صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۱۵، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

تظاهرات ضد حکومتی در بسیاری از شهرهای ایران برگزار شد

روز سه شنبه تهران و شهرهای مختلف از جمله تبریز، شیراز، یزد و بوشهر صحنه تظاهراتی با شعارهای مرگ بر دیکتاتور، خامنه‌ای قاتله ولایتش باطله بودند. در مناطق مختلف تهران درگیریهای گسترده به‌صورت جنگ و گریز میان جوانان و مأموران حکومتی جریان داشت که در جریان آن از گاز اشک‌آور و باتونهای برقی و هم‌چنین شلیک گلوله برای مقابله با مردم استفاده شد. تظاهرات و درگیری از میدان امام حسین تا میدان انقلاب و سراسر خیابان آزادی و خیابانهای منتهی به آن جریان داشت. هم‌چنین خیابانهای منتهی به خیابان آزادی، خیابان امیرآباد، بولوار کشاورز و خیابان فردوسی نیز صحنه درگیری و جنگ و گریز میان جوانان و مأموران انتظامی و بسیجی بود. تلویزیون سی.ان.ان، شبکه جهانی بی.بی.سی، خبرگزاری رویتر، فرانسه و آلمان و تلویزیونهای العربیه و الجزیره گزارشاتی منعکس کردند. از سوی دیگر و به گزارش خبرگزاری فارس، ۱۱ اسفند، عباس جعفری دولت‌آبادی دادستان عمومی و انقلاب رژیم در تهران گفت: روز گذشته در تهران اتفاق خاصی نیفتاد و رفت و آمد طبق روال عادی بود. تنها عده‌یی قصد داشتند در راستای تحریکات ضد انقلابی حرکاتی را انجام دهند. وی ادامه داد: پلیس طبیعتاً طبق وظایف خود اقدام کرده که این کار خلاف قانون نبوده و کار جاری و ساری پلیس است.

کارگران کارخانه کیان تایر همچنان در اعتصاب هستند
کارگران اعتصابی کارخانه کیان که از چند روز پیش اعتصاب خود را شروع کرده اند، در اعتراض به دریافت نکردن ماهها حقوق عقب‌افتاده، با پارچه نوشته، شعارهای مرگ بر دروغگو، یا حجت ابن الحسن، ریشه ظلم را بکن و مرگ بر ستمگر را به نرده‌های کارخانه حاشیه آزاد راه سعید نصب کرده‌اند. ماموران حکومتی به‌منظور جلوگیری از پیوستن مردم به این کارگران آنها را محاصره کرده‌اند.

۶۵نفر به‌خاطر توزیع مواد محترقه دستگیر شدند

تلویزیون حکومتی شبکه خبر 12 اسفند گفت: با توجه به نزدیکی چهارشنبه پایان سال و پیشگیری از بروز حوادث تلخ و ناگوار روز گذشته نیروهای رژیم در استانهای تهران، بوشهر، چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، مازنداران، مرکزی، همدان، آذربایجان شرقی و غربی در راستای اجرای طرح مبارزه با مواد محترقه در ۱۸ عملیات جداگانه ضمن شناسایی محلهای خرید و فروش مواد محترقه و بازرسی از خودروهای عبوری در جاده‌های مواصلاتی با کشف بیش از سه میلیون و پنجاه‌ و نه هزار عدد انواع مواد محترقه و آتش‌زا، ۶۵نفر به جرم توزیع و پخش مواد محترقه دستگیر شدند. رژیم هر ساله در این ایام دست به اقدامات جدیدی می زند و به انحاء مختلف وحشت خود را از برگزاری جشن چهارشنبه سوری نشان می دهد. امسال فرمانده نیروهای رژیم اعلام کرد: هرگونه خرید و فروش مواد محترقه جرم است و پلیس طبق قانون با متخلفان به‌شدت برخورد و آنان را به دستگاه قضایی معرفی می‌کند. تلویزیون حکومتی شبکه خبر در این رابطه گزارش داد: احمدی مقدم گفت: امسال در مقایسه با پارسال عرضه مواد محترقه کاهش یافته است و با همکاری مردم و اصناف و عمل به توصیه‌های ایمنی و پلیسی چهارشنبه آخر سال آرام و کم حادثه‌ای خواهیم داشت.

