صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۲۶، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

رژیم، حسین خضری را اعدام کرد

خبرگزاری هرانا گزارش داد: حسین خضری، صبح امروز(25 دیماه) در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شد. این خبرگزاری افزود: "بنا به اطلاع ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دوازدهم دی ماه سال جاری تیم ویژه ای از تهران برای اعدام حسین خضری به زندان مرکزی ارومیه آمده بودند تا شبانه وی را اعدام کنند، اما مسئولان به دلایل نامعلوم اجرای این حکم را به تعویق انداختند. صدا و سیمای جمهوری اسلامی در خبری اتهامات حسین خضری را "شرکت در عملیات مسلحانه و کشتن یکی از ماموران نیروی انتظامی در پاسگاه مرزی گل شیخان شهرستان ارومیه در سال 1383" عنوان کرده است. حسین خضری پیش تر تمامی این اتهامات را رد کرده بود و در ملاقات با خانواده اش از تلاش ماموران وزارت اطلاعات برای اخذ اعترافات تلوزیونی دروغین از وی خبر داده بود." این منبع گفت: شایان ذکر است که برادر این زندانی سیاسی شب گذشته در گفتگو با هرانا احتمال داده بود که مسئولان آقای خضری را مخفیانه اعدام می کنند. مسئولان طی مدتی که حسین خضری از بندش خارج شده بود، هیچ اطلاع دقیقی از وضعیت و محل نگهداری وی به خانواده اش نداده بوند. وی در تاریخ 10/5/87 در شهرستان کرمانشاه توسط نیروهای سپاه نبی اکرم آن شهرستان دستگیر شد و مدت 49 روز که در اختیار نیروهای سپاه نبی اکرم کرمانشاه بود و متحمل شکنجه های فیزیکی و روحی در زمان بازجویی شده بود. حسین خضری متولد 1361 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه و همچنین تایید شعبه 10 دادگاه تجدید نظر استان اذرباییجان غربی و تایید این حکم از سوی شعبه 31 دیوان عالی کشور به اعدام محکوم شده است. وی در رنجنامه ای که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار داد شکنجه های جسمی خود را به قرار زیر اعلام کرد:

1- کتک زدن به مدت چندین ساعت در هر روز

2- ایجاد فشار روحی و روانی در حین بازجویی

3- تهدید بازجویی هایم مبنی بر آنکه اگر آن مواردی که ما میگوییم قبول نکنی به برادر و داماد خانواده شما میتوانیم برچسب فعالیت های غیرقانونی علیه نظام بزنیم

4- ضربه زدن با لگد به اندام های تناسلی من و خونریزی و تورم آن نواحی از بدنم به مدت چهارده روز

5- پارگی پای راستم تقریبا به اندازه 8 سانتیمتر به علت ضربه محکم پای بازجو که هنوز قابل مشاهده است

6- وارد کردن ضربات متعدد به تمامی بدنم با باتوم

در خبری دیگر و بنا ‌به گزارشهای منتشر شده 3زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه که از 14روز پیش در پی انتقال حسین خضری به محل نامعلوم به سلول انفرادی منتقل شده‌اند کماکان در اعتصاب به‌سر می‌برند. همچنین برخی از زندانیان سیاسی ارومیه در پی اجرای حکم اعدام حسین خضری در هماهنگی با سایر زندانیان سیاسی کرد محبوس در زندانهای تبریز، زنجان، سقز و مهاباد قرار است از امروز دست به اعتصاب غذا بزنند.

******

رژیم 5 نفر را در خرم آباد و هفت نفر را در تهران به اتهام مواد مخدر اعدام کرد. بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی رسانه های حکومتی، در ماه دی 46 نفر اعدام شده اند اما آمار واقعی اعدام شدگان در دیماه به 75 تن می رسد.

یک زندانی دیگر در اعتراض به شکنجه‌ خودکشی کرد

زندانی امیر حسین ستوده دوست در اعتراض به شکنجه‌ها و شرایط طاقت‌فرسا در زندان رشت، اقدام به خودکشی کرد و جان باخت.

