان، و میدان نمازی تظاهرات برگزار شد و علیرغم اینکه رژیم فضای حکومت نظامی بوجود آورده بود اما تعداد مردم نسبت به تظاهرات قبلی خیلی بیشتر گزارش شده بود. مردم با ماموران درگیر شده و شعارهای نه غزه، نه لبنان جانم فدای ایران، و مبارک بن علی نوبت سیدعلی سردادند. در اراک، اهواز، خرم‌آباد و ارومیه نیز مردم به خیابانها آمدند. همچنین در تبریز بازاریان دست به اعتصاب زدند که با حمله و هجوم ماموران مواجه شدند. مناطق مختلف تهران نیز شاهد تظاهرات و درگیری با نیروهای رژیم بود. این مناطق عبارتند از: شهرک اکباتان، خیابان و میدان آریاشهر، صادقیه، تقاطع ولیعصر و انقلاب، انقلاب به‌سمت نواب، دروازه دولت، بین پل چوبی و میدان فردوسی، خیابان جمالزاده، خیابان گرگان، خیابان اسکندری، میدان فردوسی و خیابان کارگر و بهبودی، خیابان سهروردی، تقاطع نیاوران-بلوار پاک‌نژاد مقابل پارک اوستا، تقاطع توحید – آزادی.

روز سه‌شنبه ۱۷ اسفند ماه حوالی ساعت ۱۶:۳۰ تعدادی از حامیان مادران پارک لاله (عزادار) در حال نزدیک شدن به چهار راه امیر آباد بودند که نیروهای بسیج با باتون به سوی آنها یورش برده و در حالی که با باتون یکی از حامیان مادران عزادار را تهدید به ضرب ‌و شتم می‌کردند اقدام به اهانت به آنها نمودند. بسیجیها که سن آنها بین ۱۴ الی ۱۶ سال بود به مدت طولانی به تعقیب یکی از مادران پارک لاله پرداختند. از طرفی دیگر محل اعلام شده توسط مادران پارک لاله مملو از نیروهای حکومتی بود و به هر کسی که مظنون می‌شدند به سوی او یورش می‌بردند. نیروهای حکومتی به مادرانی که به‌صورت ۲ الی ۳ نفره بودند و با همدیگر حرکت می‌کردند یورش می‌بردند و آنها را پراکنده می‌کردند. به هیچ کس اجازه ایستادن حتی برای چند لحظه را نمی‌دادند. مادران پارک لاله برای مدت طولانی در آن محل سعی داشتند تا مراسم اعتراضی و گرامیداشت روز جهانی زن را برگزار کنند ولی حضور گسترده نیروهای رژیم و برخوردهای آنها امکان هر حرکتی را از آنها گرفته بود.

زنان معلم در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق، تجمع اعتراضی برپا کردند

خبرگزاری هرانا 19 اسفند گزارش داد: بیش از ۵۰۰ تن از خانمهای معلم مناطق صعب العبور و محروم استان تهران در اعتراض به تحقق نیافتن خواسته های خود و عدم دریافت حقوق بیش از ۵ ماه، در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش سرویس زنان جهان، این بانوان معلم که عمدتا معلمان نهضت سواد آموزی مامور به خدمت در مناطق محروم و روستاهای بومهن و رودهن و دیگر مناطق صعب العبور و محروم استان تهران بوده اند به دلیل عدم دریافت خدمات رفاهی مانند بیمه، عیدی، سنوات و… و همچنین عدم دریافت حقوق بیش از ۵ ماه دست به تجمع زدند. گفته می شود این معلمان از ابتدای سال تحصیلی تنها ۲ ماه حقوق دریافت کرده اند و حدود ۵ ماه است که دریافت حقوق آنها به تعویق افتاده است. یکی از این معلمان که نخواست نامش فاش شود گفت: “از بخش های وابسته به آموزش و پرورش به مدیر مدرسه ای که در آن تدریس می کنم تماس گرفته شده و از مدیر خواسته اند معترضان را جهت برخورد و حتی اخراج به آنها معرفی نماید.”