"هم اکنون بیش از 220 هزار زندانی در ایران وجود دارد"

غلامحسین اسماعیلی رئیس زندانهای ایران گفت: «در حال حاضر با ظرفیت اسمی 85هزار نفری زندانها بیش از 220هزار زندانی داریم و طی دوره‌ای که بنده ریاست این سازمان را در اختیار دارم، 55هزار نفر به آمار زندانها اضافه شده درحالی‌که 55 متر هم به فضای موجود اضافه نشده است. وی به برخی از نمونه‌های ضدانسانی در مورد زندانیان عادی اشاره کرد و گفت: فردی برای پرداخت 100هزار تومان 11ماه در زندان است. در یک زندان با 400 زندانی مصاحبه کردیم که آیا وثیقه داشتید و آیا مسئولان وثیقه شما را قبول کردند یا خیر که بیش از 100نفر از آنها گفتند وثیقه داشتیم اما قبول نکردند. از جمعیت 220هزار نفری زندانها 70هزار نفر با قرار تأمین در زندان حضور دارند. لازم به ذکر است که نام غلامحسین اسماعیلی به همراه 80 تن دیگر در لیست تحریم اتحادیه اروپا بعنوان ناقضان حقوق بشر منتشر شده است.


آمار اعدام در ایران بیداد می کند

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران 11 اسفند در اطلاعیه ای اعلام کرد: ... روز سه شنبه ۱۰ اسفند، ۱۰ زندانی در زندانهای جیرفت، بم و شیراز به دار آویخته شدند (خبرگزاریهای حکومتی و سایت دادگستری فارس-۱۰اسفند). روز بعد نیز یک جوان ۲۴ساله در زندان سده (از شهرهای استان اصفهان) اعدام شد. این اطلاعیه افزود: به این ترتیب شمار اعدامهای اعلام شده توسط منابع حکومتی، از ابتدای سال جدید میلادی به ۱۱۷تن بالغ می شود. این در حالی است که قضاییه رژیم، به اعدامهای مخفیانه در زندانهای رژیم اذعان دارند. دادستان عمومی و انقلاب اهواز در روز ۷ اسفند «از اجرای بیش از ۴۰ مورد حکم اعدام در هفت ماه اخیر در اهواز» خبر داد (سایت دادگستری خوزستان-۷اسفند).

در خبری دیگر دادستان اردبیل فردین ارژنگی، از قرار اجرای ۴حکم اعدام خبر داد. وی خواهان اجرای این احکام در ملاء عام می باشد. همچنین یک جوان 24 ساله بنام محمود اعلایی روز چهارشنبه 11 اسفندماه در همایون شهر حلق آویز شد. خبرگزاری حکومتی ایسنا جمعه 13 اسفند خبر از صدور حکم اعدام برای سه نفر در کرمان خبر داد. به گزارش سایت هرانا در روز پنجشنبه ۱۲ اسفند دو زندانی کرد در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شدند. دراین اقدام، ایرج حسن نژادیانش و بهروز شکوهی در زندان اعدام شدند. رژیم در یک اقدام ضد انسانی حکم شلاق 2 نفر را در میدان خمینی طبس و یک نفر در لامرد به نام م.م در ملأعام به اجرا در آورد. در خبری دیگر یک ایرانی – کانادایی به نام حمید قاسمی شال در آستانه اعدام قرار دارد. قاسمی شال که از ۲۴ خرداد ۸۷ در زندان به‌سر می‌برد متهم به جاسوسی و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق و از سوی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است. این حکم در دیوان عالی کشور تأیید و با رد درخواست عفو او از سوی کمیسیون عفو و بخشودگی در آستانه اجرا قرار گرفته است. خواهر آقای قاسمی شال می‌گوید که برادرش هیچ نوع فعالیت سیاسی نداشته و هیچ مدرکی دال بر اثبات اتهامات منتسب به او و صدور حکم اعدام در پرونده موجود نیست. خبرگزاری حکومتی فارس ۱۵ اسفند نوشت: دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: برای ۳نفر از باند ۱۰نفره سرقت طلا فروشی‌ها، کیفر خواست محاربه صادر شد و دادگاه انقلاب هم برای آنها حکم اعدام صادر کرد.

یک شهروند بهایی ساکن سلمان شهر، بازداشت شد

بدیع الله لهراسب شهروند بهایی ساکن سلمان شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. بدیع الله لهراسب سابقه تدریس در دانشگاه، پیش از انقلاب بهمن ۵۷ را نیز در پرونده خود دارد.