یک جوان در اثر یورش پاسداران به یک مهمانی، کشته شد

به گزارش منابع خبری مقاومت ایران، جمعه ۲۴ دیماه، در جریان حمله ماموران حکومتی به یک مهمانی خانوادگی، یکی از جوانان شرکت کننده در این مهمانی به نام مرتضی، اقدام به فرار از چنگ پاسداران می‌کند و از ترس از طبقات بالای ساختمان به پایین پرتاب شده و جان می سپارد.

پنجاه نفر از کارگران کارخانه تراکتور سازی ارومیه، اخراج شدند

خبرگزاری هرانا گفت: حدود ۵۰ تن از کارگران کارخانه تراکتورسازی ارومیه، توسط کارفرما از کار اخراج شدند. به گزارش آژانس خبری موکریان، اخیراً کارخانه تراکتورسازی ارومیه به دلیل بحران مالی بیش از ۵۰ نفر از کارگران خود را اخراج نموده که در میان آن‌ها کارگرانی با ۱۵ سال سابقه خدمت نیز دیده می‌شود. گفته می‌شود بحث‌هایی در رابطه با انتقال کارخانه تراکتورسازی ارومیه به آذربایجان شرقی به دلیل نبود نقدینگی و سرمایه‌گذاری مطرح شده است.


کارگران اخراجی چینی البرز ۱۴ ماه حقوق معوقه خود را دریافت نکرده اند

به نقل از هرانا، کارگران اخراجی چینی البرز قزوین ۱۴ ماه حقوق معوقه را دریافت نکرده و آواره خیابانهای قزوین شده اند. همزمان گزارشها حاکی از آن است که کارخانه های ریخته گری وذوب فلزات؛ هرروز بیشتر از گذشته درمعرض تعطیلی قرار می گیرند.


کانادا صدور حکم زندان برای نسرين ستوده را توجیه ناپذیر دانست

لارنس کنون، وزيرامور خارجه کانادا، در بياينه ای صدور حکم زندان برای نسرين ستوده، وکيل دادگستری، را محکوم کرده و آن را «کاملا غيرقابل قبول و توجيه ناپذير» خواند. نسرين ستوده، ۴۵ ساله و مادر دو فرزند خردسال، در سيزدهم شهريورماه بازداشت شد و در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس تعزيری و ۲۰ سال محروميت از وکالت و ۲۰ سال ممنوع‌الخروجی از کشور محکوم شده ‌است. فيليپ کرولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا نيز با انتقاد از صدور حکم زندان برای نسرين ستوده خواستار لغو اين محکوميت و آزادی فوری وی شد. سازمانهای حقوق بشری بسياری هم‌چون عفو بين‌الملل، ديده‌بان حقوق بشر، گزارشگران بدون مرز بازداشت خانم ستوده را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری وی شده‌اند.

عفو بین الملل خواستار لغو محکومیت شیوا نظرآهاری شد

سازمان عفو بین‌الملل صدور حکم زندان برای شیوا نظرآهاری، خبرنگار و فعال حقوق‌بشر را محکوم کرده است. شیوا نظرآهاری نیز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و فعالیتهای حقوق‌ بشری پس از انتخابات ریاست جمهوری رژیم در سال ٢٠٠٩ در ایران، به چهار زندان و تحمل ٧٤ ضربه شلاق محکوم شد. خانم نظرآهاری در ژوئن سال ٢٠٠٩ بازداشت و در ماه سپتامبر سال ٢٠١٠ به قید وثیقه آزاد شد. وی یکی از اعضای «کمیته گزارشگران حقوق‌بشر» در ایران می باشد. مالکولم اسمارت، مدیر عفو بین‌الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا در بیانیه روز دوشنبه خود تاکید کرد «احکامی که بر نسرین ستوده و شیوا نظرآهاری تحمیل شده‌اند، بیدادگرانه و به استهزا گرفتن عدالت است». وی خاطرنشان کرده است: «هر دوی این زنان به‌دلیل فعالیتهای شجاعانه خود در دفاع از حقوق ‌بشر و ارزشها و هنجارهایی محکوم شده‌اند که دولت ایران مسئول اجرای آنها است. واقعاً تاسف‌آور است که چنین اقداماتی را به‌عنوان تهدید علیه امنیت ملی و تبلیغ (علیه نظام) برچسب می‌زنند».


