صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۱۹، ۱۳۸۹

نگاهی به مهمترین رویدادهای هفته

آخرین آمار تلفات سقوط هواپیمای ایران –ایر در نزدیکی ارومیه حاکی از ۷۷ کشته و ۳۳ مجروح می باشد

یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت ایران‌ایر با ۱۱۰ مسافر و خدمه ساعت ۱۹.۴۵ شب گذشته، در نزدیکی ارومیه سقوط کرد. تلویزیون رژیم تعداد کشته های این سانحه را ۷۷ و تعداد مجروحین را ۳۳ نفر ذکر کرد. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس این هواپیما روز یکشنبه از تهران به مقصد ارومیه به پرواز درآمد و حدود ساعت ۱۹:۴۵ دچار سانحه شده و سقوط کرد. گزارش‌های اولیه «شرایط نامساعد جوی و مه شدید» را دلیل این سانحه ذکر کرده‌اند. صدا و سیمای استان آذربایجان غربی نیز خبر می‌دهد که بر اثر برخورد نوک این هواپیما به زمین خلبان و کمک‌خلبان جان خود را از دست داده‌اند و هواپیما نیز به چهار تکه تقسیم شده‌است. خبرگزاری مهر نیز از «پیدا شدن جعبه سیاه این هواپیما» خبر می دهد. ‌

نسرین ستوده به ۱۱ سال زندان محکوم شد

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، اعلام کرد که همسرش در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است. بنا به این گزارش، نسرین ستوده، حقوق‌دان و وکیل دادگستری، روز یکشنبه، با صدور حکمی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه رژیم توسط قاضی پیرعباسی به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده است. به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، همسر وی، رضا خندان دراینباره گفت:‌ «این حکم به وکیل ایشان، نسیم غنوی ابلاغ شده و برای درخواست تجدیدنظر، ۲۰ روز فرصت خواهیم داشت. این حکم درحالی صادر شده که به گفته‌ رضا خندان، وی در آخرین ملاقات حضوری در وضعیت روحی «بسیار مناسبی» قرار داشت. همسر ستوده، با اشاره به این نکته که در رابطه با تمامی اتهامات، سنگین‌ترین میزان حبس برای همسرش صادر شده، اضافه کرد: «برای یک اتهام، (تبلیغ علیه نظام) یک سال حبس و برای دو اتهام دیگر، (اقدام علیه امنیت ملی و عدم رعایت حجاب اسلامی در فیلم سخنرانی) هر یک پنج سال حبس صادر شده است. نسرین ستوده از روز سیزدهم شهریورماه در سلول انفرادی زندان اوین در بازداشت است. دادگاه او ۲۴ آبان ماه، در شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی پیرعباسی و با تفهیم اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» برگزار شد. وی در ادامه به اتهام دیگری در رابطه با «عدم رعایت حجاب رسمی در فیلم سخنرانی» متهم شد. ستوده مدت زیادی از زمان بازداشت خود را در اعتصاب غذا به‌سر برده است.

رژیم سخت مشغول اذیت و آزار زندانیان سیاسی است

شکنجه‌گران بند 350 زندان اوین، زندانی سیاسی آرش صادقی دانشجوی فلسفه دانشگاه علامه تهران را به نحوی مورد ضرب‌وشتم قرار دادند که دست وی از ناحیه آرنج شکست. گزارشهای منتشر شده از وضعیت زندانیان دیگر نیز حاکی از افزایش شکنجه و آزار آنهاست. روز چهارشنبه ۱۵دیماه زندانی جوانی به‌نام عیسی شجاعی ۲۶ساله برای رهایی یافتن از شکنجه‌ها و شرایط غیر قابل تحمل، در حسینیه سلولهای انفرادی بند ۱ معروف به سگدونی اقدام به خودکشی نمود. در لحظات پایانی عمر این جوان که خود را دار زده بود، زندانیان سیاسی محبوس در آن‌جا متوجه حلق‌آویز شدن وی شدند و او را از طناب خارج کردند. هنگام پایین آوردن از طناب رنگ چهره او تغییر کرده بود و تقریباً نفسش قطع شده بود. زندانیان سیاسی با داد و فریاد تقاضای کمک کردند و او را به بهداری زندان منتقل کردند. از سلامتی عیسی شجاعی، خبری در دست نیست.