اعتراض 500 کارگر کارخانه کیان تایر همچنان ادامه دارد

بر اساس گزارش همبستگی ملی، روز شنبه ۲۱ اسفند ۱۰صبح بیش از ۵۰۰ تن از کارگران کارخانه کیان تایر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود در مقابل کارخانه دست به اعتراض زده وخواهان حقوق عقب مانده خود شدند. کارگران نه تنها ۴ماه حقوق ازسال ۸۸ را دریافت نکرده اند بلکه حقوق ماه مهر، بهمن و اسفند سال ۸۹ ،همچنین عیدی و پاداش امسال را نیز نگرفته اند. بدنبال تجمع هفته گذشته کارگران ،قول داده شده بود که روز 21 اسفند تا ۱۰صبح حقوق های سال ۸۹ کارگران پرداخت شود ولی علیرغم پیگیریهای مستمر کارگران، هیچ حقوقی به کارگران داده نشده است وکارگران در وضعیت بسیار نامناسبی بخصوص درایام عید زندگی میکنند. در اثر فشارهای ناشی از این موضوع حداقل طی مدت اخیر سه کارگر سکته کرده اند و یکی ازکارگران مدتی قبل اقدام به خودکشی کرده بود.

******

روزنامه سیاست روز ۲۲ اسفند، از اعدام سه زندانی در زندانهای کرج خبر داد. این روزنامه حکومتی اتهام این سه زندانی را قاچاق مواد مخدر عنوان کرد.

زندانیان سیاسی بیمار با ممانعت پزشکی روبرو هستند

مسئولین زندان از رسیدگی درمانی و پزشکی به محسن دگمه‌چی زندانی سیاسی و پدر یکی از اعضای مجاهدین در شهر اشرف، که به بیماری سرطان لوزالمعده مبتلا است، جلوگیری می کنند. بر اساس گزارشهای منابع خبری مقاومت ایران، محسن دگمه‌چی در آخرین ملاقاتی که در هفته جاری از طریق کابین شیشه‌ای با خانواده او صورت گرفته، به‌خاطر شدت بیماریها توان صحبت کردن نداشت و نصف وزن بدن خود را از دست داده است. پزشکان بهداری زندان گفته بودند، باید او در بیمارستان خارج از زندان تحت شیمی درمانی قرار بگیرد، اما جعفری دولت آبادی از انتقال وی به بیمارستان جلوگیری کرد. آقای دگمه چی از زندانیان سیاسی سابق دههه شصت می باشد. در خبری دیگر و بنا به گزارش خبرگزاری هرانا، دادستانی تهران، کماکان در رسیدگی پزشکی به حسین رونقی ملکی، زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، کارشکنی می‌کند. یکی از نزدیکان حسین رونقی ملکی به گزارشگر هرانا گفت: “علی رغم اینکه حسین رونقی ملکی در وضعیت حاد جسمانی بر اثر ابتلا به نارسایی کلیوی، قرار دارد، دادستانی تهران پاسخ روشنی به خانواده این زندانی سیاسی که خواستار رسیدگی پزشکی به وی هستند، نمی دهد.” وی در ادامه افزود: “خانواده ی حسین رونقی ملکی طبق روال هر هفته به تهران آمدند و باز هم با وضعیت وخیم جسمی فرزندشان روبرو شدند.” خانواده رونقی ملکی در شهرستان ملکان(آذربایجان شرقی) زندگی می کنند. او تاکید کرد تمام این سنگ اندازی ها در حالیست که حسین رونقی تا قبل از دوران زندان، هیچ گونه مشکل کلیوی نداشت. دادستان تهران هفته گذشته نیز خانواده این دانشجوی دربند را فریب داده و گفته بود که وی در بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفته است. حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر از آذرماه سال ۸۸ تاکنون بدون حتی یک روز مرخصی در زندان اوین محبوس می باشد.