اتحادیه اروپا خواستار لغو حکم جعفر پناهی شد

به گزارش خبرگزاری فرانسه روز سه‌شنبه کاترین اشتون رئیس دیپلوماسی اتحادیه اروپا خواستار لغو حکم ۶سال زندان و 20سال ممنوعیت از ساختن فیلم علیه کارگردان معروف ایرانی جعفر پناهی گردید. اشتون گفت: حکم ماه دسامبر پناهی، به همراه ممنوعیت مصاحبه و سفر به خارج، او را از ”برخورداری از حقوق بنیادین آزادی بیان“ که در قوانین حقوق بین‌الملل بر آن ارج نهاده شده که ایران نیز طرف حساب آن است، منع می‌کند. از سوی دیگر هنرپیشگان هالیوود به استفاده از ربانهای سفید در حمایت از جعفر پناهی و محمد رسول اف که هر دو به شش سال زندان محکوم شده اند، تشویق شده اند.

۵ زن باردار در لرستان، دست به خودسوزی زدند
خبرگزاری ایسنا
۲۱ دیماه گزارش داد: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: “علت خودکشی مادران باردار در استان باید ریشه‌یابی و علت‌یابی شود“. امیدعلی حاجی‌پاپی، افزود: مرگ‌ومیر مادران یک شاخصی است که از نظر جهانی روی آن حساب می‌شود. وی با اعلام اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۱ مورد مرگ‌ومیر مادران باردار در لرستان را داشته‌ایم، تصریح کرد: شاخصهای مختلفی در میزان مرگ‌ومیر مادران دخالت دارند که یک قسمت از آن به مراقبتهای قبل از بارداری، حین و بعد از بارداری و زایمان برمی‌گردد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام کرد: ۵ مورد از ۱۱ مورد مرگ‌ومیر مادران باردار مربوط به خودسوزی بوده است! وی افزود: هر مورد مرگ‌ومیر مادران را در حال علت‌یابی هستیم؛ خودسوزی چندعلتی است و کاهش آمار آن کار ساده‌ای نیست. معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان این‌که تمام مادران باردار تحت پوشش پزشک خانواده هستند، یادآور شد: اما تمام مادران باردار تحت پوشش روان‌پزشکان نیستند؛ خودکشی‌ها در حین بارداری علت‌های متفاوتی دارد که باید تک‌تک بررسی شوند البته در مواردی هم ممکن است تخلف پزشک باشد!


"حکم وطن‌فروشی اعدام است"

روزنامه کیهان بریاست شریعتمداری روز شنبه ۲۵ دیماه با اشاره به گفته خاتمی که «باید شخصیتهای با سابقه ولی معترض، سرمایه نظام به حساب آیند»، نوشت: در هیچ جای جهان با خائن و جاسوس و وطن فروش «مناظره و مباحثه» نمی کنند و خیانت وطن فروشی را که حکمش اعدام است، به حساب «اشتباه» نمی گذارند. کیهان نوشت: خاتمی می گوید «باید شخصیت های باسابقه ولو معترض سرمایه نظام به حساب آیند و تقویت شوند در غیر این صورت خیزش بعدی ممکن است به طرف اسلام و نظام اسلامی نباشد»! کیهان افزود: اگر جریان همراه خاتمی و دیگر فتنه گران غم و نگرانی نظام را داشتند که بساط بی قانونی، اردوکشی و آشوب خیابانی و اهانت به مقدسات ملت ایران را فراهم نمی کردند. کیهان در ادامه خطاب به خاتمی می نویسد: بله شما «سرمایه» بودید اما نه سرمایه ملت ایران بلکه همان طور که نتانیاهو گفت: «سرمایه بزرگ اسرائیل بودید» اما سوخت شدید و روی دست سرمایه گذاران باد کردید. در هیچ جای جهان با خائن و جاسوس و وطن فروش «مناظره و مباحثه» نمی کنند و خیانت وطن فروشی را که حکمش اعدام است، به حساب «اشتباه» نمی گذارند.


