صفحات

درباره من

عکس من
Ottawa, Canada
رادیو ایرآوا بعنوان اولین رادیوی فارسی زبان اتاوا و حومه از سال 1995 فعالیت خود را آغاز کرد. بخش انگلیسی در زمستان 2005 راه اندازی شد. مجری و تهیه کننده: نرگس غفاری پخش زنده: یکشنبه ها ساعت 15:00 بوقت اتاوا، 23:30 بوقت تهران www.radioirava.com

پنجشنبه، دی ۰۹، ۱۳۸۹

علی صارمی و علی اکبر سیادت اعدام شدند


رژیم در یک اقدام ضد انسانی علی صارمی و علی اکبر سیادت، دو زندانی سیاسی را اعدام کرد

رژیم حاکم بر ایران که نتوانسته بود اعدام حبیب الله لطیفی را اجرا کند، علی صارمی، یکی از زندانیان سیاسی با بیش از دو دهه سابقه زندان را به شیوه ای ضد انسانی، همراه با زندانی سیاسی علی اکبر سیادت روز سه شنبه هفتم دیماه اعدام کرد. وی 63 سال سن داشت. جمعی از زندانیان سیاسی بند 2 زندان رجایی شهر کرج در پیامی اعلام نمودند که "...علی صارمی در حالی در بامداد سه شنبه 7 دی ماه توسط جلادان حاکم بر مهینمان اعدام شد که، نه خودش و نه هیچ یک از ما به اجرای این حکم ظالمانه باور نداشتیم. او پس از احضارش توسط اطلاعات با روحیه ای بالا از ما خداحافظی کرد و ما نیز که هر لحظه به انتظار بازگشتش بودیم و ساعت ها و دقایق را میشماردیم هرگز باور نمی کردیم که رفیقمان برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شده باشد. مسئولین زندان نیز از ترس اینکه ما تماسی با بیرون نداشته باشیم ، از تماس ما با خارج از زندان جلوگیری می کردند. همه مردم آزاده ایران باید بدانند که صارمی را در روزهای آخر به دلیل کمبود جا در کریدرهای بند 2 جا داده بودند تا تن خسته اش را که حال آرام گرفته است، خسته تر از همیشه کنند. حاکمان ظالم ایران باید بدانند که با سرکوب و کشتار، مبارزات خلق ما برای رسیدن به آزادی و عدالت اجتماعی پایان نمی گیرد و با اعدام علی صارمی جز رسوایی عایدی دیگری نخواهند داشت. چرا که او نیز همچون تمام دیگر شهدای راه آزادی جاودانه شد." علی صارمی حدود ۲۳ سال از عمر خود را در زندانهای پیش و پس از انقلاب سپری کرده بود. بنا به اظهارات همسر صارمی خانواده و وکیل وی از اجرای حکم اعدام بی‌اطلاع بوده‌اند. بنا به گزارش‌"فعالین حقوق‌بشر و دمکراسی" پس از اجرای حکم اعدام، ماموران انتظامی به خانواده علی صارمی که در مقابل زندان اوین تجمع کرده بودند، یورش برده و عده‌ای را دستگیر کرده‌اند. خانواده علی صارمی خواهان تحویل پیکر وی هستند.
خانم صارمی در گفت‌وگویی با دویچه‌وله در روز دوشنبه (۶ دی/۲۷ دسامبر) یعنی درست یک روز پیش از اجرای حکم، در اینباره گفت: "از بچه‌های زندانی داخل زندان به ‌ما زنگ زدند و گفتند او را برده‌اند؛ ولی به عنوان بردن به بهداری. گفته‌اند می‌خواهیم او را به بهداری ببریم. او را برده و نیاورده‌اند". همسر علی صارمی تاکید کرد که اتهام علی صارمی شرکت در مراسم اعدام‌شدگان سال ۱۳۶۷ بوده است. وی در این‌ مورد گفت: «من نمی‌دانم چرا به خاطر این که رفته سر قبرشان یک فاتحه‌ای بخواند، حکمش را اعدام دادند. من فقط می‌ترسم که حکمش را اجرا کنند". دادستانی رژیم در تهران صارمی را متهم به تبلیغات علیه نظام کرده بود و دادگاه انقلاب رژیم به ریاست قاضی صلواتی نیز در سال ۱۳۸۸ حکم اعدام را برای وی صادر کرد.