حکم شلاق یک جوان در ملأعام اجرا شد

در اندیمشک رژیم حکم شلاق یک جوان را در ملأعام اجرا کرد. روزنامه حکومتی سیاست روز نام این جوان را ب - ز اعلام کرد. وی همچنین به 3سال زندان هم محکوم شده است.

یکی دیگر از زنان دستگیرشده روزعاشورا به اعدام محکوم شد

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، 15 دیماه در اطلاعیه ای اعلام کردند که صلواتی قاضی فرمایشی ولی فقیه علی خامنه ای خانم بهرامی شهروند ایرانی-هلندی و یکی از زنان دستگیر شده روز عاشورا را به اعدام محکوم کرده است. این اطلاعیه افزود: روز یکشنبه 12 دی ماه قاضی فرمایشی صلواتی حکم ضدبشری اعدام را علیه زندانی سیاسی زهرا بهرامی از زنان دستگیر شده روز عاشورا و شهروند ایرانی – هلندی به وکیل وی خانم ژینوس شریف رازی ابلاغ نمود. صلواتی وکیل خانم بهرامی را تهدید نمود و به او هشدار داد که از مصاحبه کردن با رسانه ها و داشتن ارتباط با سفارت هلند در ایران پرهیز کند در غیر اینصورت با تبعات آن مواجه خواهد شد. صلواتی در ادامۀ تهدیدات خود خطاب به خانم شریف رازی گفت: که صدور حکم اعدام را به خانم بهرامی و خانواده اش اعلام نکند و فقط به آنها بگوید که حکمی علیه او صادر شده است. صلواتی همچنین دستور مصادره تمامی اموال خانم بهرامی مانند منزل شخصی، ماشین، پول نقد و سایر اموال وی را صادر نموده است. حکم صادر شده اعدام تنها مربوط به یکی از اتهامات نسبت داده شده و دروغین حمل و فروش مواد مخدر می باشد که در 16 آذر ماه مورد محاکمه قرار گرفت. خانم بهرامی در دادگاه این اتهام را رد کرد و به صلواتی گفت که او تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات وادار به اعتراف شده است. این حکم غیر قابل تجدید نظر می باشد و پس از تایید محسنی اژه ای دادستان کل رژیم قابل اجرا می باشد. لازم به ذکر است که دولت هلند مراتب اعتراض خود نسبت به این حکم را ابراز داشته است.

مدافعان حقوق بشر در ایران از ارسال حکم اعدام جعفر کاظمی به دایره اجرای احکام زندان اوین خبر دادند