نروژ تحریمهای همه‌جانبه علیه رژیم ایران را به تصویب رساند

وزارت امور خارجه نروژ طی اطلاعیه مطبوعاتی، تحریمهای گسترش یافته علیه رژیم ایران را به تصویب رساند: عطف به مصوبه شورای امنیت سازمان ملل، دولت امروز تحریمها و اقدامات شدیدتری را علیه ایران به تصویب رساند. این به‌معنای ممنوعیت تجارت با بسیاری از گروههای کالا و ممنوعیت علیه صادرات تجهیزات و تکنولوژی به بخش نفت و گاز ایران است. یوناس گار استوره وزیر امور خارجه می‌گوید: ”این مصوبه موجب انطباق قوانین نروژ با مقرارت اتحادیه اروپا شده و سبب می‌شود تا فشار بین‌المللی علیه برنامه اتمی ایران افزایش یابد“. نروژ به پیروی از کشورهای عضو جامعه اروپا، اقدامات بیشتری علیه رژیم ایران را به تصویب رسانده است. این اقدامات ریشه در تحریمهای به تصویب رسیده توسط شورای امنیت سازمان ملل در ژوئن ۲۰۱۰ دارد. تحریمها و اقدامات تقویت شده، از جمله به‌معنای ممنوعیت تجارت با بسیاری از گروههای کالا نسبت به قبل، هم‌چنین ممنوعیت صدور ابزار و تجهیرات کلیدی و تکنولوژی و خدماتی که در ارتباط با بخش نفت و گاز ایران باشد، خواهد بود. این تحریمها در عین حال شامل نقل و انتقالات مالی نیز می‌شود. لیست افراد، مؤسسات و نهادهایی که دستور انجماد شامل حال آنان می‌شود، به‌شدت گسترش یافته است. استوره، وزیر امور خارجه می‌گوید: ”این تحریمها نتیجه مستقیم این است که ایران تا به اکنون از سفارشات و دستورات شورای امنیت سازمان ملل پیروی نکرده، و در راستای تعهدات بین‌المللی، با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA همکاری کامل را به‌عمل نیاورده است“.

دادگاه سازمان ملل خامنه ای را به صدور فرمان قتل رفیق حریری متهم کرد

خبرگزاری همبستگی ملی 25 دیماه در خبری اعلام داشت: منابع خبری اعلام کردند که دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری نخست وزیر پیشین لبنان مستقیماً رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله علی خامنه ای را متهم نموده که دستور قتل رفیق حریری را در سال ۲۰۰۵ صادر کرده است. همین منابع تصریح کرده اند که این فرمان به وسیله سردار پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس پاسداران ایران که عمدتاً مأموریت های برون مرزی حکومت تهران را برعهده دارد به عماد مقنیه فرماندۀ پیشین نظامی حزب الله لبنان منتقل شد که در فوریه سال ۲۰۰۸ در دمشق به قتل رسید. حزب الله لبنان و جمهوری اسلامی ایران سرویسهای مخفی اسرائیل را عامل این ترور معرفی کردند. منابع خبری به نقل از گزارش تحقیق دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری نوشته اند که مسئولیت سازماندهی تیمهای ترور نخست وزیر پیشین لبنان را عماد مقنیه و یکی از بستگان وی مصطفی بدرالدین برعهده داشته اند و قتل رفیق حریری با هماهنگی کامل میان حزب الله لبنان و سپاه پاسداران صورت گرفته است. همین منابع افزوده اند که رییس جمهوری سوریه بشار اسد و رییس سرویسهای مخفی این کشور، آصف شوکت، که از بستگان نزدیک بشار اسد است نقش کلیدی در قتل رفیق حریری داشته اند. منابع خبری تصریح کرده اند که از نظر رهبر جمهوری اسلامی، آیت الله خامنه ای، رفیق حریری مأمور عربستان در لبنان بوده و کشته شدن وی می توانسته زمینۀ به قدرت رسیدن حزب الله در لبنان را فراهم سازد. جراید لبنان با اشاره به همین مطلب نوشته اند که علت استعفای وزرای وابسته به حزب الله از کابینۀ سعد حریری در روزهای گذشته که منجر به سقوط حکومت در لبنان شد نتایج تحقیق دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری بوده است که قرار است در روزهای آینده منتشر شود. منابع نزدیک به سعد حریری گفته اند که حزب الله تهدید کرده بود که در صورت انتشار گزارش تحقیق دادگاه بین المللی رسیدگی به قتل رفیق حریری نه فقط اقدام به کودتا خواهد کرد، بلکه علیه اسرائیل نیز اعلام جنگ خواهد نمود. روزنامه لوموند چاپ پاریس، روز شنبه نوشت کیفرخواست دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری روز دوشنبه در لاهه کیفرخواست خود را ارائه می دهد.


