صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، بهمن ۱۰، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

رژیم چند روز پس از اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی، زهرا بهرامی را حلق آویز کرد

بر اساس گزارشهای منتشر شده رژیم بامداد روز شنبه زهرا بهرامی شهروند ایرانی-هلندی را در تهران اعدام کرد. زهرا بهرامی 45ساله و دارای 2 فرزند به قصد دیدن فرزندش به ایران مسافرت کرده بود. وی در روز ششم دیماه 88 و در جریان اعتراضات در روز عاشورا دستگیر و تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار گرفت. گزارشها حاکی است بازجویان وزارت اطلاعات در بند سپاه زندان گوهردشت کرج و در بند 209 زندان اوین او را تحت شکنجه‌ها و فشارهای شدید قرار دادند و بهرامی را وادار به اعترافهای تلویزیونی علیه خود نمودند. خانم بهرامی ابتدا توسط بازجویان وزارت اطلاعات متهم به شرکت در تظاهرات روز عاشورا شده بود اما بعد از اعتراض وزارت امور خارجه هلند و توجه رسانه‌های جمعی این کشور نسبت به این موضوع، اتهامات دیگری به آن افزوده شد که از جمله آنها داشتن مواد مخدر و جعل پاسپورت بود. دختر و وکیل زهرا بهرامی پیشتر گفته بودند: دادگاه انقلاب رژیم در تهران علاوه بر اتهام حمل مواد مخدر، پرونده‌ای را با اتهام محاربه برای او تشکیل داده بود. در همین رابطه و بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه دولت هلند روز شنبه اعلام کرد که به دنبال اعدام زن ایرانی ـ هلندی توسط جمهوری اسلامی، روابطش را با این رژیم به حالت تعلیق در می آورد. لازم به ذکر است که هلند سفیرش را در اعتراض به اعدام زهرا بهرامی از ایران فراخواند. وکیل زهرا بهرامی دقایقی پس از انتشار خبر اعدام وی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، گفت: شوکه شدم! خبر نداشتم! باید به وکیل اجرای حکم ابلاغ می شد اما هیچ خبری نداشتم. نمی دانم چه بگویم. فقط شوکه هستم. گفتنی است که چند روز پیش دختر زهرا بهرامی هر اتهامی مرتبط با قاچاق مواد مخدر که در موردش مادرش مطرح شده بود را تکذیب کرده بود. ژینوس شریف وکیل خانم بهرامی با اشاره به اینکه قوه قضاییه ایران هنوز به اتهامات امنیتی موکل وی رسیدگی نکرده است گفت: « من درشگفت هستم که با آنکه هنوز به اتهامات امنیتی موکلم رسیدگی نشده است حکم اعدام برای وی صادر شده است.» با توجه به اینکه اتهامات اولیه پس از دستگیری زهرا بهرامی مربوط به مسایل امنیتی و حضور وی در تجمعات پس از انتخابات و مصاحبه با رسانه های خارجی بود و بعدا مساله مواد مخدر مطرح شده دختر زهرا بهرامی با اظهار اینکه مسولان کشوری می خواهند ذهن مردم از انتخابات منحرف شود، گفت: « مادرم تبعه کشور هلند است احتمالا می خواستند با این اتهام دست دولت هلند کوتاه شود. قبلا هم این اتهامها را بی خودی به دیگران زده اند. چندی پیش به وکیلی سرشناس اتهام زدند که در دفترش مواد مخدر پیدا کرده اند اما چون ایشان سرشناس بودند زیاد نتوانستند قضیه را کش بدهند اما مادر من زن تنها و بی کس است، زورشان تنها به او رسیده است. می دانند که کسی را ندارد تا به او کمک کند.»

یک زندانی سیاسی دیگر در ارومیه اعدام شد

روز چهارشنبه ۶بهمن، یک زندانی سیاسی کرد به نام فرهاد تارم پس از سه سال زندان در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شد. یادآوری می شود که تقریبا 10 روز پس از اعدام زندانی سیاسی حسین خضری، فرهاد تارم دومین زندانی سیاسی کرد است که اعدام می شود. بر اساس اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، 9 بهمن، پس از اعدام فرهاد تارم عضو حزب دموکرات کردستان ایران، شماری از مردم منطقه در مقابل زندان مرکزی ارومیه تجمع کردند و با سردادن شعارهای ضدحکومتی خواستار تحویل جسد وی شدند که با حمله نیروهای حکومتی مواجه گشتند. آنها ۱۰تن از اهالی و اعضای خانواده شهید فرهاد تارم از جمله مادر، همسر، خواهر و برادر او را بازداشت کردند.