علی صارمی پس از انقلاب برای نخستین بار در سال ۱۳۶۱ دستگیر و به جرم فعالیت و ارتباط با مجاهدین خلق به سه سال حبس محکوم، اما این حکم به مدت ۵ سال تعلیق شد. علی صارمی در سال ۱۳۶۸ نیز در دادگاه عالی رژیم در قم به جرم «محاربه» به اعدام محکوم شد، اما مجازات وی به ۱۰ سال حبس تغییر یافت. به گفته دادستانی رژیم در تهران صارمی در سال ۱۳۸۱ با سفر به قرارگاه "اشرف" در عراق بار دیگر فعالیتهای سیاسی خود را از سر می‌گیرد. اما به گفته‌ی بستگان وی، قصد صارمی دیدار با پسرش در قرارگاه اشرف بوده است. لازم به ذکر است که رژیم به منزل و مغازه آقای صارمی حمله کرده است. ماموران حکومتی پلاک خانه وی را برداشته و عکسهای آقای صارمی را از دیوار کندند. به‌دنبال اعدام علی صارمی، خانواده وی همراه با سایر خانواده‌های زندانیان سیاسی مقابل زندان اوین تجمع کردند و با ماموران حکومتی درگیر شدند. خانواده‌ها خواستار تحویل گرفتن پیکر علی صارمی بودند، ولی ماموران می گفتند آن را از کهریزک تحویل بگیرند. با اعتراض خانواده‌ها که به درگیری با شکنجه‌گران زندان اوین منجر گردید، پویا و مهین صارمی دختر و همسر علی صارمی، محترم صارمی ‌خواهر وی، اکرم سنجری مادر زندانی سیاسی میثاق یزدان پناه و هادی و محبوبه منصوری پسر و خواهر زندانی سیاسی محمدعلی منصوری دستگیر و به زندان اوین منتقل شدند. بر اساس گزارشات منتشر شده تعدادی از بستگان خانواده شهید علی صارمی به همراه جمعی از مردم برای تحویل‌گیری پیکر شهید به زندان کهریزک مراجعه کردند اما ماموران رژیم از تحویل پیکر علی صارمی خودداری کردند. همچنین مأموران وزارت اطلاعات، به منزل علی صارمی مراجعه کرده و به خانواده وی گفتند پیکر شهید ممنوع الدفن است و در این رابطه مراجعه‌یی نکنند. مأموران نیروی انتظامی به مغازه شهید علی صارمی نیز یورش برده و تراکتی را که برای بزرگداشت وی نصب شده بود کندند و برادرزاده او را دستگیر کردند.

بر اساس گزارشات کانون حمایت از خانواده جان‌باختگان و بازداشتیها در روز اعدام علی صارمی تعدادی از نفرات از جمله همسر و دختر وی توسط ماموران حکومتی بازداشت شده بودند. بازجویان اطلاعات از دختر زندانی سیاسی اعدام شده علی صارمی سؤال کرده‌اند که برای چه شب تا صبح در جلو اوین اجتماع کرده بودید. پویا صارمی پاسخ داده است: برای این‌که بدانم و در خاطرم باشد که کجا پدرم را از من گرفته و می‌گیرد، او در پاسخ به‌دلیل فیلمبرداریش در صحنه نیز همین کلام و جمله را تکرار کرد. در موقع آزادی پویا صارمی، وی را تهدید کردند که "سعی نکن که مجبور شوی به اینجا برگردی! و خودت بایستی مواظب اعمال خودت باشی و اگر به اینجا برگردید ما مقصر نیستیم". اعدام علی صارمی و علی اکبر سیادت، به ادامه اعتراضها علیه اعدام افزوده است. در شهرهای مختلف جهان ایرانیان با برگزاری تظاهرات و آکسیونهای اعتراضی، خواهان توقف اعدام در ایران شدند. در اعتراض به اعدام علی صارمی و علی اکبر سیادت روز چهارشنبه ایرانیان آزادیخواه در برابر سفارت رژیم در این شهر آکسیون اعتراضی برگزار کردند.

علی اکبر سیادت یکی دیگر از زندانیان سیاسی روز هفتم دیماه اعدام شد. اتهام وی "جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی اسراییل" عنوان شده بود. متاسفانه از زندگینامه علی اکبر سیادت اطلاعاتی منتشر نشده است.