سفیر رژیم ایران خواستار دستگیری «عاملان تعرض» به سفارت حکومتش در کابل شد

بدنبال سلسه اعتراضات مردم افغانستان علیه اعدام در ایران و دخالتهای رژیم در امور این کشور و متوقف کردن حدود یکهزار و ششصد تانکر حامل مواد سوخت از حدود یک ماه قبل تاکنون در مرزهای ایران، در مقابل سفارت رژیم در کابل، سفیر رژیم ایران در افغانستان از مقامات آن کشور خواست عوامل تظاهرات در مقابل سفارت در کابل را شناسایی و بازداشت کند. فداحسین مالکی، در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا، تظاهرکنندگان در مقابل سفارت ایران را «عناصر غربیِ مغرض» خواند و برخی رسانه‌های افغانستان را به «همسویی با غرب» متهم کرد. سفیر رژیم در افغانستان همچنین گفت که در صورت عدم شناسایی و یا دستگیری عوامل تظاهرات روز پنجشنبه، امکان تجدیدنظر تهران در ترانزیت سوخت و دیگر مسائل بین دو کشور، وجود دارد. اما حکومت افغانستان به درخواست سفارت ایران در کابل که خواستار بازداشت تظاهرکنندگان در برابر این سفارتخانه شده بود، جواب رد داده است. مقام مطبوعاتی افغان در این رابطه گفت: کابل تهران نیست.

بدنبال حذف یارانه ها، قیمت آجر ۳۰ درصد و سیمان ۲۰ درصد افزایش داشته است

خبرگزاری حکومتی مهر ۲۲ دیماه گزارش داد: در اراک، اکنون آجرپزیها قیمت آجر را افزایش داده و آن را از تنی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۷ تا ۴۷ هزار تومان رساندند.
رئیس اتحادیه کوره‌های آجرپزی ماشینی گفت: دولت برای خرید نفت کوره به آجرپزیها یارانه نمی‌دهد اما تسهیلات بانکی با بهره چهار درصد در اختیار آنها قرار می‌دهد. آریان فرد در خصوص افزایش قیمت آجر در اراک گفت: بسیاری از فروشندگان دوره گرد از شهرهای ملایر، خوانسار و گلپایگان در اراک اقدام به فروش آجر به قیمت گران می‌کنند. وی افزود: ما تولید کنندگان با توجه به وامی که می‌دهیم و با هزینه‌های گران شدن برق و سوخت مواجه هستیم پس به ناچار بایستی این قیمتها افزایش پیدا کند. حمیدرضا نوازنی معاون مسکن و شهرسازی استان مرکزی نیز گفت: قیمت آجر
۳۰ درصد و سیمان ۲۰ درصد افزایش داشته و در آهن تفاوت قیمت نداشته ایم.