جعفر کاظمی که از زندانیان سیاسی دهه شصت بوده، در شهریور سال ۸۸ دستگیر شد اما در شمار معترضان روز عاشورا معرفی می‌شود. دویچه وله ۸ ژانویه در اینباره گفت: جعفر کاظمی ۴۶ سال سن دارد و به لیتوگرافی کتابهای درسی و جزوه‌های دانشگاه امیرکبیر مشغول بوده است. وی که سابقه ۹ سال زندان در دهه شصت را دارد، اواخر شهریور سال ۸۸ در میدان هفت تیر دستگیر شد. جعفر کاظمی در دیماه ۸۸ محاکمه و به اتهام مشارکت در اعتراضات روز عاشورا به اعدام محکوم شد. دادگاه وی و دستگیر شدگان روز عاشورا به ریاست قاضی صلواتی از تلویزیون دولتی ایران پخش شد. عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران نیز در بهار سال ۸۹ در نشستی مطبوعاتی تصریح کرد که جعفر کاظمی از متهمان تظاهرات روز عاشورا در تهران بوده و به دلیل شرکت در اعتراضات این روز، حکم اعدام دریافت کرده است. همسر این زندانی با تاکید بر اینکه بازداشت شوهرش چند ماه پیش از تظاهرات عاشورا بوده، این حکم را سیاسی خوانده است. رودابه اکبری طی نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل، از وی برای نجات جان همسرش کمک خواسته است. نسیم غنوی، وکیل مدافع این زندانی اعلام کرده که اتهام موکلش، محاربه و داشتن ارتباط با سازمان مجاهدین خلق است. نسیم غنوی با تاکید بر اینکه اقدام مسلحانه در مورد موکلش مصداق ندارد، اضافه کرده که جعفر کاظمی نیز این اتهامات را در بازجویی‌ها نپذیرفته است. اخبار موجود پیرامون جعفر کاظمی حاکی از این هستند که فرزند وی در قرارگاه اشرف به‌سر می‌برد و وی در سالهای گذشته یک‌بار برای دیدار پسرش به عراق سفر کرده است. نسیم عنوی در گفت‌وگو با کمپین بین‌المللی حقوق بشر یاد‌آوری کرده که حکم اعدام موکلش در دادگاه تجدید نظر تایید شده و درخواست اعاده دادرسی وی نیز توسط شعبه ۳۱ دیوان‌عالی کشور رد شده است. خانم غنوی افزوده که موکلش ماهها در زندان انفرادی بوده و امکان دسترسی به وکیل را نداشته است. جعفر کاظمی نخستین بار در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب محاکمه شده و حکم اعدام‌ او در دادگاه تجدید نظر شعبه ۳۶ استان تهران به ریاست زرگر مورد تایید قرار گرفته است. نسیم غنوی به فعالان حقوق بشر در ایران گفته که دادگاههای بدوی، تجدید نظر و دیوان‌عالی کشور به دفاعیات ایشان توجهی نکرده و بحث محاربه را صادق دانستند. این وکیل دادگستری تاکید کرده که حکم جعفر کاظمی در اجرای احکام است و در حال حاضر از نظر قانونی، امکان هیچ اقدامی برای نجات جان وی وجود ندارد.

******

دستگاه قضاییه رژیم حکم اعدام ۷نفر را به اتهام محاربه در اصفهان صادر کرد. محمدرضا حبیبی دادستان رژیم در اصفهان گفت: این هفت نفر با هویتهای «ع. ف» و «م. ف» از آبادان، «د. ج» از نجف‌آباد، «س. ج» و «ا. ج» از فلاورجان، «م. گ» از فریدن و «د. ا» که اتهام اینها محاربه و افساد فی‌الارض است. در خبری دیگر رژیم دو نفر را در محوطه زندان بروجرد بدار آویخت. آخوندی به نام محمد صادق اکبری رئیس دادگستری رژیم در بروجرد گفت: حکم اعدام این دو نفر پس از تأیید ریاست قوه ‌قضائیه و دادستان کل کشور، صبح پنجشنبه در محوطه زندان بروجرد به اجرا درآمد. رژیم همچنین دو زندانی را در تهران و اسفراین در استان خراسان بدار آویخت. همچنین یک زندانی 32 ساله به نام یعقوب در ملاعام در منطقه سعادت آباد تهران بدار آویخته شد.

******

فدراسیون بین‌المللی لیگهای حقوق‌بشر و جامعه دفاع از حقوق‌بشر در ایران نگرانی شدید خود را از موج رو به گسترش اعدام و صدور احکام اعدام برای دهها زندانی در ایران ابراز داشتند. این احکام در پی محاکمات کاملاً ناعادلانه، به دلایل آشکار سرکوب آزادی بیان و وابستگی سیاسی یا قومی توسط رژیم ایران صادر شده است. در همین رابطه سازمان عفو بین الملل روز پنجشنبه ۶ژانویه، با صدور یک فراخوان، خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از اعدام ۷زندانی سیاسی محکوم به اعدام به جرم ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران شد. سازمان عفو بین‌الملل، با ابراز تاسف عمیق خود از اعدام علی صارمی از مقامات رژیم ایران خواست از اعدام جعفر کاظمی، جواد لاری، محمدعلی حاج‌آقایی، عبدالرضا قنبری، احمد دانشپور مقدم، محسن دانشپور مقدم و فرح واضحان خودداری کنند. سازمان عفو بین‌الملل تأکید کرد: هر کسی که تنها به‌خاطر داشتن رابطه خانوادگی با سازمان مجاهدین خلق بازداشت شده است مرتکب جرم جنایی نشده است و باید فوراً و بدون قید و شرط آزاد شود. هر کس دیگری که به‌دنبال محاکمه ناعادلانه محکوم شده است، باید جرم و محکومیتش به‌طور عاجل مورد بازنگری قرار گیرد. 6 مرد و یک زن دیگر در ایران به‌خاطر اتهام رابطه با سازمان مجاهدین خلق ایران در زمان انتخابات مورد اختلاف ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۰۹ به مرگ محکوم شده‌اند. جعفر کاظمی، محمدعلی حاج‌آقایی، عبدالرضا قنبری، احمد و محسن دانشپور مقدم (پدر و پسر) و جواد لاری به همراه فرح (المیرا) واضحان نیز به جرم محاربه "دشمنی با خدا" محکوم شده‌اند. در بعضی موارد تنها ارتباط آنها با سازمان مجاهدین محدود به برقراری رابطه با اعضای خانواده خود که عضو مجاهدین هستند می‌شود.