زندانی سیاسی، بهروز جاوید طهرانی، تنها زندانی بازمانده از جنبش دانشجویی سال 78، به مناسبت شهادت علی صارمی، پیام خود به تاریخ هشتم دیماه را از بند 3 زندان رجایی شهر کرج انتشار داد. وی در این نامه از جمله نوشته است: "با نامه ای که طی آن بطور دست جمعی اقدام به محکومیت اعدام مجاهد و مبارز آزادیخواه شهید علی صارمی نمودیم دلم راضی نشد و دل نوشته ای دیگر لازم دیدم تا به سهم خود دینم را به این آزاده بزرگوار ادا کرده باشم." "... علی صارمی آرزو داشت روزی کمیته تحقیق به همراه دادگاهی مستقل در مورد اعدامهای دهه 60 تشکیل گردد. اعدام علی صارمی ثابت کرد که رژیم طاقت کوچکترین انتقاد و اعتراض مسالمت آمیز را هم ندارد و هر صدای مخالف را با چوبه دار خفه می کند. اینک که ایرانیان برای خارج شدن نام سازمان مجاهدین از لیست گروههای تروریستی لحظه شماری می کنند رژیم حاکم قصد دارد خشم خود را از مجامع و محافل بین المللی بر سر هواداران این سازمان در زندانها خالی کند ولی با این وجود هیچ سعادت و افتخاری بالاتر از کشته شدن در راه حق و آزادی سراغ ندارم و مدالی بالاتر از آن ندیدم که دشمن حتی از جنازه بی جان شهیدی وحشت داشته و از تحویل کالبد بی جان شهید به خانواده اش بیمناک ومرعوب گردد. شهادت این عزیز را به تمام مبارزین ،مجاهدین و آزدیخواهان جهان تبریک و تهنیت عرض نموده و آرزو دارم راه و هدف او هدف ما گردد. ما شیشه بشکسته ایم باکی نداریم زکس/ شیشه هر چند بشکند تیزتر گردد.

ليلا دختر آقای صارمي در یکی از نامه هایی که در شب اعدام پدرش در درب زندان اوین نوشته آمده است: "اگر مظلوم نباشد هیچ ظالمی وجود نخواهد داشت!" به امید آنروز که در ایران هیچکدام از دختران و پسران و نوه های مردم ایران، شبانه در پشت دربهای زندان نظاره گر اعدام و چنین صحنه های غیر انسانی نباشند! امیدوارم اعدام پدر عزیزم تلنگری باشد برای آنان که هنوز خفته اند، کسانی بر ما حکومت میکنند و برای ما و فرزندان ما تصمیم میگیرند که ندای وجدان خود را خاموش کرده اند. ما مسئول فرزندانمان هستیم.

همچنین به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران، روز پنجشنبه ۹ دیماه در پی گرامیداشت یاد علی صارمی در بند ۳ زندان، منصور اسالو رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد به اطلاعات زندان احضار شد و پس از بازجویی طولانی او را تهدید به پرونده سازی جدید نمودند. متعاقب این تهدیدات فرجی در بند ۳ زندان گوهردشت حاضر شد و شروع به تهدید کردن زندانیان سیاسی نمود. فرجی سرپرست اطلاعات زندان برای اینکه زندانیان سیاسی را تحت فشار قرار دهد تمامی زندانیان را از رفتن به هواخوری تا اطلاع ثانوی محروم کرد. از سوی دیگر بامداد پنجشنبه فروشگاه بند ۴ زندان گوهردشت کرج به آتش کشیده شد و دود غلیظی فضای بند را فراگرفت.

محمد مصطفایی وکیل دادگستری که در نروژ به‌سر می‌برد به رادیو آلمان گفت: «اعدام‌هایی که اخیراً انجام شد، اعدامهای سیاسی هستند. اعدامهای اخیر قضایی و حقوقی نیستند. حاکمیت از روشهای غیرانسانی و غیراخلاقی استفاده می‌کند و در اعدامهای اخیر هم شاهد این بوده‌ایم که حتی خانواده‌ی کسانی که محکوم به اعدام بوده‌اند، بازداشت شده‌اند». از سوی دیگر روز پنجشنبه 9 دیماه رژیم پس از اعدام علی صارمی، برخی سفرا و نمایندگیهای دیپلوماتیک کشورهای غربی را احضار کرده و به آنها به خاطر حمایت از تروریسم و تروریستها در ایران اخطار کرد. دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران 9 دیماه در اطلاعیه ای اعلام نمود: "... تصمیم به این صحنه سازی مسخره دیپلوماتیک در اجلاس شورای عالی امنیت رژیم آخوندی در روز شنبه ۴دی ماه، همزمان با تصمیم به اعدام علی صارمی گرفته شد. در این اجلاس که نمایندگان ارگانهای مختلف رژیم، از جمله قوه قضاییه، وزارتخارجه و وزارت اطلاعات حضور داشتند، تصمیم گرفته می شود که برای «کم کردن هزینه بین المللی این اعدام» هم از فرصت تعطیلات آخر سال میلادی استفاده شود و هم اینکه وزارتخارجه رژیم پیشدستی نموده و شماری از سفیران خارجی را به خاطر «حمایت تروریسم» احضار کند!"