حذف یارانه ها در سیستم سرکوب حکومتی خللی وارد نکرده است

سایت حکومتی رجا‌نیوز نزدیک به مرکز تحقیقات استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری، نحوه شنود تلفنهای همراه در ایران را فاش کرد. به‌نوشته رجا‌نیوز «هر تلفن همراهی دارای یک میکروفون بسیار حساس است که همواره قابلیت فعال شدن را داراست». آنطور که این وب‌سایت نوشته است: «فعال کردن میکروفون تلفنهای همراه نیازی به برقراری تماس با گوشی مزبور و فعال شدن سیم کارت گوشی و یا حتی روشن بودن تلفن همراه ندارد». رجانیوز از وجود دستگاههای فعال کننده میکروفون‌ تلفنهای همراه خبر داده که از سوی شرکتهایی چون «نوکیا» ساخته شده و در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد. به‌نوشته این سایت محافظه‌کار «این دستگاهها قابلیتهایی به خریداران آنها می‌دهد که با استفاده از آن می‌توانند به راحتی، تلفن همراه شخص مورد نظر خود را به میکروفون مخفی خود تبدیل نموده و کلیه مکالمات وی در محل کار، منزل و یا حتی در جمع دوستان را به راحتی شنود نمایند». رجا‌نیوز نوشت که فعال کردن سیستم میکروفون تلفنهای همراه از «طریق ارسال پیامک، بلوتوث و»... انجام می‌گیرد. به‌نوشته این سایت، پیامکهای عمومی مانند «تبریک سال نو» برای مشترکان تلفنهای همراه و خواندن این پیامها توسط دارنده آنها منجر به فعال شدن میکروفون گوشی مورد نظر می‌شود.

«بنیاد رفاه کودک» به نقض تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران، اعتراف کرد
رادیو فردا گزارش داد: مسئولان سازمان خیریه «بنیاد رفاه کودک» فعال در ایران که مقر آن در پورتلند ایالات متحده است و مهرداد یثربی، مؤسس آن، به اتهامات مورد نظر دادگاه فدرال آمریکا مبنی بر نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران اعتراف کردند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مهرداد یثربی و بنیاد کودک متهم هستند که با همدستی احمد ایرانشاهی و یک زوج ساکن تکزاس به نامهای حسین لاهیجی و نجمه وحید به توطئه برای فریب دادن مقامهای فدرال ایالات متحده جهت نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران اقدام کرده‌اند. بنا بر این گزارش، برای احمد ایرانشاهی، حسین لاهیجی و نجمه وحید برگه‌های اتهام جداگانه‌ای تنظیم شده ‌است. بر اساس کیفرخواست ۲۶ صفحه‌ای مقام‌های قضایی آمریکا، مهرداد یثربی که مسئولیت بنیاد کودک در پورتلند را بر عهده دارد متهم است که بین سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ مبلغ پنج میلیون و ۴۰۰ هزار دلار را به حساب احمد ایرانشاهی ارسال کرده که از این مبلغ، یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار متعلق به آقای لاهیجی و خانم وحید بوده ‌است. مقامات آمریکایی مهرداد یثربی را متهم می‌کنند که هدفش از راه‌اندازی بنیاد رفاه کودک دریافت پول و کمک از آمریکا و انتقال تقریبا تمامی این کمک‌های مالی به ایران بوده‌ است. بنا بر این کیفرخواست، احمد ایرانشاهی پس از دریافت این وجوه با ارائه اسناد مالی و قبض‌های ظاهری تحت عنوان کمک‌های مالی خیرخواهانه به ادارات آمریکا تلاش کرده‌ است به این مبالغ مالیاتی تعلق نگیرد. از سویی این سه نفر متهم هستند که با این مبالغ که از طرق گوناگون وارد ایران کرده‌اند دست به سرمایه‌گذاری، خرید خانه و ماشین و تجهیزات اداری زده‌اند. مقام‌های قضایی ایالات متحده در این کیفرخواست از روابط مهرداد یثربی با حزب‌الله لبنان و مقام‌های حکومتی ایران سخن گفته و احمد ایرانشاهی را متهم کرده‌اند که مبالغی از این پول‌ را به آیت‌الله مکارم شیرازی، روحانی نزدیک به اصول‌گرایان، داده‌ است. احمد ایرانشاهی پیش از این در مصاحبه‌ای با رادیوفردا این اتهامات را رد کرده ‌بود. ایرانشاهی، ۵۳ ساله، در ایران به سر می‌برد و از نظر مقامات آمریکایی فراری به شمار می‌آید. بنیاد رفاه کودک در سال ۱۹۹۹ از طریق آقایان یثربی و ایرانشاهی و دیگر اعضای خانواده این دو نفر راه‌اندازی شده‌ است.