چهار تن از زندانیان سیاسی زندان ارومیه، دست به اعتصاب غذا زدند

چهار تن از زندانیان سیاسی زندان ارومیه در اعتراض به انتقال خود به سلول انفرادی از روز چهارشنبه پانزدهم دی ماه دست به اعتصاب غذا زده‌اند. اعتصاب غذا کنندگان عبارتند از حبیب‌الله گلپری‌پور، حسین میرزایی، علی‌احمد سلیمان و احمد تموئی. دو زندانی سیاسی دیگر نیز در تبریز دست به اعتصاب غذا زده اند. زندانیان سیاسی لطیف حسنی و آیت مهرعلی بیگلو در اعتراض به شکنجه‌های جسمی و روحی در زندان تبریز، از روز شنبه یازدهم دی ماه، دست به اعتصاب غذا زده‌اند. اتهام این دو زندانی سیاسی، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام اعلام شده است.

مامورین وزارت اطلاعات شیراز به منزل مجید توکلی، هجوم بردند

آژانس ايران خبر 15 دیماه گزارش داد، ماموران اطلاعاتي با یورش به منزل مجيد توكلي تمامی کتب، جزوات، کامپیوتر و سی دی های موجود در منزل آنها را به همراه خود بردند. همچنين برادر مجيد، علي توكلی را به وزارت اطلاعات احضاركردند.

ماموران نیروی انتظامی با تیراندازی در میان جمعیت، یک نوجوان 12 ساله را در سنندج اصابت قرار دادند

خبرگزاری هرانا، 15 دیماه گزارش داد: اصابت گلوله ماموران نیروهای انتظامی به یک نوجوان ۱۲ ساله در میدان گاز سنندج باعث واکنش مردم شد. به گزارش کردیش پرسپکتیو، ظهر روز ۱۵ دیماه (۵ ژانویه ۲۰۱۱) هنگامی که ماموران نیروی انتظامی در میدان گاز سنندج قصد دستگیری یکی از شهروندان را داشتند با مقاومت و امتناع وی روبرو شدند. مامورین این فرد را با باتوم مضروب و سپس با استفاده از اسپری فلفل قصد از پای انداختن او را داشتند، که با دخالت چند نفر از رهگذران، فرد نامبرده از دست این ماموران خلاص یافته و با یک اتومبیل از محل حادثه دور می شود. بر اثر تیراندازی ماموران به سمت اتومبیل و مردمی که تجمع کرده‌ بودند، پسر نوجوان ۱۲ ساله‌ای مورد اصابت گلوله قرار می گیرد. سپس مردم با دو ماموری که تیراندازی کرده بودند، به زدو خورد می پردازند.