افشین اسانلو، برادر منصور اسانلو، بازداشت شد

افشین اسانلو، برادر منصور اسانلو، رئیس زندانی هیأت مدیره سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه از اول آذرماه سال جاری توسط مأموران امنیتی ناپدید شده است. این در حالیست که همکاران وی گفته‌اند وی توسط چند تن از مأموران لباس‌شخصی در ترمینال جنوب بازداشت شده است. مادر افشین اسانلو در گفتگو با تلویزیون صدای آمریکا ضمن تایید این خبر گفته است که وی در ترمینال جنوب و هنگامی که قصد گرفتن دفترچه اتوبوس جهت حرکت را داشته، دستگیر شده است. وی تاکید کرد که فرزند کوچکش هیچ‌گونه فعالیت سندیکایی و یا سیاسی نداشته و در رابطه با یک تصادف بازداشت شده است. افشین اسانلو در طی این مدت تنها موفق به برقراری یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده خود شده است که در آن نیز موفق به اعلام محل نگهداری خود نشده است. گفتنی است خانواده منصور اسانلو عموماً و عروس وی خصوصاً بار‌ها مورد آزار و اذیت نیروهای امنیتی جهت تحت فشار گذاشتن این فعال کارگری، قرار گرفته‌اند.

پرونده هیلا صدیقی به دادگاه انقلاب رژیم ارسال شد
هیلا صدیقی، شاعر جوان و فعال مدنی و سیاسی که شعرهایی با مضامین اجتماعی - سیاسی می سراید همزمان توسط وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران احضار و پرونده اش به دادگاه انقلاب ارسال شده است. بنا به سایت ندای سبز آزادی، وی از آذرماه امسال به وزارت اطلاعات احضار شده بود و روزانه ده تا 11 ساعت مورد بازجویی قرار می گرفت. در عین حال همزمان پرونده ای از او در سازمان اطلاعات سپاه نیز تشکیل شده است و ماموران امنیتی با حضور در منزل وی، به جست و جوی خانه پرداختند و اطلاعات شخصی او را نیز ضبط کردند. ندای سبز آزادی می گوید: او در پاسخ به خبرنگار ما در مورد این بازجویی ها گفت که ترجیح می دهد سکوت کند و منتظر تشکیل دادگاهش بماند. خانم صدیقی در عین حال اضافه کرد که هیچ اتهامی را نمی پذیرد و همواره چه پیش و چه پس از انتخابات در چارچوب قوانین رسمی کشور فعالیت کرده است.

سه تن از شهروندان اهل سنت در کردستان بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا 22 اسفند گزارش داد: طی روزهای اخیر دستکم سه تن از شهروندان اهل سنت در سقز و بانه، دو شهر استان کردستان، بازداشت شده اند. به گزارش سنی نیوز، کاک محمد جمال هبکی یکی از پیروان کاک احمد مفتی‌زاده، روز سه شنبه ۱۷ اسفندماه توسط نیروهای امنیتی شهرستان سقز در استان کردستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. این در حالی است که پیش از این آقایان یاسین قادری و عثمان عبدی از پیروان علامه شهید کاک احمد مفتی‌زاده روز ۱۴ دیماه ۸۹ در شهرستان بانه توسط نیرهای امنیتی بازداشت شده و ابتدا به زندان مرکزی سنندج و دوباره به شهرستان بانه منتقل شدند.

نیروهای حکومتی، 4 شهروند بهايي در سمنان را بازداشت کردند

آژانس ايران خبر 22 اسفند خبر داد: چهار شهروند بهايي ساکن سمنان به نام‌هاي "زهره تبيانيان"، "الهام متعارفي"، "ترانه احساني" و "پويا تبيانيان" توسط نيروهاي وزارت اطلاعات بازداشت شدند. ماموران امنيتي علاوه بر تفتيش منزل و ضبط برخي وسايل شخصي، بدون بيان علت، اقدام به بازداشت هر چهار شهروند مذکور نمودند. آژانس ایران خبر افزود: از محل انتقال اين شهروندان بهايي اطلاعي در دست نيست.

پارلمان اروپا، قطعنامه ضرورت برخورد با رژیم ایران به خاطر نقض مستمر حقوق بشر را تصویب کرد

پارلمان اروپا درباره برخورد با رژیم ايران قطعنامه اي به تاريخ 10مارس به تصويب رساند. در اين قطعنامه آمده است:

- پارلمان اروپا از کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا مصرانه میخواهد تا وضعیت حقوق بشر در ایران را ، در بالاترین اولویت قرار دهد.

- پارلمان اروپا محکومیت معترضان و مخالفان رژیم ایران تحت عنوان محارب را قویا رد میکند.