نویسنده برزیلی نسبت به ممنوعیت کتابهایش در ایران اعتراض می‌کند

پائولو کوئلیو، نویسنده سرشناس برزیلی روز دوشنبه گفت که فروش کتاب‌هایش در ایران ممنوع شده و از این پس نیز چاپ هر کتاب تازه‌ای که نام او بر آن باشد در ایران ممنوع اعلام شده‌است. وی در واکنش به این اقدام مقامهای ایرانی، تمامی ترجمه‌های فارسی کتاب‌هایش را به رایگان از طریق اینترنت در دسترس همگان قرار داد. پائولو کوئلیو که یکی از پرفروش‌ترین نویسندگان جهان است در وبلاگ خود پیامی را از آرش حجازی، مترجم رسمی کتاب‌های خود به زبان فارسی، منتشر کرد که در آن از تصمیم دولت ایران برای ممنوعیت کتاب‌هایش خبر داده شده‌است.

رئیس جمهور تونس به عربستان سعودی پناهنده شد

به خبرگزاری فرانسه زین‌العابدین بن‌علی، رئیس جمهوری فراری تونس، روز شنبه به عربستان سعودی پناهنده شد. خبرگزاری فرانسه گفت: هواپیمای حامل بن علی در فرودگاه جده به زمین نشسته است. العربیه گزارش داد عربستان ضمن پذیرش پناهندگی بن علی، اعلام کرد در کنار مردم تونس می باشد. لازم به ذکر است که فرانسه از دادن پناهندگی به زیب العابدین بی علی خودداری کرد. زین العابدین بن علی روز جمعه، پس از ۲۳ سال و به دنبال چندین روز تظاهرات اعتراضی در کشور، به ناچار از مقام ریاست جمهوری تونس کناره‌گیری و کشور را ترک کرد. تحولات تونس تقریبا بیست و چهار ساعت پس از سخنرانی بن علی صورت گرفت که اعلام کرده بود صدای مردم را شنیده است. بن علی در سخنرانی پنجشنبه در سخنانی وعده اعطای آزادیهای کامل به رسانه ها و برداشتن فیلترینگ از سایتهای اینترنتی را داد. همچنین اعلام کرد که در تونس ریاست جمهور مادام العمر وحود نخواهد داشت و تلاش خود را برای استقرار دموکراسی به کار خواهد بست. او افزود "من شما را فهمیدم، جامعه را فهمیدم". اعتراضها و تظاهرات در تونس نزديک به يک ماه پيش پس از خودسوزی يک فارغ‌التحصيل ۲۶ ساله دانشگاه پس از ضبط گاری ميوه و سبزی‌اش توسط ماموران در شهر کوچک سيدی بويزيد آغاز شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، تظاهرات ابتدا در اعتراض به بيکاری گسترده و فساد اداری در تونس آغاز شد، اما بسرعت جهت سياسی يافته و شخص زين‌العابدين بن علی را نشانه گرفت. روز شنبه شورای قانون اساسی تونس به عنوان عالی‌ترین مقام قانونی در این کشور با رجوع به اصل ۵۷ قانون اساسی اعلام کرد که «رئیس مجلس موقتا مقام ریاست جمهوری را اشغال می‌کند تا در دوره‌ زمانی بین ۴۵ تا ۶۰ روز در کشور انتخاباتی آزاد برای ریاست جمهوری بر پا کند». بدین ترتیب فؤاد المبزّع، ریاست جمهوری تونس را بعهده گرفت. در سالگرد فرار شاه از ایران، نقطه تشابه قیام مردم در تونس و در ایران این است که هر دو دیکتاتور، صدای ملتهای خود را خیلی دیر شنیدند. بنا به گزارشات خبرگزاریهای بین المللی، ناآرامیها در تونس همچنان ادامه دارد.