صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

پیکر حامد نورمحمدی، شهید اول اسفند به خاک سپرده شد

بدنبال قتل یک دانشجوی دانشگاه شیراز به نام حامد نورمحمدی در روز اول اسفند، دانشجویان دانشگاه سراسری شیراز، مراسمی برای بزرگداشت او برگزار کردند. به نقل از سایت آژانس ایران خبر، دانشجويان سرود يار دبستاني و همراه شو عزيز را می خواندند و شعارهاي "حراست بي عرضه"، "نصر من الله و فتح قريب مرگ بر اين دولت مردم فريب"و "مرگ بر ديكتاتور" را سر می دادند. در جريان این تجمع اعتراضي، حراست با خانواده هاي دانشجويان تماس گرفتند و تهديد كردند در صورتي كه تصاوير دانشجويان در فيلمها (فيلمهاي گرفته شده توسط بسيجيها) باشد، دانشجويان را اخراج خواهند كرد. آژانس ایران خبر افزود: يكي از دانشجويان سراسري به نام ارژنگ عليپور را اخراج كردند. از سوی دیگر و بنا به گزارش کانون حمایت از خانواده‌های جان‌باختگان و بازداشتیها، پدر حامد نورمحمدی پیکر او را تحویل گرفته و با خود به شهر اَلِشتر منتقل کرده است تا در روستایی به‌نام اتکی آن را بخاک بسپارد. مأموران وزارت اطلاعات به‌شدت پدر این خانواده را تحت فشار قرار داده تا بگوید که پسرش در اثر تصادف کشته شده است و بدین منظور نیز یک دانشجوی بسیجی را بعنوان شاهد نزد او بردند تا کروکی تصادف را کشیده و به او تفهیم کنند که علت مرگ این حامد، تصادف بوده است. مأموران وزارت اطلاعات به‌طور تمام وقت در کنار پدر حامد و اعضای دیگر خانواده او هستند که مبادا خبری به بیرون درز کند. سایت همبستگی ملی نیز خبر از کشته شدن دو تن دیگر در مریوان و مهاباد توسط ماموران حکومتی در روز اول اسفند داد. این سایت نام این دو را علیرضا محمدی 18 الی 20ساله و اکبر کریمی 20 ساله عنوان کرده است.

ضیاء نبوی از زندان اهواز به مکانی نامعلوم و پیمان غلامی به زندان اوین منتقل شده اند

خبرگزاری هرانا هفتم اسفند گزارش داد: یک منبع "مطلع" در گفتگو با دانشجونيوز در این زمینه گفته است که روز پنجشنبه مامورین امنیتی به همراه مسئولین زندان اهواز از ضیاء نبوی خواستند تا وسایل خود را جمع آوری کند و بدون بیان علت این موضوع، اقدام به انتقال وی به مکان نامعلومی نمودند. ضیاء نبوی سخنگوی شورای دفاع از حق تحصیل که به ۱۰ سال حبس و تبعید به زندان کارون اهواز محکوم شده بود از ۲۵ خرداد ۸۸ تا کنون بدون یک روز مرخصی در زندان به سر می برد. هرانا گفت: شایان ذکر است عاطفه نبوی، دختر عموی ضیاء نبوی در شرایط مشابه، بدون مرخصی از ۲۵ خرداد ۸۸ درحال اجرای حکم ۳ سال حبس تعزیری در زندان اوین به سر می برد. در ادامه فشارها به خانواده نبوی چندی پیش علیرضا نبوی همسر عاطفه نبوی در سمنان توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. این عضو دیگر خانواده نبوی به ۲ سال حبس و یک سال تبعید به خارج از سمنان محکوم شد. در خبری دیگر پیمان غلامی نویسنده و مترجم از روز 25 بهمن توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر هفتم اسفند، غلامي يک بار ديگر نيز در جريان اعتراض و اعتصاب غذای دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبريز در پی تعرض يکی از مسئولين حراست دانشگاه سهند تبريز به يکی از دختران دانشجو در مردادماه سال ۸۷ بازداشت شده بود. در آن زمان موارد اتهام مطرح شده برای پيمان غلامی كه توسط خبرنامه‌ امير كبير منتشر شد، عبارت بودند از: "اقدام عليه امنيت ملی، تبليغ عليه نظام، تشويش اذهان عمومی، نشر اکاذيب، اقدام به سياسی کردن فضای دانشگاه و گسترش نگره ضد دينی."