رژیم 16 تن را به بهانه های واهی اعدام کرد

رژیم سه زندانی را به اتهام مواد مخدر در زندان مرکزی ارومیه بدار آویخت. روابط عمومی اداره کل زندانهای رژیم در آذربایجان غربی اعلام کرد این افراد به جرم قاچاق موادمخدر از سوی مراجع قضایی به اعدام محکوم شده بودند که حکم صادره در زندان مرکزی ارومیه به اجرا گذاشته شد. در خبری دیگر سه نفر نیز در زندان اوین بدار آویخته شدند. اسامی این قربانیان، قوام عطا‌کش‌زاده، مصطفی کریمی‌خانقاه و رضا دهقان اعلام شده است. رژیم همچنین 7 نفر را در زندان قزل حصار کرج اعدام کرد. علی فرهادی، دادستان کرج گفت این افراد با تنفیذ صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه و بر مبنای دستورات ایشان اعدام شده‌اند. روز سه شنبه خبرگزاری ایسنا خبر داد: حکم اعدام دو متهم به محاربه و افساد فی الارض که از جمله به‌خاطر خرید و نگهداری سلاح محکوم شده‌اند، سحرگاه روز دوشنبه در زندان بجنورد اجرا شد. این دو کامران و مهران خاکی نام داشتند. یک جوان 29 ساله نیز روز 4 بهمن در زندان یاسوج اعدام شد. نام وی اعلام نشد.

در اثر یک فاجعه انسانی در کارخانه ایران خودرو بیش از 20 کارگر کشته و مجروح شدند

به گزارش کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری، در اثر یک حادثه سه شنبه شب در شرکت ایران خودرو ده کارگر کشته و عده ای مجروح شده اند. این فاجعه در اثر برخورد یک خودرو با صف کارگران روی داد. به دنبال این حادثه، وضعیت درکارخانه متشنج شد و کارگران تظاهرات اعتراضی بر پا کرده و نیروی حراست به سرکوب تظاهرات کارگران پرداخت. بنا بر این گزارش یکی از کارگران شیفت شب را، که در قسمت حمل و نقل داخل کارخانه مشغول به کار بود، با وجود بیماری او را مجبور به کار کردند. این کارگر پس از این که با حال ناخوش خود چند سرویس کار کرد، حدود ساعت ۱۱ و نیم شب با خودرو خود با صف کارگرانی، که برای زدن کارت ساعت در محل کارت ساعت جمع شده بودند، برخورد کرده و در نتیجه 10 کارگر کشته و ۱٣ نفر زخمی شده اند. کارگران با روی دست گرفتن جسد یکی از همکاران خود که سر از تن اش جدا شده بود، در داخل کارخانه، با شعار «مرگ بر نجم الدین» (مدیر عامل ایران خودرو) دست به اعتراض زدند. در پی این حرکت، بین کارگران و نیروهای حراست درگیری ایجاد شد. گفته می شود که چندین نفر از مدیران کارخانه توسط کارگران کتک خوردند.

پلیس مخفی نیجریه عظیم آقاجانی، عضو سپاه و متهم به قاچاق اسلحه را آزاد نکرد

پلیس مخفی نیجریه عظیم آقاجانی عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متهم به قاچاق اسلحه به آن کشور را به رغم حکم دادگاه دایر برآزادی با سپردن وثیقه آزاد نکرد. قرار است روز دو شنبه محاکمه عظیم آقاجانی در دادگاهی درنیجریه آغاز شود. به گزارش صدای آمریکا محاکمه این شخص مظنون به عضویت در سپاه پاسداران توجه جهانی را برانگیخته است چون ایران با زیر پا نهادن قطعنامه شورا ی امنیت اقدام به صدور اسلحه به سایر کشور کرده است. شورای امنیت به خاطر برنامه بحث انگیز هسته ای، ایران را مشمول یک رشته تحریمهای بین المللی قرار داده است.