- مقامات رژیم ایران را به آزاد کردن بیدرنگ تمامی معترضانی که صرفا بخاطر ابراز عقیده به تظاهرات پرداخته بودند، فرا میخواند.

- با توجه به وضعیت سیاسی داخل کشور و اهداف مردم ایران، بطور خاص نسل جوانتر برای یک تغییر دمکراتیک؛ پارلمان اروپا همبستگی خود را با میلیونها ایرانی که از خرداد سال ۸۸ به امید تغییر سیاسی در ایران به خیابانها آمدند، ابراز میدارد.

- با در نظرگرفتن اعدامهای متعددی که به دلائل سیاسی صورت گرفته و بیشمار کسانی که در زندان باقیمانده اند،

- و با در نظرگرفتن حقوق بشر پایه یی مردم ایران- به مثابه حق زندگی، آزادی بیان و اجتماعات و ممانعت از دستگیریهای خودسرانه، بازداشت و شکنجه که همه مستمرا نقض میشوند،

- برای تعیین مجدد گزارشگر ویژه ملل متحد در زمینه حقوق بشر فرا میخواند و خواهان حساب پس دادن کسانی است که مرتکب نقض حقوق بشر میشوند.

-همچنین:

-عمیقا نسبت به اعدام نوجوانان و سنگسار زنان ابراز نگرانی میکند،

- اذیت و آزار سیستماتیک فعالان کارگری توسط مقامات رژیم ایران را محکوم میکند و قطعنامه های پیشین این پارلمان و همچنین قطعنامه شورای اروپا در مورد دسترسی آزادانه به اطلاعات در ایران را یاد آوری میکند.

- اضافه بر این، شورای وزیران اتحادیه اروپا را نسبت به گسترش لیست مقامات رژیم ایران که مشمول ممنوعیت سفر به اروپا و همچنین توقیف اموال هستند، فرا میخواند

- رژیم ایران با ادامه دادن به برنامه اتمی خود و اتخاذ برخی سیاستها، تهدیدی برای ثیات و صلح در منطقه به شمار میرود. همچنانکه کشورهای منطقه خلیج فارس، به ویژه مورد ارعاب، رفتار مهاجمانه و لفاظی های آن واقع میشوند.

جشن ملی چهارشنبه سوری به کابوس سالانه رژیم تبدیل شده است

جشن ملی چهارشنبه سوری که سالهاست به صحنه رویارویی جوانان با نیروهای حکومتی تبدیل شده، امسال نیز رژیم را مجبور به اتخاذ تدابیر امنیتی جدیدی کرده است. به گزارش خبرگزاری حکومتی مهر، محمدرضا حاجی بیگی مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی گفت: چهار هزار و پانصد نیروی آتش‌نشان در شب چهارشنبه آخر سال در آماده‌باش کامل هستند. از سوی دیگر نیروهای حکومتی همچنان به ضبط مواد محترقه چهارشنبه سوری و دستگیری جوانان می پردازند. رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس ناجا گفت: ”امسال نیروی انتظامی با جدیت و تلاش مضاعف، برخورد با افرادی که تحت عنوان مراسم چهارشنبه آخر سال نظم عمومی جامعه رو برهم زده و منجر به سلب آسایش عمومی بشند رو آغاز کرده و به همین منظور طرحهایی سراسری در کشور به‌ منظور مبارزه و برخورد با قاچاق مواد محترقه و هم‌چنین کنترل مجرمان سابقه‌دار که طی سالهای گذشته به اتهام تهیه و توزیع مواد محترقه شناسایی و دستگیر شده بودند، به اجرا درآمده است“. تلویزیون شبکه خبر ۱۶اسفند خبر داد: رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا از اجرای 2طرح عملیاتی و هم‌چنین اجرای چندین طرح دیگر تا پایان سال خبر داد و گفت: ”طی ۱۱ماه گذشته حدود ۱۷میلیون عدد انواع مواد محترقه قاچاق کشف و در این رابطه ۵۶۳نفر هم دستگیر و ۹۹دستگاه خودرو حامل مواد محترقه هم توقیف شده“.