منصور اسانلو، فعال سندیکایی محبوس در زندان، از انسداد عروق قلب رنج می برد و در شرایط بد جسمی قرار دارد

خبرگزاری هرانا هفتم اسفند گفت: وضعیت جسمانی منصور اسانلو، زندانی سیاسی و رییس سندیکای اتوبوسرانی تهران و حومه، وخیم گزارش شده است. این فعال سندیکایی که نزدیک به پنج سال است در زندان به سر می‌برد اکنون با مشکلات حاد قلبی مواجه شده و به گفته پزشکان باید هرچه سریعتر در خارج از زندان تحت درمان قرار گیرد. به گفته پزشکان زندان، سه رگ قلب اسانلو مسدود شده و وضعیت جسمانی نامناسبی دارد.

رژیم، جمع آوری آنتنهای ماهواره ای را شدت بخشیده است و قصد مسلح کردن بسیجیان را دارد

بنا‌به خبری که در سایت همبستگی ملی درج شده، صبح روز سه‌شنبه، مأموران نیروی انتظامی با یورش به برخی مناطق غربی تهران نظیر شهرک غرب و اکباتان اقدام به جمع‌آوری آنتن‌های ماهواره‌ای ساکنان مجتمع‌های مسکونی نموده است. گفته می‌شود تعداد مأموران نیروی انتطامی به‌قدری زیاد بوده که بالای پشت‌بام هر مجتمع ۶ نفر حضور یافته و جلوی درب خانه‌ها نیز دو ون مستقر شده بودند. لازم به ذکر است که شهروندان پس از ضبط کلیهٔ تجهیزات ماهواره‌ای به جریمهٔ نقدی نیز محکوم خواهند شد. در راستای سرکوب هر چه بیشتر مردم، پاسدار فیروز آبادی سرکرده ستاد کل نیروهای مسلح رژیم، خواستار آموزش نظامی بسیج و مسلح شدن آنها برای دفاع مسلحانه از نظام شد. فیروز آبادی گفت: چند چیز برایمان مهم است؛ یکی اینکه تدابیر اولویت‌دار مقام معظم رهبری رعایت شده باشد که از جمله آنها نظامی بودن بسیجیان است. خبرگزاری حکومتی فارس، ۶ اسفند، گزارش داد، فیروزآبادی گفت: «...هر بسیجی نظامی است و باید مسلح باشد، آموزش نظامی ببیند و آمادگی دفاع مسلحانه را از انقلاب در صحنه‌هایی که ولی امر و امام امت دستور دهد داشته باشد.

حذف یارانه ها، نانوایان را در وضعیت بغرنجی قرار داده است

بر اساس گزارش سایت مجاهدین خلق، حذف یارانه‌ها توسط رژیم، نانوایان را در وضعیت بغرنجی قرار داده است. این سایت افزود: به‌دنبال حذف یارانه‌ها و افزایش قیمت آرد از کیلویی 40 تومان به کیلویی 300تومان، نزدیک به 40درصد از خریداران نان کاسته شده است.

مال باختگان در مقابل استانداری رژیم در رشت تجمع اعتراضی برپا کردند

روزنامه حکومتی مردمسالاری نوشت: صدها تن از مال باختگان بانک بهمن ایثار رشت در مقابل استانداری رژیم در رشت، تجمع اعتراضی برگزار کردند. در این تجمع که پیر، جوان و نوجوانان هم‌ حضور داشتند خواستار رسیدگی به اموالشان شدند. یکی از معترضان گفت: با بدبختی وبیچارگی 5میلیون تومان تهیه کرده و با سپرده گذاری در بهمن ایثار می‌خواستم وامی بگیرم و اتاقی بسازم، اما طی روزهای گذشته طی تماس تلفنی اعلام شد که پول را خوردند و رفتند، حال تکلیف من و امثال من چیست؟ از کار بیکار، فرزندان و کارگران، بی‌روزی و صدایم از ناراحتی و فریاد گرفته است.

رژیم ایران اورانیوم کافی برای تولید ۳بمب اتمی دارد

به گزارش لس‌آنجلس تایمز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه طی گزارشی اعلام کرد: به‌رغم تشدید فشارهای بین‌المللی، رژیم ایران ذخایر اورانیوم (غنی‌شده) خود را افزایش داده و نزدیک به ۸۰۰۰پوند اورانیوم با غنای 3.5 درصد در اختیار دارد، که این مقدار، برای تولید حدود 3سلاح اتمی، در صورتی‌که به غنای 90درصد برسد، کفایت می‌کند.