کارگران کارخانجات نساجی مازندران به‌خاطر عدم دریافت ۵ماه حقوق، اقدام به تجمع اعتراض کردند

بر اسسا گزارشات منتشر شده، جمعی از کارگران کارخانجات نساجی مازندران شامل گونی‌بافی و نساجی تلار و شماره 2 در مقابل نساجی طبرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران علت تجمع خود را دریافت نکردن حقوق 5ماه حقوق خود اعلام کردند.

کارگران شرکت سازمایه، به فروش کلیه روی می آورند

سه نفر از کارگران شرکت سازمایه در پاکدشت که ۲۸ ماه حقوق معوقه خود را طلب دارند به‌خاطر وضعیت معیشتی دنبال فروش کلیه‌های خود برای تامین وضعیت معیشتی خود هستند. کارگران این شرکت حدود دو هفته قبل مقابل دادگستری تجمع داشتند، اما جوابی به جز وعده وعید دریافت نکردند.

کارگران پارس متال در مقابل مجلس رژیم، دست به اعتراض زدند

100تن از کارگران شرکت پارس متال روز دوشنبه چهارم بهمن در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب‌افتاده خود، در مقابل مجلس رژیم تجمع نمودند.

خبرگزاری رویترز در ایران فیلتر شد

به نوشته سایتهای فرارو و کلمه، خبرگزاری رویترز در ایران فیلتر شده است. خبرگزاری انگلیسی رویترز یکی از مشهورترین و مهمترین منابع خبری در جهان به شمار می‌آید که اخبار ایران را به خوبی پوشش می‌دهد. مقامات رسمی رژیم تعداد سایتهای اینترنتی فیلتر شده در ایران را بیش از 5 میلیون اعلام کرده اند.

داریوش همایون در گذشت

رادیو آلمان گفت: وزیر اطلاعات و جهانگردی دوره محمدرضاشاه پهلوی و بنیان‌گذار روزنامه آیندگان جمعه ۸ بهمن ۱۳۸۹ در بیمارستانی در ژنو سوئیس جان سپرد. بنیان‌گذار حزب مشروطه ایران هنگام مرگ ۸۱ سال داشت. داریوش همایون، روزنامه‌نگار قدیمی و وزیر اطلاعات و جهانگردی در دوره سلطنت محمدرضا پهلوی، جمعه شب به علت ضایعه مغزی در بیمارستانی در ژنو سوئیس فوت کرد.

شهردار پیشین لندن از همکاری با تلویزیون انگلیسی زبان رژیم کناره گرفت

روزنامه ایونینگ استاندارد چاپ لندن، ۷ بهمن گزارش داد کِن لیوینگستون از شغل پردرآمد خود در تلویزیون دولتی رژیم ایران بیرون کشید. این حرکت پس از اعلام بسته شدن حساب بانکی این تلویزیون در انگلستان صورت میگیرد. به گزارش ایونینگ استاندارد، لیوینگستون که از حزب کارگر بریتانیاست با دریافت هزاران پوند و ظاهر شدن در تلویزیون پرس تی وی رژیم ایران خودش را در وضعیت ناخوشایندی نزد اِد میلیبند، رهبر این حزب قرار داد، به ویژه که رژیم ایران آنچه که اقرار زنِ محکوم به سنگسار می نامید را از این تلویزیون به نمایش گذاشته بود. سخنگوی شهردار کنونی لندن که از حزب محافظه کار است در واکنش به استعفای وی گفت: لیوینگستون تا آخرین لحظه از شغلش در پرس تی وی دفاع کرد و همکاری او بطور روشنی یک شرمساری برای حزب کارگر بجای گذاشت. استفن پاند عضو پارلمان انگلستان و حامی کلیدی لیوینگستون گفت من یکبار در تلویزیون پرس تی وی ظاهر شدم و پس از ۵ دقیقه کاملا روشن بود که پرس تی وی ویترین احمدی نژاد است، بنابراین وی تصمیم عاقلانه ای گرفت و بیرون کشید، زیرا رژیم ایران یک دیکتاتوری خونریز است. گِرِگ هَندز عضو پارلمان از حزب محافظه کار نیز گفت: این اقدام نشان میدهد حزب کارگر در استیصال است که از ارتباط داشتن با افراط گرایی فاصله بگیرد.