خبرگزاری فرانسه: مجاهدین حمله علیه کمپ اشرف را محکوم می کنند

خبرگزاری فرانسه ۸ ژانویه، گزارش داد: شنبه، مریم رجوی، رهبر اصلی ترین جنبش اپوزیسیون در تبعید ایران، حمله روز جمعه علیه کمپ اشرف که دهها زخمی در میان مخالفین ایرانی در تبعید، پناهنده در این کمپ در عراق، به جا گذاشته است، را محکوم کرد. خبرگزاری فرانسه افزود: مریم رجوی طی اطلاعیه ای که در پاریس به خبرگزاری فرانسه داده شد گفت: این «حمله» توسط «مأموران عراقی و ایرانی» صورت گرفت و «۱۷۵مجروح در میان اشرفیان» به جا گذاشت، که اساساً به وسیله پرتاب سنگ، میله آهنی و یا کوکتل مولوتوف مورد اصابت قرار گرفتند. وی گفت که «فیلمها و عکسهای» این حمله را در دست دارد که نشان می دهد که نظامیان و ماموران وابسته به دفتر نخست وزیر عراق فعالانه و بیرحمانه شرکت دارند» و آنها را متهم می کند که دسترسی ماموران رژیم ایران به کمپ را تسهیل کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران، گروه اپوزیسیون در تبعید، خواستار «از سر گیری حفاظت» کمپ از سوی ایالات متحده شد و درخواست کرد که «یک اکیپ ناظر سازمان ملل در اشرف مستقر شود.» خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود افزود: در سال ۲۰۰۳ بعد از حمله آمریکا به عراق، این مخالفین از سوی نیروهای آمریکایی خلع سلاح شدند. سپس ایالات متحده کنترل کمپ را به نیروهای امنیتی عراق منتقل کردند، در حالی که سران آن روابط حسنه ای با تهران دارند. مجاهدین که در سال ۱۹۶۵ بنیانگذاری شدند هدفشان ابتدا سرنگونی شاه و سپس سرنگونی رژیم اسلامگرا بود. آنها در سالهای ۱۹۸۰ مجبور به ترک ایران شدند. آنها از سوی ایالات متحده یک سازمان تروریستی تلقی می شوند ولی دیگر از سوی اتحادیه اروپا از ابتدای ۲۰۰۹ چنین تلقی نمی شوند. خبرگزاری فرانسه در پایان گزارش خود می نویسد: در پایان نوامبر ۲۰۱۰، پارلمان اروپا از رئیس دیپلوماسی اتحادیه اروپا، کاترین اشتون خواست که «از سازمان ملل بخواهد» که «برای مخالفین ایرانی در تبعید در کمپ اشرف» که بنا به گفته آنها «تحت یک محاصره بیرحمانه» مقامات عراقی هستند «به طور فوری حافظت تأمین کند». لازم به ذکر است که یک قاضی اسپانیائی بنام" فرناندو آندرو" اعلام کرد که با اتکاء به اصل جهانشمول بودن عدالت، تصمیم گرفته است که شکایت خانواده قربانیان اردوگاه اشرف درعراق را بپذیرد و درباره کشتار پناهندگان ایرانی این اردوگاه درعراق توسط ارتش این کشور تحقیقات خود را آغاز کند. از آنجا که دولت اسپانیا اصل جهانشمولی عدالت را برسمیت می شناسد، طرح شکایت خانواده قربانیان اردوگاه اشرف در کشور اسپانیا با واکنش مثبت قوه قضائیه این کشور مواجه شده است. در سال ۲۰۰۹ ، درجریان حمله نظامیان عراقی به اردوگاه اشرف، یازده پناهنده ایرانی هوادار مجاهدین کشته و پانصد نفر زخمی شدند. قاضی اسپانیائی روز هشتم ماه مارس آینده در اولین اقدام قضائی خود فرمانده عراقی عبدالحسین الشمری را به دادگاه احضار خواهد کرد. از سوی دیگر الشمری اعلام کرده که وی در دادگاه حاضر نخواهد شد و تنها از دستورات نوری مالکی اطاعت خواهد کرد. وی همچنین دست داشتن در حمله به قرارگاه اشرف و حضور در آن حلمه را نفی نموده است.