سرکوب تظاهرات سراسری روز خشم در عراق دهها کشته و زخمی برجای گذاشت

لرزه های قیامهای مردمی در خاورمیانه به عراق نیز رسیده است. سایت تلویزیون ای.بی.س. 6 اسفند خبر داد: «بنا‌به گزارشها در درگیریهای بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان در تظاهرات روز خشم در عراق، 12 نفر کشته شدند. تظاهرات روز خشم، یک تظاهرات سراسری سازماندهی شده ”روز خشم“ است که با الهام از خیزش جهان عرب برنامه‌ریزی شده بود. هزاران عراقی در سراسر کشور از شهر کرکوک در شمال تا بصره در جنوب نفت خیز به خیابانهای عراق آمدند. مردم عراق به فساد و فقدان خدمات اساسی، اعتراض داشتند.

قیام مردم لیبی همچنان ادامه دارد

خبرگزاری آسوشیتدپرس ۶ اسفند،گزارش داد مردم طرابلس روز شنبه در تماسهای تلفنی گفتند هم اینک شبه نظامیان طرفدار قذافی با کامیون در حال گشت زنی در سطح شهر طرابلس هستند. از سوی دیگر سیف الاسلام قذافی پسر سرهنگ قذافی به تلویزیون سی ان ان ۶ اسفند،گفت: طرح ما این است که در لیبی بمانیم و بمیریم. خبرنگار شبکه تلویزیونی اسکای نیوز نیز گزارش داد نیروهای قذافی با توجه به برتری شدید نظامی که نسبت به مردم داشتند، هرگز تصور نمی کردند شهروندان عادی لیبی به چنین مقابله جدی با آنان برخیزند. این در حالی است که می بینیم مردم در خیابانها، درهای تانکهای ارتش قذافی را باز کرده و سربازان را از آن بیرون میکشند. وی افزود کارتهای هویت برخی از نیروهای قذافی که در درگیریها کشته شده اند نشان می دهد، بعضی از آنان، از مزدوران خارجی (غیرلیبیایی) بوده اند. در یک تحول دیگر عبدالرحمن محمد، سفیر لیبی در ملل متحد، روز جمعه به صف مخالفان پیوست. همچنین عیسی ربیع عاشور سفیر لیبی در سومالی به مردم پیوست و گفت، کشور من در شرایط بسیار دشواری قرار دارد. به گفته بان کی مون، بیش از هزار تن طی روزهای اخیر در لیبی کشته شده اند، در حالی که یک مقام بلندپایه فرانسوی در امور حقوق بشر، شمار کشته‌شدگان را حدود ۲۰۰۰ تن اعلام کرد. اما سفیر لیبی در سومالی این رقم را ۳۰۰۰ تن عنوان کرد. سران کشورهای ایتالیا، فرانسه، انگلیس و آمریکا خواهان اقدامات جدی تری علیه معمر قذافی می باشند. باراک اوباما فرمان مسدود شدن داراییهای قذافی و فرزندان ارشد حکومت او را در آمریکا صادر کرد. این تحریم شامل حال مقامهای ارشد حکومت لیبی نیز می شود و شعب خارجی بانکهای آمریکا هم موظف به اجرای آن شدند. همچنین دولت آمریکا به طور موقت همه فعالیتهای سفارت خود در طرابلس را تعطیل و دستور خروج همه کارکنان آنرا از پایتخت لیبی صادر کرده است. باراک اوباما برای اولین بار خواهان کناره گیری قذافی از قدرت شد. همزمان اتحادیه اروپا نیز نسبت به تصمیم مشابهی برای تحریم قذافی به توافق رسیده اند و قرار است طی روزهای دوشنبه و سه شنبه این تصمیم رسما اعلام شود. از سوی دیگر شورای امنیت ملل متحد جلسه اضطراری تشکیل داد و بان کی مون دبیر کل ملل متحد، وضعیت لیبی را وخیم توصیف کرد و گفت: زمان آن فرا رسیده که شورای امنیت اقدام مؤثری را بررسی کند. بریتانیا و فرانسه نیز خواهان تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت هستند که لیبی را تحت تحریم های اقتصادی و نظامی قرار دهد و از دادگاه جزایی بین المللی بخواهد تا درباره کشتار معترضان در لیبی تحقیق کند.