آلمان پناهجویان ایرانی در ترکیه را به عنوان پناهنده می پذیرد

به گزارش رادیو اروپای آزاد، شورای شهروندی ایالت برمن آلمان روز پنج‌شنبه طرحی را برای پذیرش شمار بیشتری از پناهجویان ایرانی از سوی آلمان به تصویب رسانده است. بر اساس گزارش رادیوی ایالتی، این طرح که علاوه بر احزاب حاکم سوسیال دمکرات و سبزها از حمایت احزاب دمکرات مسیحی، دمکرات آزاد و حزب چپ‌ها نیز برخوردار است، در صورت موافقت سایر ایالت‌های آلمان اجرا خواهد شد. هم اکنون حدود پنج هزار پناهجوی ایرانی در ترکیه به سر می‌برند و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در تلاش است، برای این افراد که اکثر آنها پس از سرکوب اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران از کشورشان خارج شده‌اند،‌ محل امنی در کشورهای غربی بیابد. پیشتر دولت آلمان موافقت خود را با پذیرش ۵۰ نفر از مخالفان حکومت ایران اعلام کرده بود و در اوایل مرداد ماه سال جاری خورشیدی نخستین گروه از این پناهجویان وارد آلمان شده بودند.

قیام مردم مصر همچنان ادامه دارد

مردم مصر با الهام از مردم تونس که موفق به فراری دادن رئیس جمهور دیکتاتور خود شده بودند، روز سه شنبه به خیابانهای قاهره آمدند و خواستار انحلال هیات دولت و برکناری حسنی مبارک شدند. پایتخت مصر از جمله صحنه های زد و خورد مردم با پلیس و نیروهای حکومتی بود. شهر اسکندریه و سوئز نیز شاهد قیام مردمی بود. گفته می شود در اسکندریه در کنترل کامل مردم است و پاسگاههای پلیس توسط مردم به آتش کشیده شده است. وزارت کشور در قاهره نیز توسط مردم به آتش کشیده شد. حسنی مبارک که بیش 30 سال در سمت ریاست جمهوری این کشور می باشد، پس از اعتراضات مردمی روز جمعه در تلویزیون دولتی، قول داد تا دولت را منحل و دولت جدیدی را به مردم معرفی کند. وی سپس برای اولین بار سلیمان، وزیر اطلاعات مصر را به عنوان معاون رئیس جمهور معرفی کرد. وی همچنین دو وزیر جدید دیگر نیز معرفی کرده است. اما مردم مصر بر خواسته خود که برکناری مبارک است پای می فشارند. ارتش مصر وضعیت را در دست دارد و مردم بی اعتنا به ساعات منع عبور و مرور در خیابانها و میادین شهرهای مختلف مصر، شب را به صبح می رسانند. از سوی نیکولا سارکوزی، آنگلا مرکل و دیوید کامرون از حسنی مبارک خواستند که دست به تغییرات بزند. آنان از حسنی مبارک خواستند که ”به هر بهایی“ به خشونت پایان داده شود. کارگران کارخانه فولاد سوئز اعلام اعتصاب نامحدود کردند. گفتنی است مردم تونس با راهپیمایی از قیام مردم مصر حمایت کردند. مصر با ۸۰ میلیون نفر سکنه، پرجمعیت‌ترین کشورعربی است. بیش از ۴۰ درصد از جمعیت مصر با درآمدی معادل ۲ دلار به ازای هر نفر، زیر خط فقر زندگی می‌کنند. خبرگزاریها تاکنون تعداد کشته شدگان درگیریهای مصر را نزدیک به صد تن و دستگیرشدگان را 2000 تن گزارش کرده اند. رژیم ایران نیز شنبه 9 بهمن، بسیجیان خود را تحت عنوان "دانشجویان تهرانی" مقابل دفتر منافع مصر در تهران فرستاد تا در اعتراض به "خشونت پلیس و دولت مصر" تجمع کنند.