كشیش كلیسای جماعت ربانی اصفهان، دستگیر شد

آژانس ايران خبر 15 دیماه گزارش داد: ماموران اطلاعات استان، كشیش " لئونارد كشیشیان " شبان كلیسای جماعت ربانی اصفهان را روز جمعه ۱۰ دیماه به اداره اطلاعات آن شهر احضار و بازداشت کردند. بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران"هرانا" این کشیش مسیحی چندین ساعت پیش از برگذاری شب سال نو مسیحی به اداره اطلاعات اصفهان احضار شد که پس از مراجعه بازداشت و از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست. این کشیش در حالی بازداشت می شود که كلیسای محل خدمت وی به جز سرویسهای عادی هفتگی و نیایش و پرستش هیچ فعالیت دیگری انجام نمی دهد. از شب كریسمس تاكنون بازداشت بیش از شصت تن از شهروندان مسیحی در تهران و سایر نقاط ایران ثبت شده است. در سال گذشته نیز كلیساهای جماعت ربانی شاهین شهر و ارومیه تقریبا به تعطیلی كشانده شدند و كلیسای جماعت ربانی مركز نیز با محدودیت برای سرویسهای خود به زبان فارسی مواجه گردید.

بی حجابی ویروس ضد نظام اسلامی است!

علم الهدی گفت: بد‌حجابی به‌عنوان ویروس ضدحاکمیت نظام و ارزشهای دین باید در کشور براندازی و نابود شود. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، علم‌الهدی در خطبه‌های نمایش جمعه مشهد گفت: دغدغه و دلواپسی امروز ما در مقابله با جنگ نرم جدی نبودن مسئولان نظام در مبارزه با بی‌حجابی است که متاسفانه نه دولت و نه مجلس و نه قوه قضاییه را در مبارزه با بی‌حجابی جدی نمی‌بینیم.


اتحادیه اروپا دعوت رژیم ایران برای بازدید از تاسیسات هسته‌یی را رد کرد

اتحادیه اروپا اعلام کرد: بازرسی از تأسیسات هسته‌یی مسئولیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: جوابی به‌دعوت رژیم ایران ندادیم و تأکید می‌کنیم که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید از تأسیسات اتمی این رژیم بازدید کند. آسوشیتدپرس گزارش داد: آمریکا تور پیشنهادی (رژیم) ایران برای بازدید از تأسیسات هسته‌یی را یک کلاهبرداری نامید. هرالد تریبیون بین‌المللی نیز نوشت: واشنگتن دعوت به بازدید از تأسیسات هسته‌یی را یک «زمینه‌سازی فریبکارانه» دانست. وال استریت ژورنال نیز نوشت: آمریکا و چند دولت اروپایی و عربی به سرعت پیشنهاد بازدید از تأسیسات هسته‌یی را «تلاشی از سوی رژیم ایران برای ”کاهش فشار فزاینده اقتصادی“ دانستند.

یک آخوند حکومتی به‌خاطر دزدی در مراسم حج دستگیر شد

رسانه‌های ایران فاش کردند، یک آخوند حکومتی به‌خاطر دزدی هنگام مراسم حج در عربستان سعودی بازداشت و ۳۸روز زندانی شده است. روزنامه قدس وابسته به ولی‌فقیه نوشت: «یاسر خلیلی، روحانی که در سفر حج به دست نهاد ”امر به معروف و نهی از منکر“ سعودی بازداشت شد، گفت به مدت ۳۸روز زندانی بوده و اتهامش را ”بلند کردن کفش“ در برابر مقبره پیامبر بیان کرده‌اند».
پیش از این هم مقامات رژیم در اروپا و آمریکا به اتهام دزدی از فروشگاهها بازداشت شده بودند، از جمله رجایی خراسانی هنگامی‌که نماینده رژیم در سازمان ملل ‌متحد بود، پس از دزدیدن یک پالتو از یک فروشگاه لباس که دوربینهای مداربسته آنرا ضبط کرده بودند، هنگام خروج از درب فروشگاه بازداشت شد.

******

روز دوشنبه 3 ژانویه، در اعتراض به احکام اعدام و فشارهای اخیر حکومتی بر فعالین کارگری و دیگر جنبشهای اجتماعی، گروههایی از ایرانیان در برابر سفارت رژیم در اتاوا پایتخت کانادا گرد آمدند. در این آکسیون، چریکهای فدایی خلق ایران-شاخه کانادا، حزب کمونیست ایران-تشکیلات کانادا و چند حزب کمونیستی دیگر نیز حضور داشتند.