"وزارت علوم به ایجاد دانشگاههای تک جنسیتی دید مثبت دارد"

خبرگزاری حکومتی فارس نوشت: ابوالفضل حسنی مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در سومین نشست رؤسای دانشگاههای منتخب استانی آمایش، آموزش عالی در هرمزگان گفت: در حال حاضر ۲ هزارو ۲۳۲ مجموعه در زیرنظامهای آموزش عالی فعالیت می‌کنند. قبل از انقلاب جمعیت دانشجویی کشور فقط ۱۷۰ هزار نفر بود اما امروز تا پایان برنامه چهارم توسعه این آمار ۳.۸ میلیون دانشجو است. مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی با بیان این‌که در حال حاضر ۱۵۰ رشته تحصیلی در دانشگاههای کشور وجود دارد، گفت: از این پس دانشگاههای ما در استانها باید به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بپردازند و مقطع کارشناسی به دانشگاههای شهرستانها و دانشگاههای غیرانتفاعی‌ها واگذار می‌شود. حسنی هم‌چنین گفت: وزارت علوم به ایجاد دانشگاههای تک جنسیتی دید مثبت دارد. خبرگزاری فارس افزود: گفتنی است معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری احمدی‌نژاد نیز در هفته‌های گذشته با اشاره به قانونی بودن طرح تفکیک جنسیتی و خط کشی بین پسران و دختران دانشگاههای سراسر کشور بر لزوم عملیاتی کردن این طرح اشاره کرده و از فراهم بودن شرایط برای عملیاتی کردن این طرح خبر داده بود. به‌نظر می‌رسد، با توجه به تاکید مقامات مسئول و همچنین انتقادات گسترده روحانیان هوادار دولت از اجرایی نشدن این طرح، در آینده نزدیک شاهد جدا سازی سیستماتیک دختران و پسران در دانشگاههای ایران باشیم.

******

تلویزیون الشرقیه گزارش داد یک منبع امنیتی گفت یکی از پستهای بازرسی پلیس بابل در شمال شهر خودرویی که تعدادی ایرانی در آن بودند را متوقف کرد. این رسانه افزود: آنها با خودشان لباس و تجهیزات نظامی نیروهای ارتش عراق را حمل می‌کردند. بازداشت‌شدگان بلافاصله مورد بازجویی قرار گرفتند. از سوی دیگر سه کامیون موشک ساخت رژیم ایران توسط نیروهای ناتو در افغانستان توقیف شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد یک مقام رسمی اطلاعاتی گفت نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو قویترین نوع موشک ساخت رژیم ایران که به افغانستان برای نیروهای طالبان قاچاق شده بود را توقیف کرده‌اند. آسوشیتدپرس افزود: این مقام که به شرط ناشناس ماندن صحبت می‌کرد، روز چهارشنبه اعلام کرد ۵۰ موشک ۱۲۲ میلیمتری در کاروانی متشکل از سه کامیون توسط نیروهای ناتو روز ۵ فوریه (۱۶بهمن) در ولایت نیمروز افغانستان توقیف و ضبط شد. ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلستان، در واکنش به خبر کشف محموله سلاح قاچاق رژیم ایران در افغانستان، این اقدام را محکوم کرد و آن را کاملاً غیرقابل‌قبول خواند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ویلیام هیگ، روز چهارشنبه و در فاصله کوتاهی از انتشار خبر کشف راکتهای رژیم ایران در افغانستان در این باره اظهار داشت بررسی فنی و دقیق و نیز نحوه کشف این محموله به هیچ‌وجه جای تردید برای ما باقی نمی‌گذارد، که این محموله از ایران آمده است. این اقدام کاملاً غیرقابل‌قبول است.

