صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

یکشنبه، دی ۱۲، ۱۳۸۹

نگاهی کوتاه به چند واقع در سال 2010

زلزله در هائیتی (ژانویه 2010): این زلزله دهها هزار نفر را کشته و صدها هزار تن را آواره کرد. با شیوع بیماری وبا در این کشور، جان دهها هزار تن در معرض خطر قرار گرفت.


سیل در پاکستان(جولای 2010): سیل پاکستان بخش عظیمی از جمعیت این همسایه شرقی ایران را بی خانمان کرد.


جام جهانی فوتبال: جام جهانی 2010 در آفریقای جنوبی، نخستین میزبانی قاره آفریقا از مهمترین وقایع فوتبال جهان بود.


خاکسترهای آتشفشانی: انتشار خاکسترهای ناشی از فعالیت یک کوه آتشفشان در ایسلند در بهار 2010 صدها هزار مسافر را در فرودگاههای اروپا سرگردان کرد.


نشت نفت شرکت انگلیسی در خلیج مکزیک(آوریل 2010): پس از گذشت سه هفته از نشت نفت از چاه منفجر شده در خلیج مکزیک، شرکت بی‌پی توانست با قرار دادن یک لوله به طول یک هزار و 600 متر در محل سکوی آسیب دیده نفت خام خارج شده از این چاه را به کشتی‌های نفت‌کش منتقل کند. در پی انفجار یک سکوی نفتی در خلیج مکزیک در 20 آوریل و غرق شدن این سکو، روزانه بیش از 210 هزار گالن نفت‌خام به دریا نشت و زندگی حیات وحش را در این منطقه به خطر انداخت. مهندسین بی‌پی با فرستادن ربات زیردریایی سعی کردند تا روی چاه آسیب دیده را بپوشانند و با استفاده از آن، نفت نشت یافته را به کشتی‌های جمع‌آوری کننده منتقل کنند. آلودگی نفتی در خلیج مکزیک صنعت ماهیگیری و توریسیم را با خطرات جدی روبه‌رو کرد. پیش از این چندین عملیات برای جلوگیری از نشت نفت توسط مهندسین شرکت بی‌پی انجام شد که همگی آنها با شکست روبه‌رو شدند.


نشست جی20 در تورنتو و درگیریهای آنروز(جون 2010): در حالي که صدها پليس کانادايي سعي داشتند تا مانع از تجمع معترضان در برابر محل برگزاري اجلاس سران کشورهاي صنعتي شوند اين تجمع به خشونت کشيده شد. معترضان با شکستن شيشه ها و آتش زدن خودروهاي پليس اين منطقه را به حالت فوق العاده در آوردند. در حالي که دولت کانادا براي برقراري امنيت اين اجلاس در تورنتو تقريباً به اندازه برگزاري المپيک زمستاني ونکوور هزينه کرده بود اما وقايع نشان داد که آنچنان هم در تامين امنيت شهر موفق نبوده است. براثر درگيريهاي بوجود آمده در اين شهر بانکها، فروشگاهها و رستورانهاي منطقه تعطيل شدند و وضعيت حمل و نقل در بخشي از شهر به حالت تعليق درآمد. به گفته رسانه ها حداقل 3هزار نفر با حضور در برنامه اعتراض به اجلاس گروه کشورهاي صنعتي جهان با شعارهايي مبني مبارزه با فقر و بي خانماني، سياستهاي کشورهاي توسعه يافته را مورد انتقاد قرار دادند. گروه "بلک بلاک" که با پوشیدن لباسهای سیاه رنگ در این تجمع حضور داشتند، عامل اصلی خشونتها معرفی شدند.


نجات جان 33 معدنچی در شیلی(اکتبر 2010): امدادگران توانستند پس از گذشت دو ماه همه 33 معدنچی در معدن سن خوزه شیلی را از اعماق زمین بیرون آورند.


نخستین رئیس جمهور زن در برزیل: مردم برزیل نخستین رئیس جمهوری زن تاریخ خود را در سال 2010 انتخاب کردند.


المپیک بازیهای زمستانی در ایالت بریتیش کلمبیا(فوریه 2010): بیست و یکمین دوره بازیهای المپیک زمستانی در ماه فوریه در ونکوور برگزار شد و کانادایی ها توانستند قهرمان این دوره شوند. مرگ نودار کومارتاشویلی، لژ سوار اهل گرجستان در حین تمرین تلخترین رخداد این مسابقات بود.


راسل ویلیامز، قاتلی که دستگیر شد(اکتبر 2010): فرمانده پیشین بزرگترین پایگاه هوایی کشور کانادا در دادگاه به ارتکاب قتل، شکنجه و تجاوز جنسی چندین زن اعتراف کرد. سرهنگ “راسل ویلیامز ” در دادگاهی در اونتاریو به ارتکاب دو فقره قتل عمد از نوع درجه یک، دو تجاوز جنسی و ۸۲ مورد ورود به عنف با هدف ارتکاب تجاوز در شهر بله‌‌ویل، اعتراف کرد. این نظامی ۴۷ ساله به دلیل قتل جسیکا لویدز ۲۷ ساله و ماری فرانس کومیو ۳۸ ساله به حبس ابد بدون امکان تقاضای عفو محکوم شد. ویلیامز زنان و دختران جوان را برای ساعتها تحت شکنجه‌های شدید جنسی قرا می‌داده و از آنان با دستان و چشمان بسته عکس‌ و فیلم‌ تهیه می‌کرده است. پلیس در منزل ویلیامز هزاران قطعه از این تصاویر را پیدا کرد که خود ویلیامز نیز در آنها دیده می شد. ویلیامز در تاریخ هشتم فوریه و یک روز پس از آنکه جسد لویدز کشف شد، دستگیر گردید.


دستگیری جولیان آسانج، بنیانگذار ویکی لیکس: وبسایت ویکی لیکس ده ها هزار سند از مکاتبات دیپلماتهای آمریکایی در کشورهای مختلف را افشا کرد. جولین آسانژ، بنیانگذار استرالیایی این وبسایت به بهانه آزار جنسی توسط پلیس انگلستان بازداشت ولی چندی بعد به قید وثیقه آزاد گردید.

پرواز مرضیه: مرضیه بانوی آواز ایران در زمستان 2010 در فرانسه درگذشت. وی صدها اثر هنری ارزشمند از خود برجای گذاشته است.

******

فرار روزنامه نگاران از ایران: سازمان بین المللی گزارشگران بدون مرز در تازه ترین گزارش خود، ایران را برای دومین سال متوالی به عنوان کشوری با بیشترین روزنامه نگار تبعیدی معرفی کرد. در این گزارش که روز پنجشنبه۳۰ دسامبر منتشر شد، روزنامه نگاران ایرانی با ۳۰ روزنامه نگار تبعیدی بیشترین تعداد فرار روزنامه نگاران را به خود اختصاص داده و کشورهای آفریقای مرکزی نظیر اتیوپی و سومالی در رتبه های بعدی این طبقه بندی قرار دارند. بنابر این گزارش، در سال ۲۰۱۰ در مجموع ۱۲۷ روزنامه نگار ناچار به ترک سرزمین خود شده اند که ایران به تنهایی نزدیک به یک چهارم این آمار را به خود اختصاص داده است.