اروپا هشتاد تن از ناقضان حقوق بشر در ایران را مجازات می کند

به گزارش رادیو فرانسه، فهرست 80 نفره ناقضان حقوق بشر در ایران که به یاری عمدتاً سازمانهای مدافع حقوق بشر تهیه شده دربرگیرنده اسامی برخی وزرای کلیدی دولت محمود احمدی نژاد، نظیر وزارتخانه های کشور، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین عالیترین مقامات نظامی، قضایی، رؤسای دادگاههای انقلاب و زندانها و حتا زندانبانان کشور است. برخی از این افراد عبارتند از: حسین الله کرم فرمانده انصار حزب الله، محمدرضا نقدی فرمانده نیروی شبه نظامی بسیج، حسین طائب فرمانده پیشین بسیج، احمدرضا رادان قائم مقام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، حسن فیروزآبادی رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح، محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، محسن نایبی فرماندار کل تهران، حسین ذبحی معاون قضایی دادستان کل تهران، علی فضلی معاون فرمانده بسیج و فرمانده پیشین سپاه سیدالشهدا استان تهران، عباس کارگر جاوید عضو بسیج و متهم به قتل ندا آقا سلطان، حسین مطلق فرمانده لشگر سیدالشهدا استان تهران، حسین همدانی فرمانده لشگر رسول الله تهران بزرگ، محمد حجازی فرمانده لشگر ثارالله تهران، حسن آخریان رییس بند یک زندان رجایی شهر، رضا تقی پور وزیر اطلاعات و ارتباطات، مصطفی محمدنجار وزیر کشور، صولت مرتضوی معاون امور سیاسی وزیر کشور، صادق محصولی وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، کامران دانشجو، وزیر آموزش عالی رییس ستاد انتخابات دهم ریاست جمهوری، صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، ابراهیم رییسی معاون اول رییس قوۀ قضاییه، سعید مرتضوی دادستان پیشین تهران، غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور و وزیر پیشین اطلاعات، قربانعلی دری نجف آبادی دادستان پیشین کل کشور و وزیر پیشین اطلاعات، عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران، محمود سالارکیا معاون پیشین دادستان تهران در امور زندانها، عبدالقاسم صلواتی رییس شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران، محمد مقیسه رییس شعبه بیست و هشت دادگاه انقلاب تهران، قاضی حسن حداد رییس شعبه بیست و شش دادگاه انقلاب تهران، قاضی علی اکبر حیدری فر، قاضی پیرعباسی، قاضی احمد زرگر، قاضی حاج محمدی، قاضی کاووسی، قاضی کابلی، قاضی سلطانی، قاضی هاشم زاده، امیر مرتضوی، معاون دادستان مشهد، محمد علی زنجیره ای معاون رییس سازمان زندان های کشور، حجت الله سوری رییس زندان اوین، مصطفی بزرگ نیا رییس بند ۳۵۰ زندان اوین، محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی رامین معاون پیشین مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان. کیهان در اولین واکنش نسبت به انتشار اسامی 80تن در لیست تحریم اتحادیه اروپا، نوشت: «منابع خارجی از لیست 80نفری شخصیتهای ایرانی، برای تحریم توسط اتحادیه اروپا خبر دادند. اسامی آیت‌الله مصباح یزدی، احمد خاتمی، محمد یزدی و حسین شریعتمداری در لیست تحریم اتحادیه اروپا وجود دارد». کیهان با برشمردن اسامی شمار دیگری از جمله آخوند لاریجانی رئیس قوه قضاییه و پاسدار فیروزآبادی و پاسدار جعفری، افزود: «این لیست در اتحادیه اروپا به بحث گذاشته شده و افراد آن تحریم و داراییهای آنها در اتحادیه اروپا توقیف خواهد شد».

مراسم ۸ مارس در شهرستان مهاباد، برگزار شد

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری روز جمعه ۱۳ اسفند ماه ۱۳۸۹ خبر داد که جمعی از فعالین جنبش زنان و جنبش کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در شهر مهاباد در گرامیداشت روز زن، مراسمی را برگزار کردند. این مراسم با سرود انترناسیونال سرود همبستگی طبقه کارگر شروع شد سپس به یاد جانباختگان راه آزادی و برابری یک دقیقه سکوت اعلام گردید. در پایان، قطعنامه کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگر ی در گرامیداشت ۸ مارس خوانده شد که مورد استقبال و تشویق حاضران قرار گرفت.