زلزله و سونامی ژاپن، بدترین بحران از زمان جنگ جهانی دوم

بر اساس گزارش همبستگی ملی، سه روز بعد از سونامی عظیم، نخست وزیر ژاپن آنرا بدترین بحران این کشور، از زمان جنگ جهانی دوم دانست. نائوتو کان، نخست وزیر ژاپن که روز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرده بود گفت: بحران حاضر سخت ترین و مشکل ترین بحران ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم است. اطمینان دارم مردم ژاپن در حل این مشکل و بحران در کنار هم کار کرده و متحد خواهند بود. در حالیکه خبرگزاریهای ژاپن تعداد کشته شده ها را بیش از ۱۸۰۰ تن برآورد کرده اند، پلیس این کشور اعلام کرد میزان تلفات از ده هزار نفر احتمالا فراتر رود. گزارشها حاکی است تنها در یکی از شهرهای ژاپن ۹۵۰۰ نفر به‌عنوان مفقود شده محسوب شده‌اند. در همین حال مقامات ژاپنی نسبت به احتمال یک انفجار دیگر در دومین راکتور نیروگاه اتمی فوکوشیما در ۲۴۰ کیلومتری شمال توکیو، هشدار دادند. راکتور شماره یک این نیروگاه روز شنبه به خاطر مشکل مشابهی منفجر شد، به گزارش رسانه های ژاپن این انفجار باعث نشت مواد رادیو اکتیو تا فاصله ده کیلومتری محل این نیروگاه شده است. همزمان، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تخلیه حدود ۱۷۰ هزار نفر از ساکنان تا شعاع ۲۰ کیلومتری نیروگاه فوکوشیما خبر داد. از سوی دیگر پس لرزه های این سونامی به‌طور مداوم ادامه دارند، به گزارش سی ان ان ۲۲ اسفند،تقریباً هر سه ساعت، یک پس لرزه صورت می‌گیرد، از زمان وقوع این زلزله تا کنون بیش از ۱۵۰ پس لرزه در ژاپن به ثبت رسیده است. در همین حال تلاشهای ژاپن و کشورها در امداد رسانی افزایش یافته است. دولت ژاپن تا کنون، بیش از ۱۰۰ هزار سرباز ارتش این کشور را در عملیات امدادرسانی به نواحی زلزله زده و آسیب دیده از سونامی شرکت داده است. اضافه بر این صدها هواپیما و دهها کشتی نیز روانه مناطق زلزله زده شده اند. همچنین سازمان ملل متحد و کشورها از جمله آمریکا، سنگاپور، کره جنوبی، نیوزلند و سوئیس، تیم های امدادگر خود را به ژاپن اعزام کرده اند. به گفته مقامات ژاپنی بیش از ۲۱۵ هزار نفر از مردم را به اردوگاهها و پناهگاههای موقتی منتقل کرده‌اند.


و اما از آخرین تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا؛

خبرگزاري فرانسه روز شنبه گزارش داد: روز شنبه همزمان با گفتگوهای کلیدی اتحادیه عرب حول بحران لیبی، شورشیان این کشور خواهان کمک از جانب اتحادیه عرب شامل شناسایی شورای مخالفان و هم‌چنین حمایت از منطقه پرواز ممنوع برای کمک به نیروهای زیر ضرب خود شدند. جنگجویان لیبی از شهر نفتی رأس لانوف عقب‌نشینی کردند، آتش سوزی در یک پالایشگاه نفت در این شهر صورت گرفته است و به‌نظر می‌رسد که نیروهای قذافی کنترل این شهر را در دست دارند. اتحادیه افریقا روز شنبه گفت از روسای جمهوری کشورهای افریقای جنوبی، موریتانی، کنگو، مالی و اوگاندا خواسته شده است تا یک کمیته سطح عالی برای کمک به حل‌وفصل درگیریهای لیبی تشکیل گردد. درحالی‌که کشورهای اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان منطقه پرواز ممنوع هستند، وزیر خارجه آلمان گفت دخالت نظامی در لیبی ممکن است به‌عنوان یک جنگ صلیبی از جانب کشورهای غربی [بر علیه لیبی] نگریسته شود. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت قبل از توافق بر روی تحریمات جدید علیه رژیم قذافی باید تاثیر‌گذاری تحریمات اعمال شده قبلی مورد بررسی قرار گیرد. خبرگزاری فرانسه همچنین دررابطه با تحولات در الجزایر گفت: پلیس در الجزایر یک عملیات بسیار بزرگ امنیتی را به‌منظور برخورد با فراخوانهای داده شده برای خاتمه دادن به رژیم رئیس‌جمهور عبدالعزیز بوتفلیقه، شروع کرده است.