زندانی سیاسی، مهسا امرآبادی همچنان در بند 2- الف سپاه در بازداشت بسر می برد

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران در خبری اعلام کرد که مهسا امر آبادی همچنان در بند 2- الف سپاه در شرایط سخت و طاقت فرسایی بسر می برد. مهسا امرآبادی فعال مدنی و همسر زندانی سیاسی مسعود باستانی روز سه شنبه 10 اسفند ماه توسط مأمورین دستگیر و به بند 2-الف سپاه زندان اوین منتقل گردید. او از زمان دستگیر تاکنون توانسته است یک مکالمۀ تلفنی کوتاه و کنترل شده در حضور بازجویان برقرار کند. این مکالمه چند بار قطع شده بود تا بتواند به خانواده اش اطلاع دهد که در بند 2- الف سپاه زندان اوین در بازداشت بسر می برد. اطلاعیه فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران می افزاید: بند 2- الف سپاه در دست بازجویان اطلاعات سپاه می باشد و رفتار آنها با زندانیان سیاسی وحشیانه و غیر انسانی است.

مهدوی کنی به قصد کنارگذاشتن رفسنجانی، خود را کاندید ریاست خبرگان کرد

خبرگزاری حکومتی مهر ۹ اسفند، گزارش داد: میر لوحی، رئیس دفتر مهدوی کنی گفت: «بنا‌به‌دعوت حدود ۶۰ نفر از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و تقاضا از ایشان برای حضور در انتخابات ریاست مجلس خبرگان آیت‌الله مهدوی کنی به این درخواست پاسخ مثبت دادند و قصد دارند که در انتخابات پیش روی هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نامزد ریاست شوند».

******

خبرگزاری فرانسه با عنوان ”زلزله حقوقی در ملل متحد؛ هشداری به تمامی دیکتاتورها“ نوشت: تحریمهای شورای امنیت ملل‌ متحد معمر قذافی را در طرابلس به دام انداخته است و درعین‌حال به تمامی دیکتاتورها هشدار داده که عدالت بین‌المللی در تعقیب آنهاست. جرارد آرود سفیر فرانسه در سازمان ملل‌متحد افزود: یک نسیم آزادی و تغییر در سراسر جهان عرب در حال وزیدن است و شورای امنیت در پاسخ به این دوران جدید از روابط بین‌المللی، موفق عمل کرده است. او خاطرنشان کرد: هنگامی‌که یک دولت از مردم خودش حفاظت نمی‌کند، جامعه بین‌المللی ”وظیفه“ دارد وارد شود. او گفت: واضح است که این ارجاع، خیلی فراتر از لیبی خواهد رفت. این هشداری است به تمام رهبرانی که ممکن است دچار وسوسه استفاده از سرکوب علیه آنچه من آن را نسیم تغییر که نسیم آزادی است، خوانده‌ام، گردند. این نسیم آزادی است. پیتر ویتینگ سفیر آلمان نیز در مورد قطعنامه شورای امنیت علیه لیبی گفت: این یک هشدار روشنی است به آن کسانی که بر علیه انسانیت مرتکب جنایت شده و خواهند شد. وی اضافه کرد: این پیامی است که هدفش رژیم قذافی بود اما در فراتر از لیبی، شنیده خواهد شد. لازم به ذکر است که اینترپل نام معمر قذافی و چندین تن از نزدیکان و اعضای خانواده او که پستهای مهمی در دولت لیبی دارند را در لیست خود قرار داده است.

******

در اطلاعیه ای به امضای كميته مبارزه براى آزادى زندانيان سياسى، کمیته بین المللی علیه سنگسار، علیه تبعیض - سازمان دفاع از حقوق زن و کمیته بین المللی علیه اعدام، که از طریق ایمیل بدستمان رسیده، از عموم دعوت به عمل آورده است تا در سلسله تظاهراتی که برای روز سه شنبه 8 مارس روز جهانی زن و سه شنبه 15 مارس چهارشنبه سوری در شهر اتاوا در مقابل سفارت رژیم در نظر گرفته اند شرکت کنند. زمان این تظاهرات از ساعت 1 تا 2 بعد از ظهر اعلام شده است. در قسمتی از این اطلاعیه آمده است: ما همه مردم را به شرکت در تظاهرات در هفدهم و بیست و چهارم اسفند با شعار و خواست و پرچم سرنگونی نظام جمهوری اسلامی فرامیخوانیم.